‘Bawa It On’ melancarkan reunites ‘keriangan’ 15 tahun selepas filem melanda teater

Dikabarkan oleh pengkritik filem Roger Ebert sebagai “Citizen Kane” filem sorak sorak, “Bring It On” mempunyai semua gerakan yang betul pada tahun 2000, ketika ia menduduki puncak box office pada hujung minggu pembukaan dan kemudian membuat lebih dari $ 90 juta di seluruh dunia.

15 tahun kemudian, bintang-bintang ‘Bawa It On’ mendedahkan apa yang mengejutkan mereka tentang filem

19.09.201504:23

Lima belas tahun kemudian, empat bintang filem itu – Kirsten Dunst, Gabrielle Union, Eliza Dushku dan Jesse Bradford – bersatu semula di Los Angeles untuk pemotretan Video Weekly dan percakapan dengan tuan rumah “Access Hollywood” Billy Bush tentang filem yang bersemangat.

BAWA IT ON, Kirsten Dunst, 2000.
BAWAH ITU, Kirsten Dunst, 2000.Everett Collection

“Saya perlu mengatakan ia agak merasakan walaupun ia adalah 15 tahun, semua orang begitu biasa,” kata Dushku.

Tambah Dunst, “Semua orang cukup banyak orang yang mereka.”

Dalam filem itu, kapten penasihat sekolah tinggi Torrance Shipman, yang dimainkan oleh Dunst, menyedari kemenangannya dalam skuadnya dicuri dari Compton Clovers Timur, skuad dalaman kota berjuang untuk meningkatkan dana yang diperlukan untuk bersaing. Di sepanjang jalan, filem ini menyampaikan beberapa baris yang tidak dapat dilupakan, termasuk “Ini bukan demokrasi, ia adalah keriangan,” dan “Ini adalah jari roh, dan ini adalah emas.”

Dushku dan Dunst memberitahu peminat Bush telah menghampiri mereka dengan sorakan dari filem itu. “Saya mendapat banyak ‘Tidak apa-apa, ok, awak akan mengepam gas kita suatu hari,'” kata Dushku..

Tambah Union, yang memainkan kapten Clovers gembira bernama Isis, “Anda perlu melakukannya dengan mengepam gas [bergerak].”

The cast of the 2000 movie
Pelakon filem “Bring It On” pada tahun 2000 bersatu semula pada tahun 2015 untuk membincangkan filem itu dengan HARI INI.Molly Palmer

Dengan filem yang dibuat lebih daripada $ 17 juta pada hujung minggu pembukaan, ia adalah kejutan kepada ramai di industri hiburan, termasuk Dunst.

“Saya fikir mereka menjangkakan filem [lain-lain] menjadi No 1,” katanya mengenai hujung kotak pejabat pada akhir bulan Ogos 2000.

Dushku, yang memainkan gimnast-turned-cheerleader Missy Pantone, berkata, dia juga terkejut dengan kejayaannya. “Ia tidak mempunyai bajet, saya tidak merasakan studio benar-benar peduli apa yang kami lakukan di sana, tidak ada kesalahan kepada mereka, tetapi seperti, kami berasa seperti kami berada di gelembung kecil kami sendiri.”

BERKAITAN: ‘Bawa It On’ bertukar 15: Apa filem itu mengajar kita mengenai sorak sorak (dan kehidupan)

Dushku dan Bradford, yang memainkan saudara perempuan Missy Cliff, turut berkongsi keseronokan mereka dari set San Diego.

“Kami memandu ke Rosarito, [Mexico],” kata Bradford pada masa yang mereka dilaporkan minum di pantai. “Kami telah ditahan, kami keluar.”

Tambah Gabrielle, “Pada anda sendiri.”

“Ya, kita sendiri,” kata Dushku. “Maksud saya, tiada pengeluar yang menyelamatkan kami, kami menanggung diri sendiri, kerana kami profesional.”

BAWA IT ON, Kirsten Dunst, Gabrielle Union, 2000
BAWA ITU, Kirsten Dunst, Gabrielle Union, 2000Everett Collection

Di luar lipatan luar filem itu adalah cara ia menangani masalah kelas, kaum dan homophobia.

Sesetengah dialog Clover adalah sedikit Blacksploitation -st, yang kami berubah, “Union recalled.” Ada satu baris di mana saya fikir saya berkata, ‘Oh, katakan, apa yang?’ “

Beliau menambah, “Terdapat tema yang lebih besar, tetapi kami melakukannya dengan cara yang menyeronokkan dan berkemauan yang anda tahu, kami agak tergelincir dalam mesej itu.”

BAWA IT ON, Kirsten Dunst, 2000
BAWAH ITU, Kirsten Dunst, 2000Everett Collection

Salah satu momen paling menyukai filem ini melibatkan adegan pemutih gigi dengan Dunst dan Bradford, yang kemudiannya mengingati adegan dalam skrip sebagai “seperti lapan halaman di mana kita menyikat gigi dan ada sedikit ketegangan seksual.

“Saya masih ingat bahawa mulut saya menyakiti banyak [selepas kejadian itu],” katanya. “Saya menyikat gigi saya sebanyak 15 kali.”

Terbitan rundingan Entertainment Weekly, yang menampilkan bintang-bintang “Bawa It On” dan kegemaran peminat lain, tiba pada hari Jumaat ini.

Ikuti penulis TODAY.com, Chris Serico di Twitter.