4 cara mudah (tetapi mengejutkan) menzahirkan cinta mereka

“Saya boleh tidur dengannya, berkahwin dengannya, menjaga dia, tetapi cinta-itu sesuatu yang lain,” kata Tony, seorang lelaki yang sudah berkahwin pada lewat 40-an. “Lelaki tidak suka bercakap tentang cinta, mereka tidak tahu apa yang harus dikatakan, sudah tentu mereka rasa cinta, tetapi mereka menyatakannya secara berbeza.”

Kenapa tidak kebanyakan lelaki hanya keluar dan beritahu kami cara mereka merasakan? Dalam tahun-tahun saya dibelanjakan sebagai ahli terapi, saya telah belajar bahawa cinta dapat membuat lelaki berasa lemah, seperti kanak-kanak dan tidak dapat melakukan apa yang diharapkan daripada mereka, terutama mereka yang percaya mereka berfungsi di dunia anjing-anjing-anjing. Masih lelaki suka, dan pelbagai jenis lelaki mengungkapkan cinta mereka dengan cara yang berbeza. Malah, cinta bermakna perkara yang berbeza kepada seorang lelaki, pada masa yang berlainan dalam hidupnya. Ini bermakna seorang wanita perlu berjaga-jaga dengan siapa lelaki itu dan apa artinya cinta kepadanya. Sekiranya anda kecewa dengan menunggu untuk mendengar ketiga-tiga perkataan sihir, lihatlah apa yang dikatakan oleh lelaki anda-dengan cara lain:

1. Cukup berkata “I Love You”

Sebenarnya, mengatakan tiga perkataan ini adalah langkah besar bagi sesetengah lelaki. Itulah sebabnya ia bermakna lebih banyak daripada hanya menyatakan perasaan. Bagi sesetengah orang, ia merasakan komitmen hidup, untuk orang lain ia penuh dengan bahaya.

“Apabila saya mengatakan saya sayang kamu,” kata Steve, “Saya rasa saya mengambil nyawa saya di tangan saya dan memberikannya kepadanya, ia menakutkan saya perlu mempercayai dia dan tahu dia tidak akan membuang saya Cinta pergi untuk benar-benar mengatakan kata-kata kepadanya. ” Dalam kes ini, ketakutan terhadap penolakan timbul dengan kuat. Penolakan sangat menyakitkan bagi kebanyakan lelaki, dan mengatakan “Saya sayang kamu” boleh menjadi jemputan untuk terluka. Kebanyakan lelaki mesti berasa sangat selamat dalam hubungan dan perasaan wanita untuknya sebelum dia akan berani kata-kata itu.

Bagi yang lain, kata “Saya sayang kamu” bermakna, “Saya menawarkan komitmen, saya akan berada di sini untuk melakukan sesuatu untuk anda.” Bagi kebanyakan lelaki, kasih sayang dinyatakan melalui tindakan, jadi kata-kata ini adalah janji apa yang harus diikuti. Hanya dengan mengatakan kata-kata ini mereka rasa mereka bersetuju untuk berada di sana, untuk memberi kepadanya dan menyokongnya. Jika mereka tidak melakukannya, mereka akan berasa seperti tumit.

Apabila beberapa orang berkata “Saya sayang kamu,” ia bermakna “Saya tidak akan pergi” atau “Saya akan sentiasa setia.” Ini boleh menjadi sangat menakutkan bagi sesetengah lelaki. Mereka merasakan kata-kata itu sendiri adalah janji, dan jika janji itu patah, mereka juga akan menderita. Lelaki tidak mahu memungkiri janji mereka kepada awak. Kebanyakan ingin dapat mengikuti dan memberi anda apa yang mereka mahu. Akhirnya, mereka hanya mahu anda berasa baik tentang mereka-dan juga berasa baik tentang diri mereka sendiri.

2. Menawarkan Token Kesabaran

Terdapat banyak jenis hadiah yang boleh diberikan seorang lelaki. Yang jelas termasuk yang dibungkus pakej, gula-gula, bunga dan nota khas. Tetapi ada orang lain yang wanita mungkin atau mungkin tidak menyedari. Sebagai contoh, bagi sesetengah lelaki, memberi masa kepada anda adalah hadiah. Apabila mereka menghabiskan lebih banyak masa dengan anda, dan kurang dengan keluarga dan rakan-rakan, inilah cara mereka mengatakan bahawa mereka mencintai anda. Mereka memilih untuk bersama anda.

