’19 Kanak-kanak dan mengira ‘reaksi balik di tengah-tengah skandal pencabulan Josh Duggar

TLC menarik “19 Kanak-kanak dan Mengira” dari barisannya lewat minggu lalu berikutan dakwaan pencabutan kanak-kanak yang melibatkan anak sulung keluarga, Josh Duggar. Sekarang tindak balas terus meningkat terhadap program yang popular.

Tekanan untuk membatalkan pertunjukan realiti Duggar tumbuh

Mei.26.201502:54

Pada hari Isnin, penaja utama pertunjukan, General Mills, menarik iklannya dari penyaringan siri masa depan sementara banyak petisyen di Change.org memanggil TLC untuk membatalkan program.

Josh Duggar with his family on
Josh Duggar bersama keluarganya pada “19 Kanak-kanak dan Mengira.”TLC melalui HARI INI

Isu ialah laporan polis 2006 mengenai dakwaan insiden Josh Duggar yang merangkul lima kanak-kanak perempuan bawah umur. Laporan itu diperolehi oleh majalah In Touch dan menjadi awam minggu lalu, tetapi telah musnah pada hujung minggu atas perintah dari mahkamah Arkansas.

Josh telah memohon maaf atas tindakannya 12 tahun yang lalu, mengatakan bahawa dia bertindak “tidak dapat dipungkiri.”

LEBIH: TLC menarik ’19 Kanak-kanak dan Mengira ‘di tengah-tengah skandal pencabutan

Ahli keluarga bercakap untuk Duggar; pada hari Ahad, adik ipar perempuan Jessa, Michael Seewald, mencatatkan pertahanan di blognya dan berkata sebahagiannya, “Adakah Duggars sempurna dalam tafsiran mereka tentang taraf moral Allah? Tidak, tetapi tidak ada orang lain.”

Josh Duggar meminta maaf kerana laporan pencabulan muncul

Mei.22.201503:19

Beliau menambah, “Keluarga Seewald berdiri dengan keluarga Duggar dalam perpaduan. Kami berdiri dengan mangsa-mangsa yang tidak dinamakan insiden ini.”

LEBIH: Josh Duggar meminta maaf dalam kenyataan

Pertunjukan telah dibakar untuk beberapa waktu sekarang; robocall direkodkan oleh ibu Michelle Duggar pada November lalu yang menyerupai orang transgender ke “pemangsa kanak-kanak” yang menimbulkan kemarahan dan menimbulkan petisyen Change.org yang berasingan yang menimbun lebih 193,000 tandatangan yang meminta TLC membatalkan pertunjukan.

Ikuti Randee Dawn di Google+ dan Twitter.