27 pelakon dan pembuat filem bercakap diskriminasi di Hollywood dalam ciri NY Times yang kuat

Satu siri wawancara yang kuat dengan lebih daripada dua pelakon, pengarah, penulis dan pengeluar sedozen menunjukkan bahawa Oscars bukanlah satu-satunya tempat di mana wanita dan minoriti tidak diwakili di Hollywood.

The New York Times pada Rabu menerbitkan satu tajuk yang dipanggil “Apa Yang Benar-benar Suka Bekerja di Hollywood (Jika Anda Bukan Lelaki Putih Lurus)” yang menampilkan cerita dari 27 orang yang bekerja di Tinseltown, termasuk bintang “Telenovela” Eva Longoria, “The Mindy Project “pencipta dan bintang Mindy Kaling,” Ugly Betty “bintang pelakon Amerika Ferrera, pelakon” The Wire “dan” Treme “Wendell Pierce dan pengarah” Fast and Furious “Justin Lin.

Mindy Kaling
Pelakon dan pencipta Mindy Kaling adalah salah seorang daripada 27 ahli Hollywood yang ditemuramah oleh The New York Times mengenai kekurangan perwakilan wanita dan minoriti dalam industri.Michael Kovac / Getty Images

Kumpulan ini bercakap tentang memulakan industri, berurusan dengan eksekutif Hollywood, membayar diskriminasi, kehidupan di atas set, cuba mengubah cara mereka bercakap, orang yang telah membantu mereka di sepanjang jalan dan perjuangan dalaman mereka dan kemenangan peribadi.

Viola Davis memberi inspirasi kepada kita semua: Lihat 9 perkara kuat yang dia katakan pada HARI INI

“Kami pernah mengadakan pertemuan dengan seorang lelaki, saya tidak akan mengatakan syarikat itu,” kata Shakim Compere, pengurus dan pengilang Ratu Latifah, kepada The Times.

“(Ratu Latifah dan saya) berpakaian untuk wanita, kami bercakap tentang sukan, politik, segala-galanya, dan lelaki ini bersyukur untuk berkata, ‘Bilakah pengurusmu akan datang ke sini?’ kerana dia menjangkakan seorang lelaki putih pertengahan umur.

“Saya menuduh dia 10 kali lebih banyak daripada yang saya akan lakukan,” kata Compere.

Golden Globes red carpet 2016
Ratu Latifah dan pengurusnya, Shakim Compere, membincangkan tentang diskriminasi dan asumsi palsu yang mereka hadapi dalam memecah masuk ke Hollywood.MARIO ANZUONI / Reuters

Kisah-kisah peribadi kumpulan meletakkan wajah untuk kajian yang dikeluarkan pada hari Isnin oleh University of Southern California School of Communication dan Kewartawanan Annenberg yang mendapati wanita dan kumpulan minoriti membentuk kurang daripada 35 peratus watak-watak bercakap dalam filem dan siri skrip.

Ia juga mendapati bahawa kurang daripada 29 peratus pengarah, penulis dan pencipta siri adalah wanita atau minoriti.

Kemarahan kerana kekurangan kepelbagaian di kalangan pencalonan Anugerah Akademi tahun ini telah mendorong perbualan yang ghairah tentang kemasukan di Hollywood yang dijuluki #OscarsSoWhite.

Lupita Nyong’o: #OscarsSoWhite menunjukkan keinginan untuk ‘kepelbagaian cerita’

Bercakap dengan The Times, pelakon dan pengarah Eva Longoria teringat diberitahu dia tidak “cukup Latin” untuk peranan tertentu ketika dia pertama kali memulakan ujian.

“Sesetengah pengarah lelaki lelaki putih mengarahkan apa yang dimaksudkan untuk menjadi Latin, dia memutuskan saya memerlukan aksen, dan dia memutuskan saya harus mempunyai kulit berwarna lebih gelap,” kata Longoria.

“Penjaga pintu biasanya bukan orang warna, jadi mereka tidak faham bahawa anda perlu mencari warna lebih banyak pelangi dalam satu etnik itu.”

Viola Davis mengenai kepelbagaian dalam filem: Kekurangan peluang bukan kerana kekurangan bakat

Feb.24.201604:33

Pelakon yang memenangi anugerah Viola Davis juga menimbang topik itu pada HARI Rabu, memberikan pemikirannya tentang bagaimana masalah kepelbagaian dapat diperbaiki.

“Saya fikir salah satu perkara yang tidak difahami oleh orang adalah bahawa anda perlu memisahkan peluang daripada bakat – orang berasa seperti jika peranan tidak ada, itu bermakna tidak ada bakat di luar sana,” kata Davis. . Sebenarnya, jika anda mencipta naratif itu, maka peranan tersebut dapat terbuka kepada orang yang menunggu dalam barisan. “

Bagi kebanyakan mereka dalam kisah The Times, isu-isu terus berlanjutan selepas kerjaya mereka telah ditubuhkan.

Aktris dan pencipta siri Mindy Kaling teringat masa ketika dia menulis sebahagian untuk seorang pelakon India-Amerika yang dia mahu bermain, tetapi pemutus pelakon akhirnya mengeluarkan panggilan untuk wanita putih selepas mendakwa mereka tidak dapat mencari India-Amerika untuk sesuai dengan peranan.

Lupita Nyong’o: #OscarsSoWhite menunjukkan keinginan untuk ‘kepelbagaian cerita’

Februari.03.201604:31

Julia Roberts mengingati pengeluar “Erin Brockovich” yang mahu dia melakukan adegan di mana dia menipis di sebuah sumur di sebuah mini-miniskirt, yang ditolaknya.

Pengarah Karyn Kusama bercakap tentang kekecewaannya dengan jabatan pemasaran apabila mereka menginginkan Megan Fox, bintang filem “Jennifer’s Body”, untuk berbual secara langsung dengan laman-laman filem dewasa.

Berikutan kejayaan mereka di Hollywood, ramai yang ditemuramah merasa paksaan untuk membantu wanita dan orang lain warna mencapai impian mereka juga.

“Peranan saya bukan hanya artis,” kata Kaling. “Ia juga aktivis kerana cara saya melihat.Bagi banyak pertunjukan dan filem, perlumbaan adalah isyarat, dan di dalam saya ia adalah premis. Saya tidak boleh mengabaikan bahawa apa yang banyak dilihat orang ialah wanita India yang tidak kelihatan seperti bintang Bollywood, tetapi ia tidak menarik minat mereka untuk memberitahu saya tentang cerita itu, dan saya tidak salah kerana tidak mahu. “

“Saya mahu mengisi hasrat saya untuk menulis watak-watak yang cergas, tetapi juga menjadi contoh kepada orang-orang muda.”

Al Roker: Chris Rock tidak boleh memboikot Oscars di tengah kontroversi

Januari.19.201604:15

Ikuti penulis TODAY.com Scott Stump di Twitter.