Sesetengah lelaki lain memilih hadiah lain. Sama ada pasangan anda berdiri untuk anda semasa masa yang sukar, pergi bersama anda untuk melawat keluarga anda, melakukan pekerjaan kecil untuk anda, menghadiri fungsi penting dengan anda, meletakkan anda terlebih dahulu dalam fikiran atau rancangan perjalanan, tarikh atau acara, mesej adalah sama. Dia mencintai awak. Sekiranya ini seperti lelaki anda, ingatlah, seperti ramai lelaki, mungkin tidak selesa dengan menyatakan perasaannya secara langsung, jadi tingkah laku ini adalah petunjuk bahawa dia sangat peduli. Caranya untuk memahami seorang lelaki seperti ini adalah dalam merealisasikan dua perkara: Tindakan ini dihasilkan dari cinta, dan dia mengharapkan anda mengetahui bahawa.

3. PDA-Physical Display of Affection

Kesabaran boleh bermakna apa-apa dari handholding untuk bercinta. Sebenarnya, sesetengah lelaki dapat dengan mudah meluahkan perasaan mereka semasa bercinta. Itu kerana selepas intim mereka berasa seolah-olah mereka telah mengasihi anda, dan sering merasa disayangi juga. Hubungan fizikal memecah halangan dan memberikan perasaan kedekatan yang tidak dapat diperoleh dengan cara lain untuk mereka.

Ini boleh menjadi kawasan yang rumit, kerana seks boleh jadi banyak perkara yang berbeza untuk individu yang berbeza. Kebanyakan wanita memerlukan kasih sayang dan foreplay serta seks kerana inilah yang membuatkan mereka berasa sayang. Sesetengah wanita juga memerlukan kata-kata cinta yang dituturkan pada masa ini juga. Oleh itu, apabila seorang lelaki terbuka, memberikan dan menyayangi wanita dengan cara yang berterusan, ia sering kali menyatakan kasihnya. Bagi dia, cinta bermakna memenuhi keperluannya dan memenuhi keperluannya juga.

Masih lelaki lain menggunakan seksualiti untuk mengelakkan atau menutup kawasan dalam hubungan yang mungkin sukar. Mereka merasakan bahawa jika jantina adalah baik, segala-galanya akan jatuh ke tempatnya. Biasanya, apabila seks itu enggan, atau tidak berlaku, ia adalah petunjuk bahawa ada sesuatu yang hilang secara emosi, atau konflik itu ada dalam hubungannya. Seks adalah barometer yang sensitif terhadap apa yang berlaku dalam semua aspek kehidupan seseorang.

4. Memperkenalkan Anda kepada Keluarga-Nya

Cara lain untuk mengatakan “Saya sayang kamu” adalah membawa kamu pulang untuk bertemu dengan keluarga dan rakan-rakan yang rapat dan bermakna. Ini sering merupakan petunjuk bahawa lelaki itu mempunyai perasaan yang lebih mendalam untuk anda. Bukan hanya mengatakan bahawa dia berbangga dengan anda, tetapi dia mahu menghubungkan anda dengan orang yang paling bermakna kepadanya. Dia mahu anda peduli dengan mereka, dan mereka juga peduli terhadap anda. Ini adalah tanda yang pasti bahawa keintiman dan cinta semakin meningkat untuknya, dan anda menjadi sebahagian besar hidupnya. Sesetengah wanita banyak mengadu tentang tidak dapat bertemu dengan keluarga dan dipisahkan dan berasingan. Apabila ini berlaku terlalu lama dalam hubungan, ia boleh menjadi tanda bahawa kedalaman perasaannya terhadap anda, dan penglibatannya, kurang.

Sesetengah lelaki membahagi-bahagikan hubungan. Mereka mempunyai seseorang untuk dating, seseorang untuk seks, orang lain untuk jenis cinta yang membawa kepada perkahwinan. Dengan menyedari orang dalam hidupnya bahawa dia memperkenalkan anda dan menyertakan anda, anda boleh mendapatkan idea yang baik tentang bagaimana dia beroperasi di kawasan ini. Adakah dia mahu anda dalam semua bahagian hidupnya, atau ini hubungan yang terhad? Cinta, dalam erti yang mendalam, termasuk berkongsi semua bahagian diri kita dengan yang lain.

Sangat berguna untuk menyimpan jurnal kecil hubungan anda. Begitu banyak perbuatan dan ungkapan cinta yang tidak disedari dan tidak jelas, kerana kita hanya membiasakan diri mereka atau terlalu sibuk untuk berhenti dan mengambil perhatian-atau berhenti dan mengucapkan terima kasih. Ambil beberapa minit setiap petang untuk mengetahui apa yang anda terima hari itu, dan juga apa yang anda berikan. Tuliskannya. Menjadi khusus. Senaraikan segala-galanya, seperti panggilan telefon, kata-kata yang baik, lawatan mengejut, dan lain-lain. Anda akan kagum apabila anda melihat ke belakang dan menyedari semua cara pasangan anda memberi kepada anda. Selain itu, ia akan membantu anda mencari cara baru untuk membalasnya.

Satu versi cerita ini mula-mula muncul di iVillage.