Amy Schumer menumpukan kepada peminat senjata dengan iklan parodi ‘Saturday Night Live’

Dalam debutnya “Saturday Night Live”, Amy Schumer mengambil peminat senjata di parodi PSA yang menekankan komitmen baru-baru ini kepada undang-undang anti-senjata.

Amy Schumer menangani budaya pistol di ‘Saturday Night Live’

Oktober.12.201502:31

The skit, yang hanya bertajuk “Guns,” menggambarkan dunia yang dibesar-besarkan di mana senjata sangat umum.

Mempunyai bapa yang mempamerkan pistol untuk anaknya yang baru lahir, sekumpulan remaja bermain berputar botol (dengan pistol bukan botol) dan jogger berlari dengan pistol – dan menembaknya ke udara.

Amy Schumer, ‘SNL’ menumpukan kawalan senjata dengan parodi

Oktober.11.201501:28

“Mereka menyatukan kita, menghibur kita, membawa kita kekuatan,” kata narator itu sebagai watak Schumer memeluk teman lelakinya di atas katil, dengan senapang. The skit berakhir dengan tagline: “Guns. Kami berada di sini untuk tinggal.”

WATCH: Amy Schumer membuka ‘Show Daily’ selepas ucapan kawalan senjata

Pada bulan Ogos, Schumer menyertai sepupu ayahnya, Sen. Chuck Schumer, untuk mengumumkan satu rang undang-undang yang meminta pemeriksaan latar belakang senjata api yang lebih ketat. Persidangan itu berlangsung kurang dari sebulan selepas seorang lelaki bersenjata menembak dua wanita dan mencederakan sembilan orang lain sebelum membunuh dirinya dalam pemeriksaan filem “Trainwreck” Schumi di Lafayette, Louisiana.

“Ini bukan idea ekstrim,” kata Schumer semasa sidang akhbar Ogos. “Tiada siapa yang mahu tinggal di negara di mana seorang penjenayah, orang sakit mental atau orang lain yang berbahaya boleh mendapatkan tangan mereka dengan pistol dengan mudah.”

Juga pada bulan Ogos, Schumer bercakap lebih lanjut mengenai perasaannya pada penembakan itu dengan tuan rumah “Harian Show” Jon Stewart.

“Saya suka, patah hati,” katanya. “Untuk mendengar berita itu, ia memecah hati saya … Ia sangat mengerikan.”

Beliau menambah, “Yang kedua ini berlaku, anda mahu bertindak, saya mahu pergi ke sana dan melakukan apa sahaja yang saya dapat.”

Amy Schumer membuka ‘Show Daily’ selepas ucapan kawalan senjata

Ogos.04.201502:51