‘Saluran merakam pesawat bersama’? Penglihatan saham penumpang di hadapan

Antara kelewatan landasan, kebimbangan keselamatan dan fobia penerbangan lama yang biasa, menaiki kapal terbang boleh membuat hampir semua orang merasa sedikit cemas.

Pesawat pita pesawat terbang sebelum berlepas

Jun.02.201500:50

Tetapi apabila salah satu pandangan terakhir seorang penumpang melihat dari kerusi tingkap sebelum lepas landas adalah seseorang yang merakam sebahagian dari pesawat dengan apa yang kelihatan sebagai pita saluran, dengan baik, bahawa kebimbangan secara semulajadanya amp menjadi sedikit.

Adam Wood mengambil gambar kejadian itu pada hari Jumaat apabila dia menaiki penerbangan mudahJet. Dia kemudiannya berkongsi di Twitter, bersama dengan hashtag “#finaldestination.”

Sebagai sesuatu yang menyenangkan kerana semua itu kelihatan mudah, wakil mudah untuk cepat menangani situasi ini.

Wood jelas kelihatan lega.

Tetapi pada masa itu, foto Wood telah menjadi virus, dan yang lain memandang dengan keprihatinan tentang pita saluran yang dipanggil – yang, seolah-olah, bukan pita saluran sama sekali.

Tidak seperti pita duktus, pita kelajuan dibuat untuk mengendalikan pertemuan haba, kelembapan dan halaju pesawat. Namun, apabila ada yang terus menyatakan kebimbangan mereka di Twitter, mudahJet menekankan bahawa pita itu semata-mata ada untuk kosmetik, bukannya struktur dan tujuan.

Sudah tentu, Wood jauh dari penumpang pertama untuk melihat situasi melekit seperti ini.

Semoga maklum balas yang Wood diterima akan membantu meletakkan orang lain dengan selesa apabila mereka melihat pita yang biasa dilihat pada penerbangan di masa depan.

Ikut Ree Hines di Google+.