Baiklah baik-baik saja, 4 garis besar untuk ulang tahun ke-45 Matthew McConaughey

Baiklah baik-baik saja, itu adalah hari ulang tahun ke-45 Matthew McConaughey. Siapa sangka bahawa Wooderson dari “Dazed and Confused” akan menjadi pelakon pemenang Oscar yang dinamakan oleh Majalah TIME sebagai salah satu daripada orang paling berpengaruh di dunia? 

36 gambar

Tayangan slaid

Matthew McConaughey

Pelakon yang tidak dikenali, yang pernah dikenali kerana bermain gendang bongo semasa telanjang, telah datang jauh dari “Dazed and Confused.” Dia memperoleh rombongan untuk peranan dalam “The Wolf of Wall Street” dan “Dallas Buyers Club.”

Kami tidak boleh merangkum semua bahagian dan baris McConaughey kegemaran kami, dan dia terus menambah senarai, apa dengan “Interstellar” keluar minggu ini, dada terkenalnya yang tersebar di “Wolf of Wall Street, komersial parodied Lincoln masih mendapat sambutan. Tetapi di sini adalah empat baris McConaughey kegemaran kami.

‘Pening dan keliru’
Kami suka “Dazed” untuk banyak sebab, termasuk bahawa ia adalah asal-usul Pintu yang diilhamkan “Baiklah baik baiklah.” Tetapi garis Wooderson klasik dari filem tahun 1993 itu haruslah apabila dia mendedahkan manfaatnya sebagai graduan sekolah tinggi yang masih bergantung pada alma mater anda: “Itulah yang saya sayang tentang gadis-gadis sekolah tinggi ini, lelaki saya semakin tua, mereka tetap berumur sama.”

GAMBAR: Dazed and Confused
McConaughey sebagai David Wooderson, lelaki wanita, pada tahun 1993 “Dazed and Confused.”Hari ini

‘Magic Mike’
McConaughey’s Dallas tidak mendapat pengebilan tajuk dalam “Magic Mike” (Channing Tatum memainkan Mike). Tetapi dia mungkin reaksi terbesar malam ketika dia memberitahu penonton klub strip, dalam penuh McConaughey drawl: “Faktanya, undang-undang mengatakan anda tidak boleh menyentuh tetapi saya fikir saya melihat banyak pelanggar hukum di rumah ini malam ini.”

GAMBAR: Magic Mike
McConaughey sebagai pemilik jalur kelab Dallas dalam “Magic Mike.”Claudette Barius / Hari ini

‘Detektif Benar’
McConaughey dan Woody Harrelson berayun liar di sepanjang siri HBO khas “Detektif Benar,” melompat antara kehidupan mereka sebagai pengesan tajam pada kes yang membimbangkan pada tahun 1995, kepada lelaki yang dipukul pada tahun 2012. Ia adalah Rust Cohle McConaughey yang mendapat barisan yang paling menakjubkan , termasuk salah satu yang menjadi meme Internet. “Seseorang pernah memberitahu saya, ‘Masa adalah bulatan yang rata,'” katanya. “Semuanya yang pernah kami lakukan atau akan lakukan, kami akan berulang kali.”

GAMBAR: True Detective
McConaughey dan Woody Harrelson menangani jenayah yang mengubah hidup dalam “Detektif Benar.”Michele K. Pendek / Hari Ini

‘Kelab Pembeli Dallas’
McConaughey memenangi Oscar terbaik untuk memainkan Ron Woodruff dalam “Dallas Buyers Club.” Sebagai Woodruff, seorang Texas yang kronik yang didiagnosis dengan HIV pada tahun 1980-an dan dadah yang diseludup ke negara ini untuk merawat penyakit itu, dia mempunyai beberapa garis yang curang, tetapi ia adalah salah satu yang lembut yang tinggal bersama kami. Kata Woodruff kepada Jennifer Garner’s Dr. Eve Saks: Kadang-kadang saya rasa seperti saya berjuang untuk hidup saya tidak mempunyai masa untuk hidup. “

GAMBAR: Dallas Buyers Club
McConaughey memenangi Oscar kerana bermain Ron Woodroof dalam “Dallas Buyers Club.”Anne Marie Fox / Hari ini

Ikuti Gael Fashingbauer Cooper di Google+.

Loading...