‘Tanned. Berehat. Sedia ‘: Kenapa slogan kempen Bobby Jindal mengikis ribut

Bergerak ke atas Donald Trump: Ada calon presiden lain yang mengambil hits untuk komen mengenai etnik minoriti. Tetapi kali ini, ucapan itu bertujuan untuk dirinya sendiri.

Gambar: Bobby Jindal
Calon presiden Republik Louisiana Gov Bobby Jindal gelombang kepada penduduk setempat sambil berjalan di parade Keempat Julai, Sabtu, 4 Julai 2015, di Urbandale, Iowa.Charlie Neibergall / AP

Gubernur Republik Louisiana Bobby Jindal semakin panas di media sosial untuk kempen “kemeja edisi terhad” baru-baru ini yang memaparkan slogan, “Tanned. Berehat. Sedia. “

Terhad Edition: Tanned, Rested, Ready T-Shirt
Edisi Terhad: Jindal untuk Presiden. Tanned, Rested, T-Shirt Siapjindal-for-president.myify.com

Ia bertujuan untuk menghilangkan kritikan yang telah lama diterima Jindal bahawa dia secara aktif menjauhkan diri dari warisan India-Amerika. Menurut e-mel kempennya yang dihantar kepada penyokong, slogan dan t-shirt yang disertai mempesona “media liberal” dan obsesinya yang sepatutnya dengan nada kulit Jindal.

“Nampaknya Bobby tidak cukup coklat untuk mereka. Nah, ini akan membuat kiri lebih teruk lagi, “kata kenyataan itu.

Tetapi yang baru saja mendapat pengkritiknya semakin meletus, diantaranya pelawak Hari Kondabolu, yang melukakan hati pada kenyataan bahawa laman web yang menjual kaos t-shirt itu menyatakan: “Warna tertakluk kepada perubahan.”

Pengguna Twitter lain membandingkan slogan tersebut untuk usaha oleh Rachel Dolezal, bekas ketua NAACP di Washington menyatakan di bawah kebakaran kerana mendakwa menjadi hitam, serta moto yang digunakan oleh UPS:

Malah rakan seperjuangan Jindal menyuarakan keseronokan di gabenor. Yayasan Nixon menunjukkan bahawa slogan Jindal disalin dari frasa yang popular pada tahun 1988 di Persidangan Kebangsaan Republik, di mana t-shirt satirikal yang menampilkan bekas presiden itu muncul di mana-mana.

Jindal bukanlah satu-satunya calon untuk memasarkan barangan kempen yang luar biasa – dari “tuit pantsuit” Hillary Clinton kepada permainan Rand Paul beanbag, anda boleh mencari lebih banyak barang 2016 di sini.

Barang promosi yang ganjil: Clinton ‘tuit pantsuit,’ lagi

Mei.27.201501:15