Bintang muda ‘Moana,’ ‘Rise’ mendedahkan nasihat manis Justin Timberlake memberinya

Naomi Sacks yang berumur empat belas tahun adalah seorang wartawan hiburan veteran yang sebelum ini menemuramah seperti Steven Spielberg, Ava DuVernay dan Lin-Manuel Miranda.

Selepas “Moana” meninggalkan bioskop, Auli’i Cravalho tidak pasti sejauh mana dia akan pergi sebagai pelakon.

Remaja Hawaii tidak mempunyai pengalaman lakonan sebelum ini selain wataknya sebagai watak tajuk dalam filem Disney, dan dia tidak mengharapkan untuk mendapat peranan lain. Maka apabila dia menerima tawaran untuk bekerja di siri drama NBC yang akan datang, “Rise,” dia merasakan tekanan untuk membuktikan dia bukan satu keajaiban.

“Ia adalah gila kerana datang dari ‘Moana,’ ketika saya mendapat pemain ketika saya berumur 14 tahun, dan menamatkannya ketika saya berumur 16 tahun, saya dibesarkan dengan heroin yang hebat dan saya merasa seperti saya penting,” Cravalho, sekarang 17, memberitahu HARI INI. “Kemudian beralih ke seluruh tahun remaja saya … apa yang akan saya lakukan? Adakah saya akan kembali ke sekolah menengah dan menyelesaikannya? Saya akan berbangga dengan diri saya untuk itu, tetapi saya hanya mencuba industri ini yang saya suka … “

Bangkit - Season 1
Damon J. Gillespie dan Auli’i Cravalho mengenai NBC’s ‘Rise.’NBC / Virginia Sherwood / NBC

Cravalho, masih menyesuaikan diri dengan kejutan budaya berpindah dari bandar kecil Kohala, Hawaii, ke New York City, menikmati cabaran itu. Semasa dia memulakan bahagian seterusnya dalam kerjayanya, dia mengingati nasihat yang diperolehnya daripada Justin Timberlake di pesta sebelum Oscars tahun lepas.

“Dia (berkata), ‘Saya tahu bagaimana rasanya membesar dalam hal ini dan tidak merasa seperti anda, tetapi anda perlu mempercayainya,” dia teringat, “Kerana sama ada semesta alam semata-mata memberi jalan atau anda bekerja dan berjuang dengan gigi dan kuku untuk itu, anda sepatutnya berada di sini – apa sahaja yang aneh alam semesta meletakkannya di tangan anda. ‘”

Co-star Cravalho dalam “Rise,” Damon J. Gillespie, turut bergabung dengan sesuatu untuk dibuktikan. Sudah menjadi veteran Broadway muda, Gillespie ingin menyanyikan hatinya untuk penonton kebangsaan. Ghairah tentang persembahan, dia masih bercakap tentang pertama kali dia melangkah ke hadapan penonton Broadway tiga tahun lalu dalam “Berita”.

ABC's Coverage Of The 89th Annual Academy Awards
Cravalho menyanyi ‘Berapa Saya Akan Pergi,’ lagu tandatangannya dari ‘Moana’ di Anugerah Akademi 2017.Getty Images

“Saya masih ingat sangkakala pertama, iaitu pembukaan acara itu. Dan saya terpaksa menolak kereta raksasa gergasi ini (peringkat) -I maksudkan dua cerita, dan berat kira-kira tiga ribu pound, “kata Gillespie. “Dan saya masih ingat hati saya terlepas dari dada saya …. salah satu daripada newsboys (berbisik) ‘Anda mendapat ini, Anjing, anda baik. Tahniah lelaki. ‘

“Saya tidak akan melupakan hari itu kerana orang ramai menjerit ketika kami berada di pentas. Ia adalah yang paling dekat dengan bintang rock yang pernah saya rasakan. “

Kepada kedua-dua pelakon, “Rise” adalah penting untuk kerjaya mereka. Dengan persembahan baru mereka disiarkan selepas “Ini Adakah Kami,” mereka akan menjadi bintang pada kenaikan.

Bangkit - Season 1
Gillespie dan Cravalho di perdana ‘Rise’.NBC / Cindy Ord / NBC

Premiering Selasa, “Rise” ditetapkan di Stanton, Pennsylvania, di mana seorang guru sekolah menengah (Josh Radnor) mengikuti impiannya untuk mengarahkan sebuah sekolah muzik. Dalam proses itu, beliau mengubah kehidupan kumpulan pelajar yang bergelut dengan isu peribadi mereka sendiri.

Cravalho, yang memainkan Lilette, berkaitan dengan wataknya kerana dia juga dibesarkan dalam rumah tangga tunggal.

“Saya faham perasaan ibu dan anak perempuan terhadap dunia,” kata Cravalho. “Paycheck to paycheck, saya dibesarkan mengetahui bahawa jika ibu saya membawa pulang roti putih dari kedai, itu bermakna kita akan baik-baik saja untuk sepanjang bulan. Dan itu adalah sesuatu yang saya hanya masukkan ke dalam watak saya. “

Bangkit - Season 1
Brooklyn Shuck sebagai Sadie Mazzuchelli, Taylor Richardson sebagai Kaitlin Mazzuchelli, Rarmian Newton sebagai Maashous Evers pada ‘Rise.’NBC / Virginia Sherwood / NBC

Gillespie – seorang kanak-kanak dari Chattanooga, Tennessee, yang pergi ke sekolah menengah seni persembahan di Chicago – melihat sebahagian hidupnya dalam wataknya, pemain tengah sekolah tinggi bernama Robbie.

“Saya membesar bermain bola sepak dan saya juga melakukan teater muzik di sekolah menengah dan saya benar-benar tahu apa yang ingin ditarik dari jurulatih dan dari pengarah anda dan merasakannya, cuba untuk tidak mengecewakan sesiapa pun,” katanya..

Josh Radnor bercakap tentang siri drama muzik barunya ‘Rise’

Mac.12.201803:49

Bagi Cravalho, bermain seorang pelajar sekolah menengah memerlukan pembelajaran kerana pengalamannya yang lalu hanya menyuarakan watak animasi.

“Saya kini perlu bimbang tentang wajah saya dan badan saya,” jelas Cravalho. “Saya difilmkan adegan cium pertama saya dengan (Gillespie). Jadi saya belajar garis saya, saya tahu apa yang saya katakan, saya tahu sudut kamera, tetapi saya secara sah tidak tahu apa yang perlu dilakukan dengan muka saya. “

“Rise” perdana pada hari Selasa pukul 10 pagi. pada NBC.

Loading...