Cuti shakeups ‘CSI’ menunjukkan sedikit paler

Kehilangan Sara Sidle adalah satu perkara. Datang Jumaat, dua lagi warga negara “CSI” yang sudah lama bertapak akan memunggah gear forensik mereka. Keluarnya akan meninggalkan lompang bukan sahaja dalam cast mereka, tetapi di televisyen. Pada 5 Mei, “CSI: Miami” mengucapkan selamat tinggal kepada pemeriksa medis Khandy Alexander, Alexx Woods. Khamis, Gary Dourdan mungkin membuat penampilan terakhirnya sebagai penyiasat Warrick Brown pada “CSI.” Kedua-dua Alexander dan Dourdan telah bersama dengan pertunjukan masing-masing sejak pertunjukan mereka, dan walaupun perlu diperhatikan bagaimana pemisahan watak-watak ini akan mempengaruhi kedua-dua prosidur itu, harus juga disebutkan bahawa pelepasan pelaku ini meninggalkan menunjukkan mereka sedikit paler. Kedua-duanya adalah satu-satunya orang Afrika-Amerika yang tetap dalam cast mereka.Perlawanan mayat MiamiPeminat “CSI: Miami”, sekurang-kurangnya, digunakan untuk membuang shakeup. KIM Delaney berlangsung hanya 10 episod di musim pertama pertunjukan selepas menjadi shoehorned dalam pelakon selepas juruterbang. Ahli asal asal Rory Cochrane terjebak sekitar dua musim. Sofia Milos datang dan pergi. Sepanjang perubahan itu, Alexx telah menjadi perlawanan di rumah mayat Miami. Sebagai pemeriksa perubatan pada prosedur kejahatan adalah pekerjaan yang tidak bersyukur, kerana masa skrin biasanya terhad dan adegan boleh berulang. Itulah sebabnya mengapa banyak TV ME diberikan kebiasaan. Pada “NCIS,” Ducky berpelukan tentang zaman dahulu. Dr. Robbins menyimpan buku catatan orang mati dan bermain dalam kumpulan rock coroner pada “CSI.” Dan Alexx membuat seni daripada bercakap dengan orang yang mati. Hampir setiap mangsa yang dia kerjakan adalah “bayi” atau “manis”, dan dia mempunyai cara terbaik untuk tidur di mana-mana ME dalam sejarah TV – walaupun katil yang dipersoalkan itu slab logam sejuk. Menyuntik sedikit belas kasihan ke dalam pertunjukan yang penuh dengan sains yang mencolok dan keganasan matahari yang dicium. Bagi seorang wanita yang bekerja dengan maut setiap hari, dia tidak pernah memperlihatkan jenis imuniti kepada TV TV tragedi yang biasa dipamerkan. Hubungannya dengan “Mr Caine,” ketika dia memanggilnya dalam episod terakhirnya, sentiasa mengagumkan. Mereka seolah-olah berkongsi hubungan yang hampir sama seperti saudara-saudara – Caine saudara kandung yang terlalu melindungi dan Alexx, adik perempuan yang bersemangat dan bangga. Dengan Alexx pergi, kita mungkin kehilangan beberapa saat Horatio yang lebih lembut.

Bagi pihaknya, sukar untuk menyalahkan Alexander kerana mahu sesuatu yang lebih. Buzz umum nampaknya menunjukkan bahawa keluar adalah keputusannya, dan selepas enam tahun bercakap dengan mayat, ingin perubahan dapat difahami.Jiwa daripada ‘CSI’
Dia akan terlepas, tetapi tidak sebanyak Dourdan.Warrick Brown sentiasa menjadi jiwa “CSI.” Tiada watak yang lebih baik yang diwujudkan Las Vegas. Pastinya, Catherine (Marg Helgenberger) pernah menjadi penari, tetapi Warrick mempunyai masalah perjudian dan baru-baru ini mengalami masalah dadah, memainkan muzik di kelab-kelab tempatan, dan mempunyai perkahwinan yang tiba-tiba, sementara. Sementara perkahwinan Warrick kebanyakannya di luar kamera , Kimia kamera Dourdan dengan Helgenberger mencetuskan kegilaan peminat yang menandingi demam Grissom / Sara Sidle. Mungkin ia melampauinya, kerana ketegangan seksual Warrick dan Catherine tidak pernah dapat diselesaikan – sekurang-kurangnya sejauh yang kita tahu.

