Ariana Grande di Las Vegas menembak: ‘Kita perlu cinta, perpaduan, keamanan, kawalan senjata’

Ariana Grande tahu secara langsung kesakitan dan peminat muzik negara yang mengalami keganasan selepas seorang lelaki bersenjata menembak dan membunuh 59 orang dan mencederakan sekurang-kurangnya 500 lagi malam Ahad di festival muzik negara Las Vegas.

Pada hari Isnin, hanya empat bulan selepas bintang pop berusia 24 tahun itu mencurahkan hatinya dalam surat kepada peminat dan ahli keluarga yang terjejas oleh pengeboman bunuh diri di konsertnya sendiri di Manchester, England, Grande emosi mengambil Twitter untuk merayu untuk cinta dan perpaduan – dan menuntut kawalan senjata yang lebih ketat di AS.

“Hati saya berlanggar untuk Las Vegas Kita perlu cinta, perpaduan, keamanan, kawalan senjata dan orang untuk melihat ini dan memanggilnya apa itu = keganasan,” kata Grande..

Ariana Grande and Miley Cyrus perform during the One Love Manchester benefit concert for the victims of the Manchester Arena terror attack in Britain
Ariana Grande berkerjasama dengan Miley Cyrus semasa konsert mengagumkan One Love Manchester untuk mangsa serangan terapi Manchester Arena pada 4 Jun.Reuters

Pihak berkuasa berkata, Stephen Paddock, 64, dari Mesquite, Nevada, berada di bilik di tingkat ke-32 Mandalay Bay Resort and Casino di Las Vegas, di mana dia membakar sekumpulan 22,000 di festival Laluan Harapan 91 turun di bawah.

Sheriff Polis Las Vegas, Joseph Lombardo berkata pada hari Isnin bahawa pihak berkuasa percaya Paddock membunuh dirinya sendiri.

Saksi Las Vegas menembak: Mangsa ‘meninggal dunia di tangan saya’

Oktober.02.201706:10

Pada 22 Mei, konsert Grande’s Manchester Arena menjadi lokasi pembunuhan beramai-ramai apabila seorang pengebom berani mati meletupkan alat sebagai penyanyi mengakhiri persembahannya, membunuh 22 orang dan mencederakan lebih daripada 200 yang lain.

“Saya minta maaf atas kesakitan dan rasa takut bahawa anda mesti berasa dan untuk trauma yang anda juga harus mengalami,” tulis Grande dalam surat terbuka yang teruk. “Kami tidak akan dapat memahami mengapa kejadian seperti ini berlaku kerana ia bukan dalam sifat kita, oleh sebab itulah kita tidak boleh mengundurkan diri, kita tidak akan berhenti atau beroperasi dengan ketakutan, kita tidak akan membiarkannya membahagikan kita. tidak akan membiarkan kebencian menang. “