Cabot kembali! Stephanie March kembali ke ‘Undang-undang & Perintah: SVU’

Ia tidak sukar untuk mendapatkan Stephanie March untuk kembali ke “Undang-undang & Perintah: SVU” – semua yang diperlukan adalah mesej ringkas dari bintang Mariska Hargitay.

“Saya tidak membaca skrip atau melihat episod apabila dia menghantar saya teks dan berkata, ‘Adakah anda berminat untuk kembali?’ dan saya berkata, ‘Mengapa tidak?’ “Mac memberitahu HARI JUARA hari Jumaat. “Tidak ada kelemahan untuk memainkan peranan yang saya sayangi.”

Undang-undang & Order: Special Victims Unit - Season 19
Alexandra Cabot (Stephanie March) dan Lt. Olivia Benson (Mariska Hargitay) berada di bahagian yang berbeza mengenai isu itu dalam episod minggu depan “Undang-undang & Perintah: SVU.”NBC

Mac kembali untuk satu episod pada 18 April, dan dia akan bermain Alexandra Cabot – tetapi bukan bekas penolong peguam daerah yang telah mengenali dan mencintai.

“Dia lebih teratur sekarang, yang saya suka,” jelas Mac. “Dia semakin bertambah politik, tetapi kemudian dia pergi ke Kongo (untuk menyertai Mahkamah Jenayah Antarabangsa yang menyiasat jenayah seks). Anda dapat melihat sekilas apa yang telah dia alami dalam beberapa tahun kebelakangan ini.”

Mariska Hargitay, Ice-T, ‘Law & Order: bintang SVU’ merayakan episod ke-400

08.08.201705:33

Episod, “Sunk Cost Fallacy,” adalah mengenai pencarian seorang wanita yang diculik, anak perempuannya yang membawa Leftenan Olivia Benson (Hargitay) kembali kepada Cabot, tetapi akhirnya tidak berada di sisi yang sama.

“Benson terkejut untuk mengetahui bahawa Cabot berada di belakang kehilangan seorang wanita yang dia cari,” kata Mac. “Cabot suka dan menghormati undang-undang, tetapi membongkarkannya untuk tujuan yang lebih berguna kepadanya.”

Undang-undang & Order: Special Victims Unit
Hargitay dan Mac, bersama-sama dengan B.D. Wong (Dr. George Huang) pada “SVU” pada tahun 2003.NBC melalui Getty Images

Sementara itu, Mac telah sibuk pada dan mematikan kamera; dia adalah pengasas bersama Rouge Makeup Salons (dengan bekas artis SVU “Rebecca Perkins) dan telah muncul di rancangan termasuk” Odd Mom Out “dan” Neon Joe, Werewolf Hunter. “

Hidangan Mariska Hargitay

08.08.201404:31

Tetapi dia sentiasa bersedia untuk kembali ke “SVU,” menunjukkan bahawa dia mengatakan telah menyoroti #MeToo dan isu #TimesUp lama sebelum mereka menjadi sebahagian daripada zeitgeist dan mengubah Hollywood.

“‘SVU’ bercakap mengenai keganasan seksual terhadap wanita lama sebelum sesuai untuk menyebutnya di televisyen,” katanya. “‘SVU’ menyinari cahaya ke dalam kawasan gelap sebelum ia popular untuk membincangkannya, dan saya sangat berterima kasih untuk menjadi sebahagian daripada itu.”

Mac and Cabot and her glasses: a winning combination on
Mac dan Cabot dan gelasnya: kombinasi kemenangan pada “Undang-undang & Perintah: SVU.”NBC

Pada catatan yang lebih peribadi, “SVU” juga memberikan pekerjaan TV jangka panjang yang pertama pada Mac (dia mula-mula muncul di acara itu pada tahun 2000), dan dia gembira dapat berumur bersama dengan Cabot.

“Saya suka melihat watak yang banyak berubah dalam hidupnya, persamaan yang besar bagi saya sebagai pelakon,” kata March, 43. “Bercakap tentang rehat bertuah – berapa banyak rancangan yang telah anda lakukan di mana anda boleh pergi dari 20-an ke 40-an anda dalam peranan yang sama? “

Dan jika ditanya, dia mendapat jawapan yang sangat baik untuk apa yang membuat Alexandra Cabot seperti watak yang popular dan abadi.

“Saya rasa ia kacamata,” katanya. “Pastinya gelas.”

Ikut Randee Dawn di Twitter.