30 bintang tamu ’30 Rock ‘bintang

Apabila “30 Rock” naik ke matahari terbenam pada 31 Januari, penonton akan ditinggalkan dengan kenangan lucu yang tidak terhitung jumlahnya daripada pelakon utama – Tina Fey (Liz Lemon), Alec Baldwin (Jack Donaghy), Tracy Morgan (Tracy Jordan), Jane Krakowski Jenna Maroney), Jack McBrayer (Kenneth Parcell) dan semua bakat di belakang layar “TGS With Tracy Jordan.” Tetapi salah satu sebab yang paling konsisten untuk mencintai siri ini ialah kepelbagaian bintang tamunya. Memandangkan kumpulan bakat yang terlibat, senarai semua 30 tetamu terbaik “30 Rock” mungkin berbeza, tetapi di sini adalah pilihan kami tanpa pesanan tertentu.

1. Ghostface Killah sebagai dirinya sendiri (Musim 1)

Sebagai selebriti pertama yang bermain di “30 Rock,” lelaki Wu-Tang Clan menghancurkan jalannya melalui persembahan endah Jenna Maroney yang “Muffin Top” dan menetapkan nada untuk persembahan yang sedikit tegang ketika memilih bintang tamu.

2. Chris Parnell sebagai Dr. Leo Spaceman (Musim 1 – 7)

Walaupun dia kini berkhidmat dengan lebih baik sebagai Juru Besar Amerika Syarikat, Leo Spaceman menghabiskan banyak “30 Rock” yang menawarkan nasihat perubatan merit meragukan kepada pelakon dan krew “TGS.” Walaupun dia kononnya seorang graduan Ho Chi Sekolah Perubatan Minh City dan muncul dalam Manual Kesihatan Guild Writer di bawah kesuburan, ketagihan dad dan psikiatri kanak-kanak, terdapat banyak sebab untuk mengesyaki bahawa “Dr.” yang muncul sebelum nama Spaceman adalah dalam tanda petikan, yang paling tidak adalah Kredo, “Sains adalah apa yang kita mahu!”

3. Dean Winters sebagai Dennis Duffy (Musim 1 – 7)

Bekas teman lelaki paling lama Liz Lemon secara konsisten terbukti menjadi bahagian yang sama buruk sen dan sejuk yang buruk, sentiasa berlarutan untuk tempoh masa yang panjang dan, selepas tidak dapat tidak mendapatkan boot dari Liz, muncul semula ketika kehadirannya tidak diminta atau diinginkan. Sebaliknya, dia secara ringkas membuat beepers sejuk sekali lagi dan sememang berjaya dalam mengubah perkataan “dummy” menjadi terma memikat, jadi dia tidak tanpa merit.

4. Paul Reubens sebagai Prince Gerhard Messerschmidt Ramstein Von Hap (Musim 1)

Dalam wawancara GQ 2011, Tina Fey menyifatkan episod yang memaparkan Reubens, yang bertukar menjadi persembahan yang sangat membingungkan sebagai putera Austria inbred yang mati sebelum kredit penutupan, sebagai satu yang penting dalam sejarah siri ‘. “Ia adalah episod terakhir yang kami ditembak sebelum kami sepatutnya mendapatkan pengambilan (musim 2) kami,” kata Fey. “Apabila kami sudah siap, kami bergurau bahawa episod itu dipanggil ‘Black Tie’ tetapi harus dipanggil ‘Good-bye, America!'”

5. Isabella Rossellini sebagai Bianca Donaghy (Musim 1)

Dalam masa dua episodnya sebagai bekas isteri Jack Donaghy, hadiah “graviti biru” bintang graviti telah mengubah garis “Dammit, Johnny, anda tahu saya suka Big Beef dan Cheddar!” Ke dalam komedi emas.

6. Akan Arnett sebagai Devon Banks (Musim 1 – 7)

Bos Jack Donaghy mungkin telah berubah sejak bertahun-tahun, beralih dari Don Geiss (Rip Torn) ke Kathy Geiss (Marceline Hugot) ke Hank Hooper (Ken Howard), tetapi musuhnya tetap sama dari awal hingga akhir. Dengan nafsu untuk kedua-dua kuasa dan Kenneth Parcell, Devon Banks jarang melepaskan peluang untuk mencuba dan mendapatkan kelebihan apa-apa mengenai Jack, mengalihkan kesetiaannya pada setetes topi jika ia akan membantu dia mendapatkan kelebihan. Malangnya, ia tidak pernah berlaku.

