Bagaimana ‘Grease’ menjadikan bintangnya kelihatan seperti remaja (atau sekurang-kurangnya cuba)

Adakah projek itu menjadi “Friday Night Lights” atau “Beverly Hills, 90210,” pelakon pelakon dewasa untuk memainkan remaja telah menjadi tradisi lama Hollywood. The 1978 filem-muzik “Grease” tidak terkecuali, tetapi beberapa percubaan untuk membuat pelakon utama kelihatan hampir separuh umurnya bekerja lebih baik daripada yang lain.

gris-hari ini-160127
1978: Muzik ‘Grease’, dicipta oleh Jim Jacobs dan Warren Casey, ditayangkan di Broadway di Teater Broadhurst pada 7 Jun 1972. Menjelang tahun 1979 muzik telah menjadi pertunjukan yang paling lama pernah berlalu di Broadway, dengan menghancurkan memukul filem yang dibintangi John Travolta dan Olivia Newton-John menjadi musikal filem tertinggi.

Sila rujuk profil berikut pada Arkib Getty Images untuk imejan selanjutnya.
http://www.gettyimages.co.uk/Search/Search.aspx?EventId=143378232&EditorialProduct=Archival#&esource=maplinNEWS_uki_jun12

Pelakon John Travolta dan Olivia Newton-John memeluk promosi untuk filem “Grease,” yang diarahkan oleh Randal Kleiser, 1978 di Amerika Syarikat. (Foto oleh Paramount Pictures / Fotos Antarabangsa / Getty Images)Getty Images Contributor

Cuma minta Stockard Channing, yang berusia 33 tahun ketika memainkan Rizzo dalam muzik yang mendapat rawatan secara langsung di televisyen dengan pemain baru Ahad ini di Fox.

BERKAITAN: Foto ‘Grease: Live’ yang pertama dikeluarkan: Lihat Danny, Sandy dan Rizzo dalam kostum

Stockard Channing readies herself for her role in the movie version of
Stockard Channing membentangkan dirinya untuk peranannya dalam versi filem “Grease,” di Los Angeles, 30 Ogos 1977. Bintang Channing dengan John Travolta dan Olivia Newton-John dalam filem itu. (AP Photo / Nick Ut)Nick Ut / AP

Dikutip dalam artikel yang diterbitkan dalam talian dan muncul dalam edisi cetak Vanity Fair edisi Jan. 31, Channing menganggap satu trik alat ganti lebih daripada aksi hacky daripada hack hebat.

“[Eksekutif Paramount Pictures] Allan [Carr] muncul di atas set dengan pensil coklat dan mula memecah bintik-bintik di hidung supaya saya kelihatan lebih muda,” aktres itu teringat. “Saya berkata, ‘Saya tidak kelihatan lebih muda! Saya kelihatan lebih kotor!'”

channing-grease-002-inline-today-160126
Pelakon dan pelakon bersama Stockard Channing, kiri, dan Olivia Newton-John menyiapkan diri untuk peranan mereka dalam versi filem “Grease,” di Los Angeles, 30 Ogos 1977. Bintang Channing dan Cik Newton-John dengan John Travolta dalam filem itu. (AP Photo / Nick Ut)Nick Ut / AP

Vanity Fair melaporkan bahawa sinematografer Bill Butler juga “menggunakan lensa lembut untuk menghidupkan semula jam,” yang membincangkan kebimbangan Olivia Newton-John bahawa dia, pada usia 29 tahun, kelihatan jauh lebih tua daripada minat cinta pada skrin John Travolta, yang berusia 23 tahun kemudian.

Percubaan lain untuk mencelupkan air pancut pemuda dilakukan sebelum penembakan bermula. Pengarah “Grease” Randal Kleiser melihat dengan lebih dekat pada pemain audisi untuk memastikan mereka melepasi ujian mata dengan lebih banyak cara daripada satu.

channing-grease-tease-today-160126
Pelakon dan pelakon bersama Stockard Channing, kiri, dan Olivia Newton-John menyiapkan diri untuk peranan mereka dalam versi filem “Grease,” di Los Angeles, 30 Ogos 1977. Bintang Channing dan Cik Newton-John dengan John Travolta dalam filem itu. (AP Photo / Nick Ut)Nick Ut / AP

“Saya akan mendekati mereka dan melihat sama ada mereka mempunyai kaki-kaki di sekeliling mata mereka, dan itu akan menunjukkan bahawa mereka berada di luar usia surreal yang kami pasti akan bekerja,” katanya kepada penerbitan itu. “Kanak-kanak sekolah tinggi tidak boleh mempunyai kaki besar.”

Pelakon Fox “Grease: Live” mungkin tidak mempunyai banyak kaki untuk menyembunyikan, tetapi pelakon-pelakon yang bermain di Rydell High School ini bukanlah anak-anak. Julianne Hough (yang memainkan Sandy) dan Vanessa Hudgens (Rizzo) kedua-duanya adalah 27, manakala Aaron Tveit (Danny) adalah 32.

Julianne Hough, Aaron Tveit and Vanessa Hudgens in Grease: Live
GREASE: LIVE: (L-R): Julianne Hough, Aaron Tveit dan Vanessa Hudgens di GREASE: LIVE airing LIVE Ahad, 31 Jan 2016 (7: 00-10: 00 PM ET live / PT tape-delayed) Cr: Tommy Garcia / FOXTommy Garcia / FOX

“Grease: Live” menyiarkan Ahad pada jam 7 pagi.

Ikuti penulis TODAY.com, Chris Serico di Twitter.

Olivia Newton-John: ‘Saya tidak pernah bosan’ menyanyikan lagu saya

Januari.22.201604:36