6 perkara yang anda tidak tahu tentang pelakon Patrick Stewart

Walaupun dengan résumé yang mengagumkan, Patrick Stewart bimbang ada beberapa peranan yang tidak akan pernah dia mainkan.

Patrick Stewart discussed his life and career with Esquire's Mark Warren during a June 22 Q&A in New York City.
Patrick Stewart membincangkan kehidupan dan kerjayanya dengan Esquire’s Mark Warren semasa Q & A 22 Jun di New York City.Chris Serico

“Terdapat begitu banyak yang saya terlalu tua untuk,” pelakon berusia 74 tahun itu memberitahu Esquire Mark Warren sebagai sebahagian daripada siri Kelas Master Hearst Corporation. “Tidak ada sesiapa pun yang akan membantuku sebagai Hamlet, sebagai Romeo, sebagai Mercutio … Ini tidak akan berlaku lagi.”

Tetapi, jika benar, projek TV semasa mungkin memenuhi kehendak yang berbeza. The thespian terlatih Syarikat Shakespeare Syarikat, yang pelbagai kreditnya dari “Menunggu untuk Godot” dan “Star Trek: The Next Generation” mengesahkan kepada Warren bahawa dia ingin dikenali … untuk menjadi lucu.

“Adakah anda fikir ada harapan?” bergurau Stewart, yang bergelut ketawa sebagai ketua siri komedi Starz baru, “Blunt Talk,” yang memainkan perdana 22 Ogos. Di dalamnya, dia memainkan wartawan British yang dinamik dengan bakat untuk keputusan yang kurang baik, pertunjukan Amerika.

Untuk the Hearst Corporation's Master Class series, Esquire executive editor Mark Warren interviewed actor Patrick Stewart at an event leading up to the premiere of Stewart's new Starz series,
Untuk siri Kelas Master Hearst Corporation, editor eksekutif Esquire Mark Warren menemubual pelakon Patrick Stewart pada acara yang membawa kepada perdana siri Starz baru Stewart, “Blunt Talk.”Brooke Franco / Esquire

Berikut adalah enam lagi perkara yang kami pelajari dari sembang Stewart dengan Esquire pada hari Isnin.

1. Dia dilompat oleh Seth MacFarlane, yang “salah satu Trekkies terbesar, yang paling ditakdirkan di dunia.”

Bukan rahsia pembuat “Family Guy”, yang merupakan pengeluar eksekutif “Blunt Talk”, sentiasa menyedari fenomena pop-budaya, tetapi walaupun Stewart nampak terkejut dengan betapa MacFarlane geek “Star Trek”.

Kata Stewart dari kolaboratornya yang kerap: “Dia mempunyai kuasa pada semua perkara” Star Trek: The Next Generation. “

2. Stewart suka bermain berbanding jenis.

Walaupun ramai peminat menganggap dia berkongsi sifat keperibadian dan sifat Picard dan sebagai tokoh kuasa “X-Men” Profesor Charles Xavier, Stewart tidak semestinya bersetuju.

“Mereka berkongsi beberapa persamaan: sangat pintar, sangat peduli, berdedikasi kepada profesion mereka, individu yang baik,” katanya. “Well, orang macam mendapat idea bahawa itu yang Patrick Stewart juga.” Dia kemudian berhenti, menghasilkan ketawa yang besar dari penonton.

3. Dia tidak tahu bagaimana dia dapat kelihatan begitu muda.

Pelakon yang bertambah usia telah melihat kira-kira sama untuk tiga dekad yang lalu. Jadi apabila Warren bertanya mengenai rahsia penuaannya, Stewart berkata, “Saya harap saya tahu, kerana jika saya tahu, saya akan memasarkannya.”

Tetapi sebagai seseorang yang dibesarkan di rumah dua bilik dengan saudara lelaki dan ibu bapa, keturunan generasi pelombong arang batu memprediksi anaknya yang rendah hati dan “gen petani” sebagai alasan mengapa dia terasa muda. “Saya ingin berfikir bahawa entah bagaimana kehidupan itu, kesederhanaan hidup, dengan hanya asas-asas yang ada, telah memberi saya semangat untuk hidup dan bekerja,” tambahnya. “Dan saya telah memilikinya kerana saya sangat kecil.”

4. Walaupun berumur 19 tahun, dia menyedari bahawa dia lebih baik daripada memotong rambutnya.

Dia bersumpah toupée lama kelihatan “cemerlang” tetapi apabila seorang remaja Stewart mengikuti dua bahagian – satu dengan kepingan itu, dan satu tanpa – di hadapan “idola” dan penyelia pemutus Teater Nasional Laurence Olivier, ia tidak pergi baiklah.

“Ada senyap dan dia duduk kembali, dan dia berkata, ‘Lakukan sekali lagi,'” tegas Stewart. “Saya berkata, ‘Saya minta maaf, adakah anda mahu saya melakukan ucapan semula?’ Dia berkata, ‘Tidak, saya mahu anda mengambil perkara itu dari kepala anda [lagi].’ … Dia tidak menggunakan saya. “

5. Sebelum dia menjadi BFF dengan Ian McKellan, dia adalah peminat “terintimidasi” terlebih dahulu.

Dahulu sebelum Stewart dan McKellan menjadi bromance yang baik yang menyaksikan mereka berpelukan dengan Elmo di tengah-tengah Times Square, memilih kegemaran Super Bowl dan uji bakat untuk kerja Seth Meyers pada “Malam Terakhir,” Stewart mendapati dirinya mengagumi McKellan’s bakat dari jauh.

“Saya menjadi peminat selama bertahun-tahun dan kemudian, Trevor Nunn melemparkan kami dalam pertunjukan oleh Tom Stoppard [‘Every Every Boy Good Deserves Favor’], dan agak jujur, saya terintimidasi olehnya. saya yakin, sangat yakin dengan dirinya sendiri dan sangat dihormati, saya merasa seperti berada di dalam bayangan orang hebat ini. Kemudian, ada orang yang mempunyai idea yang cerah untuk melemparkan kita dengan sedikit perkara yang dipanggil ‘X-Men.’ “

6. Pengasuhannya yang sukar menjadi inspirasi untuk dua penyebabnya yang paling ghairah.

Stewart berkata dia dibesarkan dengan ayah yang menyalahgunakan dan alkohol, yang telah menunjukkan tanda-tanda yang kini dikaitkan dengan gangguan tekanan selepas trauma setelah berkhidmat dalam Perang Dunia II. Stewart tidak bercakap tentang subjek ini sehingga kira-kira tiga tahun yang lalu, tetapi sejak itu ia menjadi penyokong lantang untuk Perlindungan, amal untuk mangsa penderaan domestik, dan untuk Tekanan Pertempuran, amal kesihatan mental untuk para veteran tentera.

Beliau menambah, “Para korban keganasan memahami – yang bermaksud wanita, kanak-kanak dan kadang-kadang lelaki – memahami bahawa ada tempat untuk mereka berlindung, dan cara hidup mereka tidak perlu, dan tidak boleh seperti itu. tidak boleh hidup dalam persekitaran yang mengawal dan berbahaya. “

Ikuti penulis TODAY.com, Chris Serico di Twitter.