Vampire pernah selepas: Pengantin perempuan, pengantin lelaki dalam nama ‘Twilight’ perubahan nama perkahwinan ke Cullen

Kebanyakan pengantin menghabiskan berjam-jam yang membuat ribuan keputusan kecil yang merancang perkahwinan. Bunga mana yang patut kita pilih? Apa muzik yang patut kita mainkan? Apa yang sepatutnya pakaian itu kelihatan seperti?

Tetapi untuk Abigail Kirk, terdapat pilihan yang lebih sedikit untuk dibuat selepas dia dan tunangannya Andy Weeks memutuskan untuk merancang majlis perkahwinan yang diilhamkan oleh filem “Breaking Dawn: Part 1,” berdasarkan saga “Twilight” oleh Stephenie Meyer.

12 gambar

Tayangan slaid

Perkahwinan sebenar diilhamkan oleh Bella, Edward dalam ‘Breaking Dawn’

Abigail Kirk dan Andy Weeks bergantung kepada beberapa pelawat di atas layar untuk merancang hari besar mereka. Lihat perayaan mereka.

Bagi sesiapa yang belum membaca empat buku atau menonton wayang – (ada sesiapa pun??) – Kisah Meyer berkisar Edward Cullen, seorang vampire telepati yang dilahirkan pada tahun 1901 yang tidak pernah berumur, dan Bella Swan, seorang remaja lelaki yang bergerak ke Forks, Wash, untuk tinggal bersama ayahnya. Pasangan ini bertemu di sekolah menengah dan, sepanjang saga, pertempuran banyak kuasa yang berfungsi untuk memisahkan mereka.

Peminat-peminat yang keras hati sangat gembira dengan ansuran terakhir, “Breaking Dawn,” di mana Bella dan Edward berkahwin. Sebelum filem itu dikeluarkan pada bulan November lalu, spekulasi tentang perkahwinan di skrin, dan pakaian yang direka khas oleh Carolina Herrera, mencapai tahap demam.

Abigail, 30, yang telah membaca buku-buku kira-kira enam kali dan menonton semua filem itu, tahu sekali bahawa dia mahu menggabungkan unsur-unsur dari perkahwinan filem itu ke perkahwinannya Februari lalu selepas dia akhirnya melihat “Breaking Dawn: Part 1. “Dia dan Weeks akhirnya melakukan itu – dengan cara yang besar, dalam cara yang halus dan dalam satu cara yang sangat tahan lama.

Semasa merancang perjumpaan mereka, pasangan itu memutuskan untuk menukar nama terakhirnya secara sah kepada Cullen.

“Ia bermula sebagai jenaka,” kata Abigail, yang tinggal di selatan England. “Saya tidak pernah menyukai nama terakhir Andy … dan tidak teruja untuk mengambilnya, tetapi dia berasa sangat kuat bahawa kami berkongsi nama belakang yang sama.

“Suatu petang ketika kami merancang hari yang besar, dia berkata, ‘Marilah kita menukarnya ke Cullen,’ dan ia tersekat. Kami tahu banyak orang yang telah menggabungkan nama keluarga mereka bersama-sama, dan walaupun ia keluar dari dinding, ia sesuai untuk kita. ”

Sejak Abigail terpaksa menukar nama terakhirnya, pasangan itu melalui proses yang agak mudah bersama-sama, memohon dalam talian, menandatangani surat dengan saksi dan kemudian menukar nama-nama pada akaun bank mereka dan dokumen peribadi lain.

ROBERT PATTINSON and KRISTEN STEWART star in THE TWILIGHT SAGA: BREAKING DAWN-PART 1
ROBERT PATTINSON dan KRISTEN STEWART bintang di THE TWILIGHT SAGA: BREAKING DAWN-PART 1

Abigail memberitahu ibunya beberapa minggu yang lalu, tetapi suami barunya, yang masih belum membaca saga “Twilight”, agak enggan memberitahu keluarganya bahawa dia telah menukar namanya.

“Ibu saya tidak terkejut sama sekali tetapi kakak Andy tidak begitu gembira apabila dia mengetahui minggu lalu,” kata Abigail. “Saya membuat panggilan kepada orang tuanya malam tadi untuk memberitahu mereka, dan walaupun mereka terkejut, ayahnya cukup baik mengenainya.”

Upacara ‘sangat peribadi’Maklumat lanjut mengenai perkahwinan pasangan “Breaking Dawn” dipilih dengan penuh perhatian. Abigail bekerjasama dengan kedai bunga beliau untuk merancang bunga sebagai serupa dengan bunga-bunga yang dipaparkan di dalam filem. Meja-meja di resepsi perkahwinan sebenar dinamakan sempena vampire covens dalam siri itu, dengan meja kepala disebut “The Cullens.” Malah Cullen crest dicetak pada menu.

Abigail sangat teruja dengan muzik untuk majlis perkahwinan, yang memaparkan banyak lagu dari lagu “Breaking Dawn”. Tetapi dia pada mulanya berhenti berusaha memakai pakaian yang serupa dengan Bella ketika dia mengetahui bahawa perancang itu tidak dihantar sehingga selepas pernikahannya.

Kemudian, ketika tarikh perkahwinan itu hampir mendekati, Abigail tidak dapat mendapatkan pakaian Bella dari fikirannya. Dia memanggil Alfred Angelo di Florida, di mana dia telah tinggal selama beberapa waktu, dan mengetahui bahawa walaupun pakaian itu belum tersedia kepada orang ramai, kedai yang tidak jauh dari rumahnya di Dorset mempunyai contoh yang mereka sanggup menjual.

Pada hari yang besar, Cullen berjalan ke lorong memakai pakaian pertama yang telah dibelinya, dan kemudian berubah menjadi pakaian berlengan panjangnya “Breaking Dawn” untuk penerimaan. Pengantin lelaki lebih kurang kesulitan mencari saman perkahwinan untuk memadankan pakaian perkahwinan filem Edward Cullen.

“Walaupun kami menggunakan filem ini sebagai inspirasi, perkahwinan kami masih sangat peribadi kepada kami,” kata Abigail. “Melihat ke belakang, tidak ada sebahagian daripadanya yang saya akan berubah.”