Rolling Stone mempertahankan perlindungan yang disyaki pengeboman Boston


Suspek pengeboman Boston adalah pada perlindungan Rolling Stone

Julai.17.201301:01

Sebagai tindak balas terhadap tindak balas terhadap isu yang akan datang, yang mencetuskan pengeboman Boston Dzhokhar Tsarnaev di sampul, majalah Rolling Stone telah mengeluarkan kenyataan mempertahankan keputusan untuk memaparkan Tsarnaev dalam ruang yang biasanya dikhaskan untuk bintang rock dan selebriti.

“Hati kami pergi ke mangsa pengeboman Boston Marathon, dan pemikiran kami selalu bersama mereka dan keluarga mereka,” kata pernyataan dari editor majalah itu. “Cerita sampul yang kami menerbitkan minggu ini termasuk dalam tradisi kewartawanan dan komitmen lama Rolling Stone untuk liputan serius dan bijak terhadap isu-isu politik dan budaya yang paling penting pada zaman kita. Hakikat bahawa Dzhokhar Tsarnaev masih muda, dan dalam kumpulan umur yang sama seperti kebanyakan pembaca kita, menjadikannya lebih penting bagi kita untuk mengkaji kerumitan isu ini dan mendapatkan pemahaman yang lebih lengkap tentang bagaimana tragedi seperti ini berlaku. ”

Isu 3 Ogos telah mencetuskan perdebatan secara dalam talian, kerana ada yang tertanya-tanya apakah ia menggambarkan tindakan pengganas yang disyaki. Ia juga telah mengakibatkan beberapa rantaian kebangsaan mengumumkan bahawa mereka akan menolak untuk menjual isu itu dan banyak perniagaan tempatan yang mengikutinya.

CVS mengumumkan melalui laman Facebooknya bahawa rantaian farmasi tidak akan menjual isu tersebut di kedainya.

“CVS / farmasi telah memutuskan untuk tidak menjual isu semasa Rolling Stone yang memaparkan gambar penutup suspek pengeboman Boston Marathon,” kata jenama itu pada Rabu. “Sebagai sebuah syarikat dengan akar yang mendalam di New England dan kehadiran yang kuat di Boston, kami percaya ini adalah keputusan yang tepat daripada menghormati para korban serangan dan orang yang tersayang.”

Makanan Tadeschi juga mengumumkan melalui laman Facebooknya bahawa ia tidak akan menjual isu itu, menyatakan bahawa ia “tidak dapat menyokong tindakan yang berfungsi untuk memuliakan tindakan jahat sesiapa pun.”

Walgreens menjadi rantai ketiga selepas CVS dan Tadeschi memboikot isu itu apabila ia membuat pengumuman menerusi akaun Twitter rasminya dengan berkata, “Terima kasih kerana berkongsi pendapat anda dengan kami. Walgreens tidak akan menjual isu Rolling Stone ini.”

Video: Rolling Stone meliputi kemarahan di Boston

Ahli-ahli masyarakat Boston telah menyatakan kekecewaan dan kemarahan, dan ada yang menyeru memboikot majalah itu. Datuk Bandar Boston Thomas Menino menulis surat terbuka kepada pengasas bersama Rolling Stone dan penerbit Jann Wenner mengatakan penutupnya “memberi ganjaran kepada pengganas dengan rawatan selebriti” tetapi yang menanggapi kemarahan “hanya memberi makan kepada strategi pemasaran yang jelas (Rolling Stone).”

“Ia tidak disengajakan, paling baik, dan menegaskan mesej yang dahsyat bahawa kemusnahan mendapat kemasyhuran untuk pembunuh dan ‘penyebabnya,’ ” Menino menulis tentang penutupnya.” Orang-orang yang selamat dari serangan Boston pantas Rolling Stone cover, walaupun saya tidak lebih lama berasa bahawa Rolling Stone layak mereka. ”

Ahli Majlis Bandaraya Boston, Rob Consalvo mengeluarkan kenyataan yang mengatakan, “Keputusan Rolling Stone untuk menggemari imej seorang lelaki yang membawa keganasan ke bandar kami mengecewakan. Pengeboman maraton mengguncang bandar kami dan sekarang ribuan orang yang secara peribadi terjejas oleh tragedi ini akan mempunyai pengalaman yang tidak disenangi untuk merapatkan wajah pengganas di ruang yang biasanya dikhaskan untuk bintang-bintang rock dan ikon budaya. Boston kuat, tetapi kita masih menyembuhkan. ”

Dalam temu bual dengan Boston WHDH, Mass. Gov. Deval Patrick memanggil penutup “daripada rasa.”

Kawan dan keluarga mangsa pengeboman Maraton Boston juga telah menyatakan kemarahan mereka. Katlyn Townsend, rakan Jeffrey Bauman, yang kehilangan kedua-dua kakinya dalam letupan berhampiran garisan penamat, menuntut Rolling Stone untuk menarik isu dari gerai surat khabar dan sebarang kandungan yang berkaitan dari laman webnya dalam kenyataan yang dikeluarkan di Facebook.

“Walaupun saya menghormati dan menyokong hak media untuk kebebasan bersuara, saya tidak mengendahkan penyalahgunaan hak anda untuk menjual majalah,” tulis Townsend. “Anda menggunakan imej provokatif, sempit bersimpati dan tajuk utama seseorang yang telah menyebabkan begitu banyak kesakitan di negara kita adalah mengerikan, tidak sensitif, dan menjijikkan. Orang ini tidak sepatutnya menyebut namanya secara terbuka, apalagi dipaparkan di sampul majalah.

“Sungguh menyedihkan bahawa penerbitan ketinggian ini, yang memegang kepentingan budaya dan sejarah seperti itu di negara kita, telah membongkok ini rendah.

Jen Regan, yang tunangnya, Marc Fucarile, terpaksa mempunyai kaki kanannya diamput dan mengalami kecederaan yang meluas dalam pengeboman, juga mengutuk keputusan Rolling Stone.

“Perlindungan Rolling Stone baru menjijikkan, ” kata Regan dalam satu kenyataan kepada WHBC, sebuah syarikat gabungan NBC Boston.” Ia sensasi kesakitan Marc serta semua mangsa dan mangsa yang lain. Ini adalah satu penghinaan kepada keluarga dan orang yang terlibat pada hari itu. Kami tahu bahawa orang-orang Boston lebih baik daripada ini dan akan terus meningkat di atas cerita ini tanpa sia-sia dan menjaga tumpuan di mana ia berada pada mangsa, mangsa dan keluarga mereka yang menghadapi cabaran seumur hidup. “

Kumpulan Facebook memanggil boikot majalah kebudayaan pop telah mengumpulkan lebih daripada 65,000 suka, dan ramai yang mengambil Twitter untuk membunyikan keputusan majalah itu.

Walau bagaimanapun, penutup Tsarnaev bukanlah isu pertama Rolling Stone untuk memaparkan jenayah yang disyaki pada penutupnya. Dalam isu 1970, Rolling Stone memaparkan jenayah terkenal Charles Manson di sampulnya, menemani wawancara dengan Manson dari dalam penjara.

Apa yang anda ambil pada penutup? Berat di bawah.