7. Elaine Stritch sebagai Colleen Donaghy (Musim 1 – 7)

Sukar untuk mengatakan yang menderita lebih banyak hubungan ibu / anak antara Colleen dan Jack, tetapi dari penampilan pertama watak dengan pengebumian epiknya yang tidak dapat dinafikan, Colleen Donaghy terbukti menjadi salah satu TV paling lucu – dan ibu-ibu paling cerewet.

8. Carrie Fisher sebagai Rosemary Howard (Musim 2)

Walaupun Fisher menyampaikan ria Princess Leia riff (“Bantu saya, Liz Lemon, anda satu-satunya harapan saya”), sebagai salah satu pahlawan menulis komedi Liz, peranannya adalah menyampaikan mesej tentang bagaimana komedi tidak selalu menterjemah dengan baik dari satu generasi ke generasi berikutnya.

9. Paul Scheer sebagai Donny Lawson (Musim 2)

Jack bukan satu-satunya “30 Rock” watak dengan seorang musuh: Selama musim 2, Kenneth kerap berjumpa dengan laman NBC Donny. Malangnya, “halaman” mereka dipecahkan oleh Pete sebelum pemenang benar boleh diisytiharkan.

10. David Schwimmer sebagai Jared a.k.a. Greenzo (Musim 2)

Selepas “Friends” meninggalkan udara pada tahun 2004, pelakon yang dahulunya dikenali sebagai Ross Geller melangkah keluar dari skrin kecil dengan cara yang besar, tetapi dia membuat satu kali pemenang yang tidak dapat dilupakan ke dunia sitkom untuk memainkan wajah maskot untuk kesedaran pemanasan global yang kejayaan yang mendadak menyebabkan beliau mengembangkan ego saiz planet.

11. Al Gore sebagai dirinya sendiri (Musim 2 dan 4)

Apabila Greenzo berkembang terlalu besar untuk britchesnya, Jack cuba untuk menipu bekas naib presiden untuk melangkah masuk, tetapi perkara-perkara lain menarik perhatiannya, memerlukan pemergian cepat. (“Ikan paus ada dalam masalah! Saya perlu pergi!”) Beberapa musim kemudian, Gore muncul semula untuk membantu pejabat-pejabat “TGS” dalam usaha mereka untuk pergi hijau dengan menukar beberapa mentol lampu dan mengubah jadual makanan ringan kotor menjadi taman yang subur. Seperti yang hanya sesuai untuk alam sekitar, Gore juga mengitar semula “keluar ikan paus” dalam masalah. Walaupun isyarat yang mengagumkan, ia menjadi lebih menyeronokkan buat kali pertama.

12. Buck Henry sebagai Dick Lemon (Musim 2 dan 5)

Memandangkan premis “30 Rock” dan silsilah penciptanya, tidaklah menghairankan berapa ramai ahli cast “Saturday Night Live” yang hadir sebagai tetamu. Tetapi Tina Fey menambah sentuhan tambahan kelas dengan membawa masuk 10-kali “SNL” host – dan, jangan lupa, pencipta bersama “Dapatkan Pintar” dan penulis skrip “The Graduate” – Buck Henry untuk memainkan ayahnya.

13. Andy Richter sebagai Mitch Lemon (Musim 2)

Dalam perkara keluarga yang lebih jauh, Fey juga menjaringkan mata kerana mempunyai sidekick Conan O’Brien yang lama memainkan abangnya, kemudian memberikan watak gangguan neurologi di mana dia sentiasa percaya dia berada di sekolah menengah pada tahun 1985. Ini memberikan dia kesempatan untuk menggunakan garis pick-up seperti, “Adakah anda suka Wham? ‘Sebab saya agak seperti George Michael dari sekolah saya … “

14. Tim Conway sebagai Bucky Bright (Musim 2)

Dalam satu lagi lagu dengan komedi beliau, Fey memanggil pemain bintang dari kumpulan “The Carol Burnett Show” untuk memainkan “bintang TV utama di ’40s,’ 50s dan kejatuhan tahun 1972” yang menjadi seksis , perkauman, anti-Semitik dan beberapa adjektif lain yang tidak menyenangkan.

15. Oprah Winfrey sebagai dirinya … jenis (Musim 3)

Selepas mencuci beberapa Comanaprosil (“boleh menyebabkan pening, mimpi ngeri seksual, dan jenayah tidur”) dengan minuman campuran untuk membantu dia melalui penerbangan, Liz menghayati tempat duduknya adalah tidak lain daripada Oprah Winfrey. Apabila ubat-ubatan itu hancur, ilusi telah hancur dengan cara yang besar – “Oprah” ternyata menjadi sassy ‘tween bernama Pam yang mempunyai sedikit persamaan dengan ratu perwakilan.

