Bekas Ex-Journey Steve Perry pulih dari pembedahan melanoma

Rakan depan Journey yang baru, Steve Perry mendedahkan bahawa dia baru-baru ini didiagnosis dengan kanser kulit melanoma, dan bahawa dia telah menjalani dua pembedahan untuk membuang sel-sel kanser.

“Mereka fikir mereka mendapat semuanya,” menulis penyanyi “Do not Stop Believin”, yang mengetuai Journey dari 1977-87 dan 1995-98, di blog peribadi Fan Asylumnya Khamis lalu.

Perry, yang termasuk dengan pos foto dirinya dan bekas MTV DJ Martha Quinn diambil selepas pembedahan (Quinn juga menuliskan gambar yang serupa, di bawah), mengatakan bahawa diagnosis itu datang selepas “tahi lalat rutin” dikeluarkan dari wajahnya.

Beliau berkata beliau percaya “tiada rawatan lain diperlukan.”

Tetapi ada aspek kedua yang lebih tragis untuk jawatan hari jadi yang dihantarnya kepada peminatnya.

Perry, 64, menulis tentang bagaimana dia jatuh untuk seorang wanita bernama Kellie Nash selepas melihatnya semasa sesi edit 2011 kanser payudara khas “Five.” Nash seorang ahli psikologi yang menjalani rawatan kanser, menangkap matanya dengan senyuman dan dia bertanya kepada rakannya jika dia boleh menyambung kedua-dua mereka.

Tetapi kawannya memberi peringatan kepada Perry bahawa Nash mungkin tidak lama untuk hidup; dia berada di Tahap 4 kanser. Dia menghantar e-melnya, dan kedua-duanya menjadi pasangan. “Saya tidak pernah merasa seperti ini sebelum ini,” katanya. “Akhirnya saya jumpa dia.”

Nash meninggal dunia akibat barahnya pada Disember 2012. “Dia membantu saya dalam banyak cara,” tulis Perry.

“Dia begitu kuat, begitu berani dan kami sangat saling mengasihi,” katanya. “Saya telah berusaha bersedih dan tidak berlari dari kerugian ini sehingga selama 5 bulan yang lalu itu yang saya lakukan bersama dengan mengingatkan segala-galanya dalam Cinta dengan Kellie mengajar saya.”