Charlie Sheen bercakap status HIV pada HARI 7 hari selepas pergi ke khalayak ramai

Secara umum mendedahkan status HIV-nya ke dunia dalam wawancara HARI INI eksklusif adalah “seperti dibebaskan dari penjara,” kata Charlie Sheen dalam perbincangan susulan pertamanya sejak menjatuhkan bom November lalu.

Bintang mantan “Dua dan Separuh Lelaki” itu berkata dia pergi awam dengan diagnosisnya untuk menamatkan usaha pemerasan oleh bekas teman wanita. Pada hari Selasa, beliau berkata wahyu itu buat sementara waktu membuat keadaan menjadi lebih teruk.

“Ia sebenarnya menuang sedikit lagi gas pada api pagi itu,” katanya kepada Matt Lauer HARI INI. “Mereka boleh menuntut apa sahaja yang mereka mahu, saya tahu kebenarannya. Mereka semua akan kembali kepada kerja kayu di mana mereka berada. “

Charlie Sheen: Menggambarkan status HIV seperti keluar dari penjara

Jun.21.201606:32

Sheen, yang mempunyai pasukan penyerang yang terkenal sejak dekad yang lalu, berkata beliau mendapati masa untuk introspeksi sejak mendedahkan diagnosisnya.

Dia menyesali beberapa perkara, termasuk mengabaikan anak-anaknya dan perselisihan umumnya dengan Chuck Lorre, pencipta pertunjukan yang pernah menjadikannya bintang berbayar tertinggi di TV.

LEBIH: Charlie Sheen mendedahkan dia HIV positif dalam acara TODAY Show eksklusif

“Saya menyesal tidak menggunakan kondom satu atau dua kali apabila perkara ini berlaku. Saya menyesal kerana merosakkan ‘Dua dan Separuh Lelaki.’ Saya menyesal kerana tidak terlibat dalam kehidupan anak-anak saya yang sedang berkembang, yang saya sekarang. Itu sahaja, “kata bintang yang menyesal itu. “Kami hanya boleh bergerak ke hadapan dari hari ini. Mereka tidak akan memanggilnya masa lalu jika tidak. “

Semasa wawancara terakhirnya, Sheen berkata dia didiagnosis kira-kira empat tahun yang lalu tetapi tidak tahu bagaimana dia mengidap virus itu. Beliau juga menegaskan ia adalah “mustahil” bahawa dia sengaja menghantar virus kepada orang lain.

matt lauer, charlie sheen
Charlie Sheen pada hari TODAY pada hari Selasa, wawancara pertamanya sejak mendedahkan status HIV beliau tahun lepas.Nathan Congleton / HARI INI

Pada hari Selasa, dia menegaskan lagi bahawa dia tidak pernah meletakkan orang yang berisiko, walaupun tuntutan oleh bekas teman wanita. “Tiada siapa yang dijangkiti,” katanya.

Tetapi dia mengakui dia tidak selalu mendedahkan statusnya kepada semua orang yang dia intim dengan selepas mengetahui tentang diagnosisnya.

“Terdapat dua contoh, tetapi perlindungan sentiasa ada, dan ia adalah untuk sebab yang betul, kerana setiap orang yang saya telah beritahu hingga saat itu telah menjatuhkan saya,” katanya..

BERKAITAN: Selma Blair dilaporkan dibawa dari pesawat pada tandu selepas kecemasan tengah malam

Beliau menambah bahawa tindakan undang-undang yang telah difailkan terhadapnya adalah “tidak berasas.”

Sheen juga menggambarkan ubat-ubatan baru beliau untuk merawat status HIV-nya sebagai sebahagian daripada percubaan persekutuan, memanggil ubat “masa depan rawatan.”

“Saya tidak dapat dikesan kerana saya duduk di sini hari ini,” katanya mengenai tahap virus dalam darahnya.

Pameran TODAY Charlie Sheen eksklusif: Lihat acara utama

Nov.17.201502:15

Sheen mempunyai lima anak, masing-masing dua dengan dua bekas isterinya, Denise Richards dan Brooke Mueller, dan seorang anak perempuan dari hubungannya dengan teman wanita sekolah tinggi.

Pemain berusia 50 tahun itu pernah menjadi pelakon terkenal di Hollywood selepas satu siri peranan filem yang tidak dapat dilupakan pada tahun 80-an dan 90-an, termasuk “Wall Street” dan “Platun.”

Tetapi dia menjadi lebih dikenali sejak sedekad yang lalu untuk masalahnya dengan dadah, pelacuran dan undang-undang, serta beberapa kenyataan aneh yang dibuat pada tahun 2011 di tengah-tengah apa yang kelihatan sebagai krisis awam.

Beliau adalah pelakon televisyen berbayar tertinggi ketika membintangi “Dua dan Separuh Lelaki,” sehinggalah persengketaan umum dengan Lorre membawa kepada keluar Sheen’s haggel dari pertunjukan.