Akhir ‘Show Late’ akhir zaman David Letterman membawa selamat tinggal emosi, tetamu yang mengejutkan

“Late Show” terakhir David Letterman disiarkan Rabu malam, dan ia tidak mengecewakan.

David Letterman mempunyai finale bertemakan bintang

21.20.201502:54

Penonton telah menjangkakan penghantar terakhir tuan rumah yang dikasihi sejak dia mengumumkan rancangan untuk bersara pada bulan April 2014, menyenaraikan kerjaya 33 tahun dalam televisyen lewat malam. Letterman, 68, memulakan hosting “The Late Show” CBS pada 1993, selepas 11 tahun pada “Malam Lewat dengan David Letterman” NBC.

Minggu-minggu yang membawa kepada perpisahan Letterman memaparkan pelbagai senarai A-senarai yang ingin memberi penghormatan kepada legenda TV. Tina Fey dilucutkan, Julia Roberts berkongsi ciuman dengan Letterman dan George Clooney mengendalikan dirinya dengan tuan rumah. Dan dalam episod terakhir hari Selasa, Bill Murray melompat keluar dari kek.

Para tuan rumah malam yang lewat juga memuji pengaruh Letterman atas kerjaya mereka sendiri. “Saya, seperti setiap anak yang membesar menontonnya, akan merindukannya,” kata Jimmy Fallon pada “The Tonight Show” Isnin.

Pertunjukan hari Rabu bermula dengan mesej lidah dari Presiden Barack Obama, bekas Presiden George W. Bush, bekas Presiden Bill Clinton dan bekas Presiden George H.W. Bush, yang masing-masing dilihat mengisytiharkan “mimpi ngeri kebangsaan kita sudah berakhir” dalam segmen yang dirakam sebelumnya.

Monolog Letterman penuh dengan cap dagangnya sendiri.

“Ia mula kelihatan seperti saya tidak akan mendapat ‘Tonight Show,'” kata Letterman, merujuk kepada keputusan NBC untuk melantik Jay Leno daripada Letterman sebagai pengganti Johnny Carson 23 tahun yang lalu.

Letterman juga bercanda tentang rancangannya untuk persaraan, memberitahu penonton, “Saya berharap menjadi wajah baru Scientology.”

Dia mendedahkan bahawa dia menganjurkan 6,028 pertunjukan yang hebat, menerangkan dengan pengiraan Stephen Hawking, yang berfungsi sebagai “kira-kira lapan minit ketawa.” Beliau menambah bahawa “Show Late” telah berlangsung begitu lama apabila dia memulakan, “persembahan terbesar di televisyen ialah ‘Menjaga Up With the Gabors.'”

Kumpulan tetamu bertopeng bintang menyertai tuan rumah untuk senarai teratasnya yang ke-10, bertajuk, “Perkara yang selalu saya ingin katakan kepada Dave.”

Alec Baldwin, Steve Martin menyertai final 10 Letterman

21.20.201501:29

Jerry Seinfeld dengan kasar berkata kepada Letterman, “Saya tidak tahu apa yang akan saya lakukan apabila anda keluar dari udara. Anda tahu, saya hanya memikirkan sesuatu – saya akan baik-baik saja.”

Bintang bersama “Seinfeld” Julia Louis-Dreyfus menambah, “Terima kasih kerana membiarkan saya mengambil bahagian dalam satu lagi siri yang sangat mengecewakan.”

Dan Tina Fey tertawa dengan zingernya, “Terima kasih kerana akhirnya membuktikan lelaki boleh melucukan.”

Murray, yang merupakan tetamu pertama “Late Night” Letterman pada tahun 1982, dan yang pertama pada “Show Late” pada tahun 1993, kembali untuk menyampaikan item No. 1 dalam senarai: “Dave, saya tidak akan mempunyai wang yang saya berhutang anda. “

Foo Fighters berkhidmat sebagai tetamu muzik terakhir pameran, yang memainkan “Everlong” dari album 1997nya “The Color and the Shape.” Letterman mengatakan lagu itu amat bermakna semasa pembedahan jantungnya pada tahun 2000, dan teringat bagaimana band itu membatalkan tarikh lawatan di Amerika Selatan untuk tampil ketika dia kembali ke pertunjukan.

Letterman memberi ucapan terima kasih kepada seluruh krewnya. Dia memuji kakitangan penulisannya, berkata, “Saya telah diberkati dan bernasib baik untuk bekerja dengan lelaki dan wanita yang lebih bijak daripada saya dan lebih lucu daripada saya, dan saya sentiasa berminat untuk menunjukkan bahawa penulis telah memberikan saya . ” Beliau menambah, “Orang-orang ini, secara kolektif yang saya sebutkan tadi dan diperkenalkan – percayalah, ini benar-benar kebenaran – patut mendapat lebih banyak kredit untuk acara ini daripada yang saya kehendaki.”

Dia memanggil bandleadernya yang lama, Paul Shaffer, “sebagai kawan yang baik seperti yang anda boleh lakukan di televisyen, sebagai kawan baik seperti yang anda boleh lakukan dalam kehidupan, sememangnya seorang jenius muzikal.”

Mengenai isterinya Regina dan anak lelaki Harry, yang hadir di khalayak, dia berkata, “Saya suka kamu berdua dan, sebenarnya, tidak ada perkara lain, bukan?”

Dan kepada penonton di rumah, tuan rumah berkata, “Tidak ada yang boleh saya lakukan untuk membayar balik kepada anda. Terima kasih atas segala-galanya.

Bill Murray mengembara dari Letterman ke MSNBC, jatuh dari kerusi

20.20.201501:27

George Clooney borgol sendiri kepada David Letterman

15.15.201500:42