Anak perempuan sulung Loretta Lynn meninggal pada usia 64 tahun

Loretta Lynn in 2012.
Loretta Lynn pada tahun 2012.Hari ini

Legenda negara Loretta Lynn meratapi kehilangan anak sulungnya, Betty Sue Lynn, yang meninggal dunia pada hari Isnin akibat komplikasi emfisema, lapor Associated Press. Dia berusia 64 tahun.

Kenyataan dari keluarga yang dikeluarkan kepada akhbar menunjukkan butir-butir yang menunjukkan Betty Sue meninggal di Waverly, Tenn, berhampiran ladang ibunya di Taufan Mills.

Betty Sue adalah anak kedua daripada anak Loretta untuk mendahului dia dalam kematian; pada tahun 1984 anaknya Jack Benny Lynn, yang berusia 34 tahun, tenggelam dalam harta keluarga melaporkan majalah People ketika itu. Betty dan bapa Jack, Oliver Vanetta Lynn, meninggal pada tahun 1996.

“Keluarga Lynn menghayati semua doa, kasih sayang, dan sokongan keluarga kami, Betty adalah anak sulung Loretta, Betty meninggalkan dua anak perempuan, Lynn Markworth dan Audrey Dyer,” kata kenyataan di laman web Loretta..

Kehidupan Loretta Lynn digambarkan autobiografinya, “Daughter Coal Miner,” yang merupakan tajuk salah satu hits terbesarnya. Ia dijadikan filem pada tahun 1976.