16. Jennifer Aniston sebagai Claire Harper (Musim 3)

Menambah bekas “Rakan” kepada senarai bintang tamu mereka, Aniston muncul dalam musim 3 sebagai kawan lama Liz yang hobinya termasuk berpesta tanpa henti dan pendarahan lelaki kering. Sudah tentu ada yang berpendapat bahawa bintang tetamu yang lebih mengagumkan bertukar dalam episod, yang bertajuk “The One With the Cast of ‘Night Court,'” disampaikan oleh Harry Anderson, Markie Post dan Charles Robinson.

17. Steve Martin sebagai Gavin Volure (Musim 3)

Martin memainkan rakan ahli perniagaan yang eksentif dan kononnya agoraphobic Jack yang jatuh untuk Liz, memimpinnya untuk mempercayai bahawa akhirnya dia mendapati pasangan jiwa anti sosial yang sempurna. Tetapi dia memecahkan hatinya apabila dia mendedahkan bahawa dia sebenarnya di bawah tahanan rumah kerana membakar dan penipuan.

18. Peter Dinklage sebagai Stewart (Musim 3)

Walaupun tugasnya bermain salah seorang teman lelaki Liz adalah pendek – hentikannya! – bintang masa depan “Game of Thrones” tetap membuat kesan besar dalam penampilannya.

19. Jon Hamm sebagai Dr. Drew Baird (Musim 3 hingga 5)

Dalam peranan yang berulang dirujuk oleh ahli-ahli sejarah TV sebagai “masa ketika lelaki dari ‘Mad Men’ menunjukkan kepada semua orang bahawa dia sama-sama panas dan lucu,” Hamm memainkan jiran pediatrik Liz, yang kemudiannya mendapati, sangat luar biasa kacak sehingga dia tanpa sadar memanipulasi semua orang di sekelilingnya untuk menjalani kehidupan kesempurnaan. Secara semulajadi, Liz muncul gelembung di mana dia tinggal, menghantarnya ke dunia sebenar, sebuah tempat yang akhirnya menyebabkan dia kehilangan kedua-dua tangannya (satu dalam letupan bunga api, yang lain dalam kemalangan helikopter). Walaupun tanpa tangan, dia masih cukup panas.

20. Alan Alda sebagai Milton Greene (Musim 3 dan 5)

Selepas bertahun-tahun misteri mengenai identiti bapa biologinya, Jack terkejut mengetahui bahawa dia berkongsi DNA dengan Milton Greene, seorang profesor yang benar-benar liberal di Bennington College. Masa besar Greene pada persembahan itu berlaku apabila dia gagal menghidupkan Jack untuk mengadakan konsert amal yang menampilkan senarai artis termasuk Clay Aiken, Beastie Boys, Mary J. Blige, Sheryl Crow, Cyndi Lauper, Michael McDonald dan banyak lagi. (Ia mendedahkan beberapa musim kemudian bahawa Elvis Costello, yang pernah sentuhan lembut, akhirnya memberikan Greene salah satu buah pinggangnya.)

21. Jeff Dunham sebagai Rick Wayne (Musim 4)

Hipsters tidak boleh mengakui perbuatan ventriloquism Jeff Dunham, tetapi juga anak-anak yang keren boleh menghargai penampilannya di “30 Rock,” di mana dumuk merahnya Bubba J – atau Labu, kerana dia dipanggil dalam episod – memuntahkan tirai busuk di Liz ketika dia mula memukulnya. Labu akhirnya mendapat stomping serius dari Jack … seperti, hingga titik putus asa. Masa yang baik.

22. Buzz Aldrin sebagai dirinya sendiri (Musim 4)

Dalam usaha untuk mencapai pencapaiannya sebagai perintis modul bulan Apollo 11, Aldrin muncul di “30 Rock,” di mana, ternyata, dia mendahului misinya ke bulan dengan menjadi cintakan pertama ibu Liz Lemon , Margaret (Anita Gillette).

23. Matt Damon sebagai Carol Burnett (Musim 4 dan 5)

Tidak, bukannya Carol Burnett, bodoh. Damon memainkan kapten syarikat penerbangan yang memulakan hubungan dengan Liz yang mula kuat, tetapi akhirnya terputus apabila mereka menyedari bahawa mereka berdua terlalu keras kepala untuk menyelesaikan masalah.

