Savannah Guthrie, Hoda Kotb mendedahkan saat berdoa sebelum melanggar berita Matt Lauer

Berita promosi Hoda Kotb untuk menjadi pengacara bersama HARI hari ini dipenuhi dengan pujian dan keinginan terbaik, tetapi pengumuman itu juga menandakan perubahan yang sangat menarik bagi Kotb dan rekan-rekannya.

Hoda membuat penampilan sulungnya hari ini dengan Savannah Guthrie sebagai pasukan pendatang baru TODAY pada hari Selasa. Dia mengisi tempat duduk yang dikosongkan oleh kawannya dan bekas rakannya, Matt Lauer, yang dipecat pada 28 November berikutan dakwaan salah laku seksual oleh seorang wanita.

Savannah Guthrie and Hoda Kotb
Savannah Guthrie meraih tangan Hoda Kotb pada 29 November 2017, kerana dia mendedahkan Matt Lauer telah dipecat kerana dakwaan gangguan seksual.HARI INI

Savannah dan Hoda yang mengasyikkan mengungkap berita keesokan harinya, hanya beberapa minit selepas belajar mengenainya.

“Saya masih ingat membaca sesuatu yang kemudian mengatakan bahawa saya telah meraih tangan Hoda, dan sudah tentu itu bukan sesuatu yang anda merancang,” kata Savannah kepada People dalam isu yang akan datang. “Itu hanya sesuatu yang anda lakukan kerana anda mempunyai kawan yang sebenar, dan anda perlu memegang tangannya.”

Tepat sebelum kedua-duanya pergi ke udara, Hoda berkata dia melawat bilik persalinan Savannah dan “kami berdoa.”

“Saya tidak akan melupakannya. Saya berkata kepada Savannah selepas doa itu, ‘Kami akan membuatnya bersama ini,’ “katanya kepada Rakyat. “Kami semacam duduk di sana dan saya semacam autopilot, saya tidak banyak mengingatinya, tetapi saya masih ingat semacam memegang ke Savannah dan berkata ia tidak ada di tangan kami lagi, ia di tangan Tuhan. “

Matt Lauer telah ditamatkan dari NBC News

Nov.29.201703:16

Hoda berkata dia merasakan tanggungjawab untuk memastikan “kakitangan yang luar biasa” dia dan Savannah bekerjasama menghadapi masalah perubahan.

“Kami bertanya bagaimana mereka lakukan, kami mahu mereka berasa sihat, kami memberikan mereka pelukan,” katanya. “Hanya ingat bahawa ini lebih besar daripada satu orang, lebih besar daripada Matt, ia lebih besar daripada saya, lebih besar daripada Savannah, lebih besar daripada kita semua.”

HARI INI's new team of co-anchors grace the upcoming issue of People magazine.
Pasukan baru yang bertanding bersama TODAY mengagumkan majalah People yang akan datang.Orang

Savannah berkata salah satu daripada beberapa tempat terang yang muncul selepas itu adalah bahawa kakitangan HARI INI telah semakin dekat dalam beberapa minggu yang lalu.

“Anda tarik bersama dan anda menumpukan pada asas dan apa yang membuatkan anda bersama-sama, saya rasa itulah yang kami cuba lakukan,” katanya. “Dan bagi saya, saya hanya berusaha untuk merasa selesa dengan perasaan yang rumit di sekelilingnya, dan ia adalah rumit dan hanya cuba untuk mempunyai kasih sayang dan belas kasihan bagi setiap orang yang terlibat.”

Tonton HARI KOTONG HARI KOTA baru mendapatkan panggilan selamat dari keluarganya

02.0.20.201804:28