Bekas pemenang ‘Amerika Got Talent’, Neal E. Boyd meninggal pada usia 42 tahun

Neal E. Boyd, penyanyi opera yang memenangi musim ketiga “America’s Got Talent” pada 2008, meninggal dunia pada Ahad di Sikeston, Missouri, berdasarkan pelbagai laporan.

Scott County Coroner Scott Amick memberitahu Rakyat bahawa Boyd meninggal hanya selepas 6 p.m. di rumah ibunya. Dia berusia 42 tahun.

Neal E. Boyd on
Boyd memenangi $ 1 juta sebagai pemenang “America’s Got Talent” pada tahun 2008.Getty Images

“Neal berada di mesin CPAP dan apabila EMS tiba di sana, mereka meletakkan monitor ke atasnya dan mengesahkan dia telah meninggal dunia,” kata Amick, sambil menambah bahawa Boyd “mempunyai beberapa masalah perubatan.”

“Dia mengalami kegagalan jantung, kegagalan buah pinggang dan beberapa penyakit hati. Hanya beberapa perkara yang salah dengannya, dan akhirnya itulah yang menyebabkan kematiannya, “jelas koroner tersebut.

Akhbar media sosial untuk “Got Talent America” ​​telah mengakui kelewatan Boyd dengan pernyataan berikut: “Kami sangat sedih mendengar bahawa salah seorang ahli keluarga AGT kami, Neal Boyd, telah meninggal dunia. semasa masa sukar ini. “

Bekas hakim “Amerika Got Talent” Piers Morgan memberi penghormatannya di Twitter.

Boyd telah cedera serius dalam kemalangan kereta pada tahun 2017. Semasa wawancara dengan Missourian Tenggara pada bulan Februari, Boyd menyifatkan kemalangan itu sebagai “bangkai yang sangat, sangat, sangat buruk,” mendedahkan bahawa dia akan “menghancurkan banyak tulang dan memecahkan pinggang saya, yang telah meninggalkan saya hampir tidak dapat menggunakan kaki itu untuk sekarang. “

Boyd memberitahu akhbar bahawa dia menggunakan masa pemulihannya untuk mengerjakan muzik untuk album yang akan datang, yang beliau berharap dapat dibebaskan pada tahun 2019.

“Pada bila-bila masa anda berada dalam masa perjuangan, Tuhan mempunyai cara untuk masuk dan mengangkat anda. Anda mempunyai ‘detik-detik ke bawah’, sama ada kesihatan atau fizikal, seperti sekarang, dan ia hanya merasakan sesuatu yang hebat akan berlaku apabila saya kembali ke kakiku dan kembali ke depan penonton lagi, “kata Boyd.

Selepas memenangi hadiah $ 1 juta pada “Got Talent America”, Boyd mengeluarkan album debutnya, “My American Dream,” pada tahun 2009.

Penyanyi itu juga berpolitik dalam politik Missouri, menjalankan kempen yang tidak berjaya untuk kerusi di Dewan Perwakilan Missouri pada tahun 2012 dan 2014.