Rembatan robot ‘Boston Dynamics’ memberi sokongan menggegarkan ucapan Krismas

Boston Dynamics adalah di sini untuk mengucapkan salam musim dan meninggalkan anda dengan penglihatan menari rusa robot menakutkan di kepala anda.

Dalam gambaran masa depan yang tidak menentu, syarikat itu telah menyiarkan video bercuti yang menunjukkan tiga robot Spot yang menarik Puan Claus pada giring, menandakan 2015 sebagai tahun walaupun rusa kehilangan pekerjaan mereka untuk robot. Rusa tanpa kepala, yang merupakan robot berkaki empat yang ditenun untuk kelihatan seperti sepupu Skynet Rudolph, melompat bersama seperti tentera kecil menyerang yang datang untuk menginjak hadiah, pokok-pokok Krismas, dan segala yang lain di jalan mereka.

Robot Spot adalah variasi robot Boston Dynamics ‘BigDog’, yang dibiayai oleh penyelidikan DARPA tentera untuk membantu tentera dalam membawa alat berat. Robot BigDog boleh membawa lebih daripada 300 paun ke atas semua jenis rupa bumi, dan robot Spot berkongsi banyak keupayaan yang sama, jadi menarik Puan Claus dalam giring tidak berpeluh. Berita baiknya adalah bahawa Puan Claus nampaknya manusia sebenar.

BERKAITAN: Bolehkah anda melihat panda di kalangan orang-orang salji? Lihat teka-teki yang menggoda Internet

Boston Dynamics adalah sebahagian daripada Google X, dan ia telah bersenang-senang dengan video pada masa lalu seperti seorang PETMAN, yang boleh melakukan push-up dan strut seperti John Travolta dalam “Saturday Night Fever”.

Ikuti penulis TODAY.com Scott Stump di Twitter.

Wanita mendapat kejutan Krismas manis – cucu perempuan baru

Disember.24.201504:14