2015 MTV Video Music Awards: Momen yang paling tidak dapat dilupakan – dan senarai pemenang

Taylor Swift memenangi Video of the Year dan berkongsi senyuman dengan Nicki Minaj pada majlis MTV Video Music Awards Ahad – di mana dia turut menyampaikan anugerah pencapaian seumur hidup dan mic terbuka kepada Kanye West.

Miley Cyrus, Kanye West atas sorotan VMA

Ogos.31.201504:28

Dalam pemilihan Video of the Year, “Blood Bad” Swift mengalahkan Beyoncé (“7/11”), Ed Sheeran (“Thinking Out Loud”), Mark Ronson dan Bruno Mars (“Uptown Funk”) dan Kendrick Lamar “).

Swift mengucapkan terima kasih kepada Lamar, yang rapnya dipaparkan pada “Bad Blood” dan mengucapkan terima kasih kepada bintang videonya, yang semuanya adalah wanita dalam perniagaan persembahan. “Terdapat dua wanita dalam video yang saya namakan kucing selepas itu,” katanya. “Saya sangat mencintai mereka … Banyak perbincangan mengenai video ini dan apa maksudnya, tetapi saya gembira kerana pada tahun 2015, kita hidup di dunia di mana kanak-kanak lelaki boleh bermain puteri, dan kanak-kanak perempuan boleh memainkan tentera.”

Mengenang Swift untuk memenangi anugerah itu, tuan rumah Miley Cyrus mengalami kerosakan almari pakaian atas badan manakala membungkus dirinya di belakang pentas tirai. Kamera memotong ke pukulan panggung ketika momen itu berlaku. “Apa yang sedang berlaku?” minta Cyrus, yang berubah dari dan keluar dari pakaian yang tidak biasa sepanjang malam. “Oh, maafkan saya [payudara]?” Setelah berpakaian sekali lagi, Cyrus menutup persembahan dengan persembahan secara langsung.

Swift juga memenangi Anugerah Video Wanita Terbaik dan Anugerah Video Pop Terbaik untuk satu lagi video muziknya, “Blank Space.”

https://www.instagram.com/p/7B4k-On9Au

Minaj membuka tayangan itu dengan medley “Trini Dem Girls” dan “The Night is Still Young,” dengan yang memaparkan duet yang mengejutkan dengan tiada yang lain selain Swift, yang akan menukar beberapa tegang tweets dengan Minaj dan memanggil gencatan senjata hanya beberapa minggu sebelum ini. Lagu yang terakhir beralih ke “Darah Buruk” yang melanda Swift, yang membolehkan Minaj memamerkan beberapa lagi tarian.

Penyampai pertama VMA, Britney Spears, mengumumkan prestasi “persembahan VMA segera klasik,” kemudian menganugerahkan anugerah Video Lelaki Terbaik kepada “Uptown Funk” di mana-mana.

View this post on Instagram

FIERCE. // 📷: @shearerphoto

A post shared by MTV (@mtv) on

Swift kemudiannya menyampaikan Video Vanguard Award kepada West, yang secara terperinci merosakkan ucapan penerimaan VMA 2009 beliau. “Saya pertama kali bertemu dengan Kanye West enam tahun lalu – pada acara ini sebenarnya!” katanya, sambil memberinya anugerah pencapaian seumur hidup. “Sejak itu, kami mempunyai banyak masa untuk bercakap mengenai banyak perkara yang berbeza.”

LEBIH: Anugerah Music Video MTV Video permaidani merah: Lihat pakaian terbaik dan paling gila!

Rapper tersenyum apabila Swift mendedahkan bahawa albumnya “College Dropout,” adalah “album pertama yang dibeli oleh abang saya dan saya di iTunes ketika berusia 12 tahun.” Dia menambah, “Saya menjadi peminatnya, kerana saya boleh ingat, kerana Kanye mendefinisikan apa yang menjadi daya kreatif dalam muzik, fesyen dan, hidup, jadi saya rasa saya perlu mengatakan kepada semua pemenang lain malam ini: Saya sangat gembira untuk anda, dan saya akan membiarkan anda selesai, tetapi Kanye West mempunyai satu kerjaya yang luar biasa sepanjang masa! “

https://www.instagram.com/p/7CBAjSn9P-

West memeluk Swift selepas dia mengambil alih panggung untuk menerima piala Emas Video Muzik yang direka semula oleh Jeremy Scott. “Pertama sekali, terima kasih, Taylor, kerana sangat baik dalam memberikan saya anugerah ini petang ini,” katanya, kemudian beralih nada. “Dan saya sering berfikir kembali pada hari pertama saya bertemu dengan kamu, juga.”

