Alec Baldwin mengenai skandal gangguan seksual: Saya tidak mahu melihat ‘orang yang tidak bersalah’ dalam masalah

Masa berubah di Tinseltown.

Sejak tuduhan seksual dan pelecehan seksual terhadap Harvey Weinstein muncul pada bulan Oktober, beberapa saham kelas berat Hollywood telah terperangkap dalam skandal yang sama sendiri.

Penerbit telah terdedah, pelakon telah dipecat dan wajah-wajah biasa telah hilang di udara. Tetapi satu bintang kebimbangan bahawa arus perubahan semasa mungkin mengambil “orang yang tidak bersalah” dengannya.

Alec Baldwin memberitahu Megyn Kelly mengenai keluarganya, peranan kegemarannya dan banyak lagi

07.07.201712:28

Pada hari Khamis, pelakon bebas Alec Baldwin duduk dengan Megyn Kelly untuk membincangkan isu yang dia panggil “cacing besar cacing.” Bintang tamu “Saturday Night Live” muncul pada kesempatan dari buku barunya, “Anda Tidak Boleh Eja Amerika Tanpa Aku,” satira tentang tahun pertama Donald Trump di pejabat.

“Ini benar-benar sukar kerana anda pastinya mahu melihat semua orang yang bersalah, yang melakukan perkara-perkara buruk, perkara-perkara yang salah dan menyakiti orang, anda mahu melihat orang-orang itu dihukum,” katanya..

Tetapi dia menambah bahawa terdapat “banyak tuduhan dan tidak ada bukti lagi” di mana ada yang bimbang. “Saya tidak mahu melihat mereka terluka.”

Komennya datang beberapa hari selepas pelawak John Oliver berhadapan dengan Dustin Hoffman mengenai laporan menuduh dia meraba-raba dan membuat ulasan secara eksplisit untuk seorang pembantu pengeluaran berusia 17 tahun pada tahun 1985.

Baldwin baru-baru ini menge tweet bahawa Oliver, dan tuan rumah pengacara tuan rumah Stephen Colbert, telah menjadikan pertunjukan mereka sendiri menjadi sesuatu yang menyerupai “juri besar” dalam topik.

“Banyak orang, dengan cara itu, mereka menyokongnya,” jelasnya kepada Kelly. “Mereka berfikir bahawa tuan rumah pertunjukan itu bukan hanya di dalam hak mereka, tetapi ia sangat menarik atau amat perlu bagi mereka untuk menekan punca ini.”

Walau bagaimanapun Baldwin percaya ada bahaya dalam hal itu juga.

“Saya tidak mahu melihat orang yang tidak bersalah menghadapi masalah,” katanya.

Dalam satu lagi tweet baru-baru ini, Baldwin berkata bahawa dia tidak percaya Hoffman, yang sejak itu meminta maaf atas tuntutan terhadapnya, adalah “berniat jahat” dalam tindakannya.

“Humor beliau, tingkah laku seksualnya seolah-olah tidak masuk akal dan tidak sesuai sekarang,” tulis harian “Saturday Night Live”. “Tetapi, pada suatu tahap, pada waktunya.”

Titik terakhir adalah sesuatu yang beliau tegaskan pada pameran Khamis ini.

“Ini bukan alasan, tapi seperti 40 tahun yang lalu, ada cara yang dilakukan oleh orang yang melakukan hubungan seksual, sejenis bodoh,” katanya. “Ia adalah salah, tetapi ia kelihatan kurang bermasalah daripada sekarang.”

Alec Baldwin: Saya pernah mendengar Melania mencintai penyamaran Trump saya

07.07.201705:47

Namun, Baldwin percaya bahawa masalah gangguan di Hollywood adalah benar dan mesti ditangani.

“Perkara perlu diubah dan sesetengah orang mungkin terluka,” katanya.