Brian Williams memukul ‘Gin dan Juice’ dengan bantuan Jimmy Fallon

Brian Williams ingin menjelaskan satu perkara: Dia tidak pernah berkata “hippity.” 

Siaran radio “NBC Nightly News” pada malam semalam, “Malam Ini Tunjuk Dibintangi Jimmy Fallon,” mengeluarkan kata-kata perseorangan dan menyunting mereka bersama-sama untuk menjadikannya penanda yang mengetuk hitung nominasi Grammy 1996 oleh Snoop Dogg, “Gin dan Jus.” 

Satu remeh rap bulan Februari perkataan Williams yang dimasukkan ke dalam 1979 klasik Sugar Hill Gang “Rapper’s Delight” mempunyai 8.9 juta views YouTube.

“Semuanya pernah menyebut saya lagi,” kata Williams kepada Fallon mengenai pungutan kompilasi. Pelakon Cuba Gooding Jr. memandang Williams pada permainan New York Rangers baru-baru ini dan mengatakan kepada sauh dia menjadi “tokoh besar dalam komuniti rap dan hip-hop,” kata Williams, sambil menambah, “Saya mahu menjadi sederhana, tetapi .. . “

Selain menegaskan, “Saya tidak pernah mengatakan kesunyian,” Williams menegaskan bahawa ia sedikit menyeramkan untuk mengetahui bahawa seorang penyelamat Fallon (penyelaras penyelidikan filem John MacDonald) meneliti setiap ayat yang direkodkan, secara literal meletakkan kata-kata di mulutnya. Pengabdian digital semacam itu “menjentikkan saya,” kata Williams.

Beberapa personaliti NBC lain turut muncul dalam video “Gin dan Juice”, termasuk Natalie Morales, Richard Engel dan Lester Holt. “Saya mempunyai tempahan mengenai Lester,” bercakap Williams. “Ini kerana alirannya.”

Fallon juga menyebutkan julukan rap beliau untuk Williams, termasuk BriWi, B-Willy, B-Dub, dan Honey Bri-Bri. Dan Williams bermain bersama, mengenang kembali latar belakang rap fiksyennya sendiri, sambil berkata “ketika saya sedang menggantung ‘Pac (Tupac Shakur) dan Biggie (Smalls) di zaman dahulu …”

Fallon mendapat jenaka kecil di Williams dengan segera, memperkenalkannya dengan berkata, “dia menjadi tuan rumah jam keempat dalam pameran TODAY.” Tetapi Williams menyerangnya kembali, mengendus, “Setiap malam, saya turun di bawah siaran yang membayar untuk hobi anda.”

Ikuti Gael Fashingbauer Cooper di Google+.