Dia bercakap mengenai beberapa tindak balas yang dia alami dalam tempoh enam tahun yang lalu, termasuk digodam oleh puluhan ribu orang pada permainan baseball: “Saya fikir, ‘Jika saya terpaksa melakukannya sekali lagi, apa yang akan saya lakukan?’ “

LEBIH: Tweet selebriti terbaik, Instagram di VMA: Bintang berkongsi pics di belakang

West menambah dia masih bercanggah dengan masa itu, melalui reaksinya, dan oleh reaksi itu. “Anda tahu berapa kali MTV melancarkan rakaman itu lagi, kerana ia memberi mereka lebih banyak penilaian?” Barat bertanya. “Anda tahu berapa kali mereka berkata Taylor akan memberi saya anugerah itu, kerana ia mendapat lebih banyak penilaian? Saya masih tidak memahami rancangan anugerah … Saya hanya mahu orang ramai menyukai saya. ! [Pada] 2015, saya akan mati untuk seni, untuk apa yang saya percayai. Dan seni itu tidak selalu akan sopan. “

Selepas beberapa pemikiran, Barat membuat kesimpulan, “Dan ya, seperti yang mungkin anda dapat menduga pada saat ini, saya telah memutuskan, pada tahun 2020, untuk menjadi presiden,” kemudian menurunkan mic nya.

https://www.instagram.com/p/7BzALAn9Fh

Apabila Minaj “Anaconda” memenangi VMA untuk Video Hip-Hop Terbaik, rapper mengucapkan terima kasih kepada peminat dan salah seorang mentornya. “Ini sangat rawak: Anda tahu siapa yang saya ingin mengucapkan terima kasih malam ini? Pastor saya,” kata Minaj semasa ucapan penerimaannya. “Terima kasih, Pastor Lydia, saya sangat mencintaimu.”

VMA untuk Video dengan Mesej Sosial pergi ke “Satu Orang Boleh Tukar Dunia,” oleh Big Sean, Barat, dan John Legend.

Semasa pembukaan monolog, Cyrus menyatakan bahawa VMA tidak “mempunyai tuan rumah selama dua tahun yang lalu: satu tradisi mereka mungkin akan kembali dengan serta-merta mengikuti rancangan malam ini. Sekarang, saya telah melakukan segala-galanya pada peringkat VMA, dan tidak ada ia menunjukkan bahawa saya layak menjadi tuan rumah, tetapi di sini kita berada. “

Pada tahun 2013, Cyrus melancarkan serangan kontroversi apabila dia bekerjasama dengan Robin Thicke untuk persembahan VMA yang bersyukur; setahun kemudian, dia memenangi VMA Video of the Year untuk “Wrecking Ball.”

Di sepanjang upacara tahun ini, Cyrus juga muncul dalam beberapa lakaran komedi yang telah dirakam dengan bintang tamu dari Andy Samberg kepada Snoop Dogg.

View this post on Instagram

Work it @mileycyrus 👅 // 📷: @shearerphoto

A post shared by MTV (@mtv) on

Momen sebelum upacara bermula, Cyrus berhenti dengan siaran pra-pertunjukan dengan pakaian berkilauan yang atasnya terdiri daripada sedikit lebih daripada sekadar meletakkan suspender perak dan roknya mengingatkan sebuah kandil. “Saya tidak sabar untuk semua orang melihat [persembahan],” katanya sebelum majlis tersebut. “Ia mungkin minggu paling ajaib dalam hidup saya.”

Rapper “Trap Queen” Fetty Wap memenangi anugerah Artis untuk Menonton, yang sebelum ini dikenali sebagai Artis Baru Terbaik.

Macklemore dan Ryan Lewis, The Weeknd, Demi Lovato, Justin Bieber, Pharrell Williams, dan Tori Kelly adalah antara tindakan lain untuk menyampaikan hits tenaga tinggi semasa upacara.

Semasa pra-pameran, Fall Out Boy menerima anugerah Best Rock Video untuk smash terbaru mereka, “Uma Thurman,” anugerah Song of Summer yang diberikan kepada 5 Seconds of Summer, kerana hitnya, “Dia Kinda Hot,” dan Swift memperkenalkan debut video muzik barunya untuk “Dreams Wildest.”

Ikuti penulis TODAY.com, Chris Serico di Twitter.

Miley menganjurkan VMA: Bagaimana gila ini akan dapat?

30.30.201501:59