Brooke Shields melancarkan pelayaran ‘Cruise’s ridiculous’

Brooke Shields mengambil matlamat untuk menunjukkan kecemerlangan Tom Cruise “Hari ini” terhadap antidepresan, dengan mengatakan bahawa dadah itu membantu dia bertahan hidup tanpa harapan selepas kelahiran anak pertamanya.

“Saya akan meneka liar dan mengatakan bahawa Encik Cruise tidak pernah mengalami kemurungan selepas bersalin,” tulisnya dalam satu percubaan yang diterbitkan Jumaat di The New York Times.

Cruise telah mengkritik pelakon itu untuk mengambil ubat-ubatan itu, dan menjadi sangat ghairah mengenai isu ini dalam temu bual pada “Hari Ini” minggu lepas.

“Anda tidak tahu sejarah psikiatri. Saya lakukan, “kata Cruise kepada Matt Lauer.

Dia terus mengatakan tidak ada masalah yang tidak seimbang kimia yang perlu diperbetulkan dengan dadah, dan kemurungan itu boleh dirawat dengan senaman dan vitamin. Perisai memanggil kata-kata itu “yang merugikan kepada ibu di mana-mana sahaja.”

Shields berkata dia menganggap menelan sebotol pil atau melompat keluar jendela pada titik paling rendah kemurungannya selepas kelahiran anak perempuannya, Rowan Francis, pada tahun 2003. Seorang doktor kemudian menyatakan perasaannya untuk terjun ke tahap estrogen dan progesteronnya dan preskripsi Paxil antidepresan.

“Sekiranya ada kebaikan yang boleh didapati oleh Encik Cruise yang tidak masuk akal, mari kita semoga ia memberikan perhatian yang sangat diperlukan kepada penyakit yang serius,” katanya..

Shields menerangkan pengalaman pasca melahirkannya dalam “Down Came the Rain: Perjalanan Saya Melalui Kemurungan Postpartum.”

Cruise adalah pengikut Scientology, agama yang mengajar bahawa psikiatri adalah sains pseudo yang merosakkan.

Dalam temu bual dengan Radio AP Rabu malam, pelakon Kelly Preston, yang berkahwin dengan pelakon John Travolta dan juga seorang ahli sains, mempertahankan komen-komen Cruise’s “Today” mengenai Shields. “Jika anda akan menganjurkan dadah, yang dia lakukan dalam bukunya, anda perlu bertanggungjawab untuk memberitahu orang tentang potensi risiko.”

Preston juga berkata perbahasan Cruise yang hangat dengan Lauer “sangat membantu kerana ia hanya meningkatkan kesedaran. Orang bercakap mengenainya sekarang, dan itulah yang seharusnya mereka lakukan. “

“Apa pun latar belakang politik, sosial atau agama, ini satu isu yang memberi kesan kepada kita semua,” katanya. “Ia bukan sekadar isu Scientology.”