Raja homecoming menjadi mahkota kepada rakan dan pelari dengan palsy serebrum

Quarterback Fossil Ridge Sekolah Tinggi Max Akin biasanya mendapat perhatian untuk bergerak di lapangan. Tetapi kali ini, ia adalah untuk permainan yang dibuat semasa sambilan.

Senior Texas berusia 17 tahun itu baru-baru ini dinamakan raja homecoming oleh rakan sekelasnya. Setelah menerima kehormatan itu, Akin berpose untuk gambar dengan ratu kepulangan.

Raja kepulangan meneruskan mahkota kepada rakan dengan cerebral palsy

20.20.201601:14

Kemudian dia memberi isyarat kepada salah seorang rakan sepasukannya, kawan dan pengurus pasukan bola sepak, K.L. Norwood, yang mempunyai cerebral palsy. Selepas Norwood berjalan, Akin berkata beberapa kata, membongkok satu lutut dan menghidupkan mahkota.

“Dia memeluk saya, dan kemudian dia berkata, ‘Saya sayang kamu,’ dan kemudian dia memberikannya kepada saya,” kata Norwood HARI INI.

Walaupun tidak dijangkakan, mereka yang tahu Akin berkata mereka tidak terkejut dengan isyarat itu.

“Dia mempunyai hati yang besar. Dia memperlakukan semua orang seperti itu, itulah sebabnya ia bersama semua orang, “kata jurulatih bola sepak Fossil Ridge, Tony Baccarini. “Dia hanya semangat yang hebat.”

Gambar: Fossil Ridge senior Max Akin turns over his crown to classmate K.L. Norwood.
Momen selepas dinamakan raja homecoming, ketua Fossil Ridge, Max Akin memalingkan mahkotanya untuk berkelas K.L. Norwood.Baik dari Tony Baccarini

Bagi pihaknya, Akin adalah satu-satunya ahli mahkamah royalti yang tidak membuat pasang untuk dirinya dalam klip video sekolah yang dikongsi bersama dengan pelajar. Sebaliknya, beliau memberitahu rakan-rakannya: “Saya fikir siapa yang menaikkan semangat positif sekolah ini sebaiknya menang.”

Akin berkata sebab itulah dia menyerahkan mahkota kepada “budak lelaki saya, K.L.”

“Ia adalah sekumpulan besar lelaki yang hebat,” katanya kepada HARI INI tentang calon lain, “tetapi saya tahu siapa yang patut mendapat mahkota. Sebaik sahaja saya mendengar calon-calon, saya tahu K.L. adalah orang yang patut mendapatkannya. “

Buku Buku Sekolah Tinggi Sam Grajeda / Fossil Ridge

Akin berkata Norwood mempunyai keupayaan untuk menaikkan semangat tanpa mengira mood seseorang.

“K.L. jujur ​​adalah lelaki paling positif yang pernah saya temui dalam hidup saya,” katanya. “Pada amalan, semua pemain bola sepak suka menyayanginya kerana dia akan menertawakan lelucon anda dan membuatkan anda berasa lebih lucu daripada yang sebenarnya, saya terutamanya.”

Tetapi populariti Norwood melangkaui ruang grid dan loker.

Norwood, the team manager, goofs off with a pair of Fossil Ridge football players.
Norwood, pengurus pasukan, bermain dengan sepasang pemain bola sepak Fossil Ridge.Buku Tahunan Sekolah Menengah Fossil Ridge

“Semua orang di sekolah suka K.L,” kata Akin. “Anda melihatnya berjalan di lorong dan dia berjabat sekurang-kurangnya 12 tangan pada satu masa.”

BERKAITAN: Lelaki dengan palsy serebrum memotivasi orang lain dengan saluran YouTubenya

Norwood mengakui dia berharap untuk mahkota tetapi pasti Akin akan mendapatnya.

“Ia sangat menarik. Saya tahu dia akan menang dari kejayaan, jadi saya bertepuk tangan untuknya, “katanya sebelum menggambarkan kejutan yang dia rasakan apabila Akin menyerahkan mahkota.

“Ia benar-benar baik untuk melakukan itu, dan saya gembira dia melakukannya tetapi ya, ia mengejutkan saya,” katanya. “Ia membuatkan saya benar-benar gembira.”

Maks Akin celebrates as a classmate and Special Olympian gets a letterman jacket.
Max Akin meraikan sebagai rakan sekelas dan Olympian Khas mendapat jaket surat. “Dia hanya mempunyai hati yang besar,” kata ahli fakulti Akin.Buku Buku Sekolah Menengah Devon Skinner / Fossil Ridge

Akin cuba menafikan perhatian dari tindakannya dengan mengatakan jika ada pengambilan dari apa yang berlaku semasa homecoming, ia harus menjadi mesej tentang menjadi baik kepada orang lain.

BERKAITAN: Pemain bola sepak ibu yang bersyukur memilih makan tengah hari dengan anak lelaki yang mempunyai autisme

“Sekiranya anda menyebarkan sedikit kasih sayang dan kasih sayang di sekeliling, itulah yang kita perlukan dan sesuatu yang kurang dalam dunia sekarang ini – sedikit sekali positif setiap kali dalam sekejap,” katanya. “Sebagai jagung kerana ia mungkin berbunyi, merawat semua orang yang anda patut dilayan, sama seperti K.L. setiap hari.”

Dan seolah-olah Akin menyerahkan mahkota beliau tidak mencukupi untuk menunjukkan bagaimana dia memimpin melalui contoh, quarterback melemparkan tiga pas gol dan berlari selama dua lagi menjelang hujung malam. Dia mengetuai rakan sepasukannya, sekali lagi, untuk kemenangan 40-12 dalam permainan malam itu.

Ikuti Eun Kyung Kim di Twitter atau Facebook.

Pengedar White Sox Baru Dengan Cerebral Palsy Adakah Membuat Sejarah MLB

April.04.201602:08