Suami merancang kejutan flash-tak dapat dilupakan untuk isteri yang mempunyai MS

Selepas melihat isterinya meraba-raba menonton seseorang di televisyen menggunakan gerombolan kilat untuk mencadangkan, Carl Gilbertson membuat nota mental untuk melakukan sesuatu yang serupa untuk ulang tahun ke-10 mereka.

Hujung minggu lalu, dia menarik perhatian dan video pencapaiannya kini membuat penonton di seluruh dunia merosot bersama isteri Gilbertson, Laura, yang mempunyai pelbagai sklerosis.

Suami merancang kejutan kilat untuk isteri yang mempunyai MS

Ogos.02.201601:07

Gilbertson, yang tinggal di Liverpool, England, merekrut pelajar dari kolej seni persembahan tempatan untuk menyanyikan Laura sebagai sebahagian daripada kumpulan kilat yang menyanyikan “Just the Way You Are” oleh Bruno Mars.

“Ketika kami bertemu, walaupun mempunyai MS, dia bertubuh sepenuhnya, bekerja sebagai jururawat kanak-kanak dan kami bersama selama beberapa lama sebelum dia memberitahu saya, kerana tidak ada masalah besar,” Gilbertson, 38, menjelaskan dalam e-mel kepada HARI INI.

“Jadi lagu itu penting hanya dalam erti kata bahawa saya mahu dia tahu bahawa tidak kira apa yang mungkin berubah, saya suka dia sama seperti dia dan itu kepada saya dia sempurna.”

Pasangan itu bertemu 15 tahun lalu di kelab malam Liverpool. Walaupun Laura mengalami sesekali kelahiran MS pada masa itu, “dia selalu bangkit kembali,” kata Gilbertson.

Carl Gilbertson surprised his wife Laura on their tenth wedding anniversary.
Laura Gilbertson pada hari perkahwinannyaDiberkati oleh Carl Gilbertson

MS adalah keadaan neurologi yang memberi kesan kepada otak dan saraf tunjang, yang bermaksud ia boleh memberi impak kepada segala-galanya dari sensasi anggota badan ke penglihatan, pendengaran dan fungsi tubuh.

BERKAITAN: Wanita dengan pelbagai sklerosis menyiarkan video dirinya yang mempunyai penyitaan dalam talian

Tidak lama selepas Gilbertsons kembali dari bulan madu mereka, Laura mengalami kambuhan yang serius yang lebih sukar untuk pulih dari. Beberapa bulan kemudian, dia bersara dari kerja dan mula menggunakan kerusi roda.

Hari ini, “selain daripada yang jelas,” Laura, 36, telah melakukan dengan baik, kata suaminya.

“Dia tidak mempunyai kesakitan, tidak ada yang menghentikannya, dia menyeret saya kepada muzikal yang saya tidak mahu melihat dan konsert di mana saya tidak tahu apa yang mereka nyanyikan,” katanya bercanda.

“Saya rasa saya mahu membuat kekecohan pada ulang tahun ke-10 kami kerana dia begitu berani dalam memerangi,” katanya..

Sabtu lalu, Gilbertson memberitahu isterinya mereka melawat ibu bapanya di pusat ping Liverpool. Sebaliknya, beliau telah mengaturkan ahli-ahli keluarga dan tetamu pernikahan untuk berkumpul di plaza mall, di mana dia memberinya mawar sebagai paduan suara yang menyanyi untuknya.

Suami suprises wife with multiple sclerosis with anniversary flash mob
The Gilbertsons, pada perkahwinan saudara lelaki CarlDiberkati oleh Carl Gilbertson

Video itu menunjukkan dia terperanjat oleh emosi, terutamanya pada akhir lagu apabila kumpulan itu membuka sepanduk yang berkata, “Happy Anniversary Laura.”

Video ini telah dilihat puluhan ribu kali di laman YouTube untuk Liverpool Media Academy, yang pelajarnya muncul dalam video itu, dan laman Facebook, Cinta Apa Perkara.

Gilbertson berkata kedua-dua dia dan Laura “fikir ia gila” yang begitu banyak orang menyaksikannya.

“Kami sangat disentuh oleh orang-orang yang telah berkata ‘berapa banyak cinta’ kami, kerana ia tidak seperti itu yang kami berlatih. Hanya seperti itu, “katanya.

BERKAITAN: Jamie-Lynn Sigler pada hari ini: Kenapa saya menyimpan rahsia sklerosis saya selama 15 tahun

Gilbertson mengucapkan terima kasih kerana pasukan sokongan yang sangat banyak bergantung kepada pasangan, kerana dia sering bekerja berjam-jam di perniagaan yang dimilikinya. Katanya, kumpulan itu juga berkhidmat sebagai ibu kepada isterinya, yang datang ke rumah masing-masing setiap hari.

“Mereka adalah jenis orang yang tidak mahu mengucapkan terima kasih, jadi mengetahui betapa banyak anak perempuan mereka dicintai adalah baik oleh mereka,” katanya.

Gilbertson juga bersyukur bahawa video itu telah membantu menarik perhatian kepada pelbagai sklerosis.

“Bukan semua orang bernasib baik kerana kami mempunyai pasukan sokongan sedemikian dan jika ini membuat rakyat berhenti untuk memikirkan jiran, rakan sekerja atau sesiapa yang mungkin bergelut tetapi tidak dapat meminta bantuan – maka itu hebat,” katanya..

“Kami tidak pernah bercakap tentang MS sebagai cara untuk menentukan Laura. Kini, ia menyebabkan kesukarannya dan kami melakukan apa yang kami mampu untuk menjadikan perkara-perkara yang sukar itu lebih mudah, tetapi dia menjalani kehidupan yang sangat normal sekali dan dia akan bertarung dengan segala-galanya untuk memastikan dia mendapat sebanyak itu kembali. “

Ikuti Eun Kyung Kim di Twitter atau Facebook.

Bagaimana ibu kedua ini hidup dengan pelbagai sklerosis

Mac.05.201504:20