24. Elizabeth Banks sebagai Avery Jessup (Musim 4 hingga 6)

Senarai bekas teman wanita Jack adalah satu batu panjang dan termasuk bekas setiausaha negara (Condoleeza Rice), seorang peniaga seni (Emily Mortimer), seorang ahli Kongres Demokratik (Edie Falco), jururawat ibunya (Salma Hayek) dan, tentu saja, dihancurkan sekolah tinggi yang tidak dapat dielakkan untuk siapa dia masih mengekalkan perasaan (Julianne Moore). Tetapi MVP daripada kumpulan itu harus konservatif CNBC commentator Avery Jessup. Itu bukan kerana mereka akhirnya berkahwin dan mempunyai anak bersama, tetapi kerana Elizabeth Banks mempunyai tugas paling lama dalam kepentingan romantik Jack, dan pada gilirannya lebih banyak ketawa daripada yang lain..

25. Akan Forte sebagai Paul L’Astnamé (Musim 4 hingga 7)

Walaupun dia mula-mula muncul dalam persembahan itu sebagai watak yang berbeza, Forte membuat kesannya yang paling besar sebagai peniru Jenna Maroney yang sebenarnya menikahi Jenna Maroney, dan pengebumian ibu Jack, tidak kurang! (Oleh itu, dia mengambil kedua-dua nama pertama dan terakhirnya.)

26. Michael Keaton (Musim 5)

Bintang “Shift Malam,” “En. Mom “dan” Multiplicity “tidak mempunyai peranan komedi yang hampir mencukupi dalam tahun-tahun kebelakangan ini, jadi ia adalah merawat sebenar untuk melihatnya muncul pada episod ke-100 siri yang menakjubkan selama ini sebagai seorang penyelenggara yang melawan kebocoran gas di 30 Rock.

27. John Slattery sebagai Steve Austin (Musim 5)

Selepas mendapat pulangan yang baik dari bintang “Mad Men”, mengapa tidak membawa yang lain? Slattery memainkan calon politik Rhode Island yang menyokong Jack Donaghy sehingga Jack menyedari bahawa lelaki itu adalah pekerjaan kacang yang lengkap, dengan platform berputar di sekitar perasaan sensasi Pendiri, termasuk jalan tidak berturap dan perbudakan yang sah. Walaupun begitu, Jack begitu berminat untuk melihat Regina Bookman (Queen Latifah) kehilangan bahawa dia telah melemparkan Austin penggalangan dana. Tetap berkelas, Jack.

28. Aneh Al Yankovic sebagai dirinya sendiri (Musim 6)

Jenna memasuki pertelingkahan dengan Al ketika dia menodai salah satu lagunya, memberi inspirasi kepadanya untuk bekerjasama dengan Tracy dan menulis lagu baru yang akan membuktikan mustahil untuk parodi. Tetapi keputusan akhir itu menjadi sangat tidak masuk akal bahawa Al merespon dengan mengubahnya menjadi lagu yang serius, yang membuatnya terus marah.

29 dan 30. Bryan Cranston dan Catherine O’Hara sebagai Ron dan Pearline (Musim 7)

Sesetengah gandingan terlalu kuat untuk dipisahkan, jadi kami menutup dengan kedua belah pihak dan membiarkan ikon-ikon “Breaking Bad” dan “SCTV” ini menjadi tumpuan sebagai ibu Kenneth, Pearline, dan “rakannya” Ron, yang ternyata mempunyai telah menjadi bapa tirinya Kenneth selama tujuh tahun yang lalu. Sorotan sebenar adalah duet pendek tapi oh-begitu-manis antara Cranston dan O’Hara. Ia tidak akan menjadi lebih baik daripada itu. 

Siapa bintang tamu kegemaran anda dalam run “30 Rock”? Kongsi pemikiran anda di halaman Facebook kami!

Kandungan yang berkaitan:

  • Jane Krakowski: ‘Saya tidak boleh berhenti menangis’ lebih akhir ’30 Rock ‘
  • Anak perempuan Tina Fey membuat Alice cameo pada episod pernikahan ’30 Rock ‘
  • Pengantin putri ’30 Rock ‘Liz Lemon ikatan simpul itu

Lebih dalam The Clicker:

  • ‘Big Bang Theory’ Raj akhirnya boleh mendapatkan teman wanita
  • ‘Chicago Fire’ menambah anjing kepada pemainnya
  • ‘Game of Thrones’ memenuhi ‘Downton Abbey’ di piano
Loading...