Bintang negara dituduh membunuh beruang jantan

Troy Lee Gentry, penyanyi negara Montgomery Gentry, dituduh membunuh seorang lelaki hitam yang jinak bahawa pegawai persekutuan mengatakan bahawa dia ditandakan sebagai terbunuh di alam liar.

Gentry, 39, Franklin, Tenn., Dan Lee Marvin Greenly, 46, dari Sandstone, muncul Selasa sebelum Hakim Hakim A.S. Raymond Erickson berhubung dengan dakwaan tertutup yang dikembalikan oleh juri besar persekutuan di Minneapolis.

Pihak berkuasa mendakwa bahawa orang Gentian membeli beruang dari Greenly, seorang jurugambar hidupan liar dan panduan memburu, kemudian membunuhnya dengan busur dan anak panah di pena tertutup pada harta Greenly pada Oktober 2004.

Kerajaan mendakwa bahawa Gentry dan Greenly menandatangani beruang itu dengan lesen memburu Minnesota dan mendaftarkan haiwan itu dengan Jabatan Sumber Asli negeri sebagai pembunuhan liar.

Gentry didakwa membayar kira-kira $ 4,650 untuk beruang, bernama Cubby. Kematian beruang itu direkodkan video, dan pita itu kemudian disunting sehingga Gentry muncul untuk menembak haiwan itu dalam situasi “mengejar adil”, kata pemerintah.

Sekiranya disabitkan, kedua-dua Gentry dan Greenly menghadapi penalti maksimum lima tahun di penjara persekutuan dan denda $ 20,000.

Pengurus Gentry, Johnny Dorris, berkata Rabu bahawa Gentry, seorang yang berada di luar rumah dan pemburu, menjangka akan dibebaskan.

Gentry “bergantung kepada pengetahuan dan kepakaran pemandu tempatan untuk mendapatkan permit yang betul,” kata Dorris dalam satu kenyataan bertulis. “Troy merasakan apa yang dia lakukan adalah undang-undang dan mematuhi sepenuhnya undang-undang dan terkejut mendengar dakwaan itu.”

Greenly tidak memulangkan mesej mesej yang diminta.

Montgomery Gentry, bersama penyanyi bersama Eddie Montgomery, terkenal dengan hits seperti “My Town” dan “If You Ever Stop Loving Me.”