Dourdan juga berkongsi hubungan persaudaraan dengan George Eads bersama-sama. Apabila watak Eads, Nick, dikebumikan hidup-hidup, Warrick berjuang paling sukar untuk menemuinya. Setiap kali Warrick membentangkan beberapa maklumat peribadi baru, Nick biasanya yang pertama mendengarnya. Sebahagian daripada kegembiraan “CSI” menjangkakan watak-watak mana yang akan dipasangkan untuk menyiasat jenayah setiap minggu. Sebagai pasangan Catherine / Sara, sebagai contoh, tidak pernah seronok sebagai pasangan Catherine / Greg. Tetapi Warrick entah bagaimana sesuai dengan apa-apa kombinasi. Ya, dia berada dalam pertaruhan terbaiknya dengan teori-teori dengan Nick atau bermain-main dengan Catherine, tetapi dia juga seorang profesional yang percaya kepada Sara, seorang pelajar yang masih berharap untuk mendapat kelulusan dari Grissom, dan seorang mentor dalam forensik dan Vegas tinggal untuk Greg. Akhirnya, hubungan Warrick dengan pasukan itu diuji apabila dia dituduh membunuh seorang gangster. Seperti Alexander, Dourdan mendapat satu episod sorotan lepas sebelum mungkin berlepas.

Kontrak Dourdan adalah bulan ini, dan penangkapan baru-baru ini untuk pemilikan narkotik mungkin memberi gambaran tentang kenapa dia tidak akan kembali musim depan, walaupun laporan bahawa dia telah meninggalkan pertunjukan itu sebelum penangkapannya. Jika Dourdan tidak meninggalkan seperti yang dijangkakan, dia akan menjadi pemain asal yang kedua untuk berlepas tahun ini. Jorja Fox, yang bermain Sara, meninggalkan midseason. Kedua-duanya boleh kembali sebagai bintang tetamu (dengan mengandaikan Warrick bertahan pada akhir 15 Mei). Namun, seperti pemergian Dourdan dan Alexander mungkin membentuk masa depan francais “CSI”, penggantian mereka mungkin seperti menceritakan tentang landskap TV semasa.

Wajah pucat pucat
“CSI” dan “Miami” spin-offnya adalah kedua-dua Top 10 menunjukkan dengan pelakon tetap dan berulang yang cukup besar. Dan hakikat bahawa pelakon pameran itu tidak termasuk pelakon hitam yang datang jatuh adalah merungut. Pelepasan ini diperbesarkan tahun ini oleh jalan keluar lain. “Girlfriends,” salah satu daripada sitkom yang tersisa dengan pelakon hitam yang besar, dibuang oleh The CW. Dan “Unit” membunuh salah seorang watak hitam pada awal tahun ini, walaupun bintang Dennis Haysbert masih mempunyai perbezaan yang menjadi salah satu daripada beberapa lelaki terkemuka di TV. Tetapi harus pengeluar sengaja mencari pelakon hitam untuk menggantikan Dourdan dan Alexander? “Undang-undang & Perintah” lancar menggantikan Jesse L. Martin’s Detective Green musim ini dengan watak hitam yang lain, dimainkan oleh Anthony Anderson, tetapi beberapa yang lain daripada pengarah pemutus akan tahu jika bangsa adalah faktor. Ketika berhadapan dengan khabar angin bahawa dia mungkin menggantikan Isaiah’s Anatomy bersama bintang Isaias Washington dengan doktor gigi “ER” Eriq La Salle, pencipta Shonda Rhimes berhak mengatakan betapa dia mendapati tanggapan bahawa seorang pelakon hitam boleh dipertukarkan dengan yang lain. Komennya secara khusus mengenai membuang watak, tidak menambah satu lagi selepas watak lama berlepas. Tetapi dia juga menghadapi kritikan kerana kemudiannya memulihkan peranan “Praktik Swasta” Merrin Dungey dengan Audra McDonald, walaupun membalikkan juruterbang adalah amalan tipikal. Bolehkah anda menangani masalah yang jelas dengan perwakilan semasa masih buta warna dalam pemutus anda? Sepertinya tidak ada jawapan yang mudah. ​​Sejauh ini, “CSI” telah berjaya mengelakkan masalah ini. Ia memainkan peranan asalnya selama lapan tahun – satu pencapaian yang jarang berlaku untuk mana-mana persembahan, lebih kurang prosedur. Dan bagi para peminat tidak biasa dengan pintu pusingan, perpisahan boleh menjadi sukar.
Jeff Hidek juga merangkumi televisyen untuk Star-News di Wilmington, NC. Baca blognya di tv.starnewsonline.com
.