Adakah Michael Jackson mencipta Moonwalk?

Seolah-olah Michael Jackson tidak mempunyai masalah yang cukup – kini ada tuntutan bahawa dia tidak mencipta Moonwalk.

Langkah tarian adalah salah satu tuntutan terbesar Jackson untuk kemasyhuran; penyanyi terbabit sangat rapat dengannya yang menyebutnya autobiografi 1988 “Moonwalk.” Tetapi sekarang kakak Jackson, LaToya mendakwa bahawa seorang penari dari pameran televisyen “Soul Train” mengajar Michael bagaimana untuk Moonwalk.

“Saya tidak tahu sama ada anda mengadakan pameran ini yang dikenali sebagai ‘Soul Train,'” kata LaToya kepada tuan rumah televisyen Britain Frank Skinner hujung minggu ini. “Ada penari Geoffrey ini, yang selalu melakukan Moonwalk pada acara itu. Dia mengajar Michael bagaimana melakukannya.” LaToya berkata bahawa ia telah dipanggil backslide, tetapi mendakwa bahawa Michael menukar namanya selepas dia belajar dari Geoffrey.

“Ahad adalah hari untuk bersenam. Michael akan mengambil masa sejam dan menari sejam lurus, tanpa henti. “

Rep yang Jackson tidak membalas panggilan untuk komen.

Parti buku Moore

PELAKON ASHTON KUTCHER AND GIRLFRIEND ACTRESS DEMI MOORE AT PREMIERE
Pelakon Ashton Kutcher (L), salah satu daripada bintang filem komedi yang baru “Cheaper by the Dozen,” berpose dengan teman wanita, pelakon Demi Moore, ketika mereka tiba di perdana filem di Hollywood, 14 Disember 2003. Filem ini juga bintang Steve Martin dan Bonnie Hunt dan dibuka 25 Disember di Amerika Syarikat. REUTERS / Fred ProuserFred Prouser / X00224

Demi Moore melontarkan pesta buku Kabbalah.

Red-string yang memakai pemuja cabang agama Judaisme menjadi tuan rumah bagi pemimpin Pusat Kabbalah, Michael Berg untuk pelancaran “Menjadi Seperti Tuhan,” kata sumber London. Orang dalam menambah bahawa bintang manis, Ashton Kutcher akan hadir, bersama-sama dengan selebriti Kabbalah lain seperti Madonna dan Guy Ritchie. Sumber berkata fetus itu dirancang untuk Khamis ini di Rumah Rumah di London. Pemberontak Moore tidak membalas panggilan untuk memberi komen.

Sementara itu, Madonna sedang menyiapkan pelancaran “The Adventures of Abdi,” yang keempat dalam siri buku kanak-kanaknya. Plot itu dijelaskan demikian: “Abdi adalah seorang budak lelaki yang telah diberikan tugas yang sangat besar.

Beliau adalah untuk memberikan kalung yang paling berharga di dunia yang dibuat oleh Eli, gurunya dan perhiasan tuannya ‘kepada ratu. “Little Abdi menghadapi halangan – yang dia mengatasi melalui” kekuatan kepastian. “

Tetapi pengkritik Kabbalah, Rick Ross, yang menjalankan Cultnews.com, ketika menunjukkan keterangan buku itu, menolaknya kepada Scoop sebagai “lebih banyak khotbah Kabbalah yang disamar sebagai buku kiddie.”

Young Hollywood Votes Celebration At The Esquire House Los Angeles
BEVERLY HILLS, CA – OKTOBER 13: Pelakon Nicolette Sheridan menghadiri “Undian Hollywood Young” di Esquire House Los Angeles pada 13 Oktober 2004 di Beverly Hills, California. (Foto oleh Vince Bucci / Getty Images) *** Caption Tempatan *** Nicolette SheridanVince Bucci / Getty Images Amerika Utara

Isnin hingga Khamis di MSNBC.com.