Veteran yang meninggal dunia ingin melihat filem ‘Star Wars’ yang baru telah meninggal dunia

Ron Villemaire, seorang veteran tentera yang masyarakatnya berkumpul untuk memenuhi harapannya untuk melihat “Star Wars: Jedi Terakhir,” telah meninggal dunia pada 69 dari kanser kolon.

A dying man's wish was see the new
Ron Villemaire meninggal pada usia 69 tahun selepas komuniti tempatan membantu memenuhi kehendaknya untuk melihat filem “Star Wars” terkini. Jeffrey Hastings

Seorang peminat tegar “Star Wars”, Villemaire dapat melihat ansuran terakhir francais bulan lepas berkat bantuan dari jabatan api New Hampshire tempatan, yang menjawab panggilan rali dan mengangkutnya ke sebuah bioskop.

Doktor haiwan 24 tahun itu meninggal dunia pada hari Isnin. Anak perempuannya, Elizabeth Ngo, berkongsi berita di Twitter, memanggil ayahnya sebagai “bapa yang menakjubkan dan sahabat terbaik.”

“Saya berasa sangat berbahagialah bahawa ramai orang tersentuh cerita kisah ayah saya,” kata Ngo pada Rabu lalu. “Dia seorang yang luar biasa dan dia akan sentiasa bersama saya. Beliau adalah satu dengan kuasa sekarang. “

Ngo pada mulanya telah membeli tiket untuk melihat “Star Wars: The Jedi Terakhir” dengan bapanya ketika keluar pada awal Disember. Tetapi Villemaire mempunyai kanser kolon peringkat 4, dan dia mengalami kesulitan duduk.

A dying man's wish was see the new
Villemaire disertai oleh tetamu khas di teater filem. Jeffrey Hastings

Ngo mencatatkan tweet yang meminta bantuan, menggunakan #RonsLastJedi hashtag.

Jabatan bedah Bedford dan New Boston bertindak balas dengan mengambil Villemaire dengan ambulans ke teater filem tempatan dan memindahkannya ke katil hospital untuk menonton filem.

Superfan yang sakit, namun gembira disertai oleh orang yang berpakaian sebagai watak “Star Wars” bersama dengan keluarganya dan rakan-rakannya.

Villemaire selamat oleh anak perempuannya, menantu dan dua adik perempuan.

Bintang Star Wars muncul dalam perdana Force for ‘Last Jedi’

Disember.11.201700:37

Ikuti penulis TODAY.com Scott Stump di Twitter.