Putera Harry dan Putera William mengejutkan penggemar berkhemah untuk perkahwinan diraja

Peminat kerajaan berkhemah di jalan-jalan berhampiran Windsor Castle menjelang perkahwinan diraja Sabtu ini mengejutkan kehidupan mereka pada hari Jumaat apabila pengantin lelaki dan lelaki terbaiknya muncul untuk menyambut mereka.

Gambar:
Putera Harry menyambut perayaan di luar Windsor Castle pada hari Jumaat.Peter Dejong / AP

Putera Harry, 33, dan saudara lelakinya, Prince William, Duke of Cambridge, 35, menikmati lawatan bersiar-siar di luar Windsor Castle, di mana peminat-peminat kerajaan telah berjajar di jalanan menjelang pertunjukan hari Sabtu antara Harry dan tunangnya, Meghan Markle, 36.

Gambar: Royal Wedding of Prince Harry and Meghan Markle in Windsor
Putera Harry (L) dan Putera William (C) menyambut orang ramai di luar Castle Windsor pada hari Jumaat.ANDY RAIN / EPA

Harry dan abangnya menggelengkan tangan peminat-peminat yang teruja yang tiba awal menjelang perayaan hari Sabtu.

Gambar: BRITAIN-US-ROYALS-WEDDING
Putera Harry (R) dan Putera William, berpegang pada teddy bear, diberikan kepada Harry sebagai hadiah oleh peminat.JONATHAN BRADY / AFP / Getty Images

Pasangan ini membelanjakan kira-kira 10 minit untuk berbual dengan para pesalah, laporan BBC. Sebelum dia hilang kembali ke Windsor Castle, Harry ditanya bagaimana dia merasakan hari besarnya dan menjawab, “Bersantai, tentu saja.”

Foto-foto itu mengingatkan masa Puteri Diana menyambut orang ramai ketika para pangeran muda.

William Diana Wales
Pada Hari St David (1 Mac 1991), Putri Diana menyambut orang ramai dengan Putera William.Tim Graham / Getty Images

Dengan kurang daripada 24 jam untuk pergi sebelum upacara gala, keluarga diraja dan rakan-rakan mereka dan orang tersayang menghadiri butiran minit terakhir.

Gambar: BRITAIN-US-ROYALS-WEDDING
Peminat kerajaan bersandar di tingkap untuk menangkap sekilas putera.ADRIAN DENNIS / AFP / Getty Images

Pada hari Jumaat, Markle dan ibunya, Doria Ragland, menyertai Queen Elizabeth dan suaminya, Putera Philip, Duke of Edinburgh, untuk minum petang di Windsor Castle. Ini adalah pertemuan pertama antara Ragland, 61, dan pasangan diraja.

Juga pada hari Jumaat, Kensington Palace mendedahkan Markle akan berjalan di lorong – sekurang-kurangnya sebahagiannya – oleh ayah mertuanya masa depannya, Putera Charles.

Dalam sentuhan yang tidak pernah berlaku sebelum ini, Markle pada awalnya tidak dapat dinafikan apabila dia memulakannya berjalan ke lorong, disertai hanya oleh pengiring pengantin lelaki dan lelaki lamanya. Dia kemudian akan bergabung dengan Putera Charles, yang akan berjalan dia ke kaki mezbah.

Walaupun bapa Markle, Thomas, pada asalnya menghadiri majlis itu, semuanya berubah minggu ini selepas ia diturunkan, dia dilaporkan telah mengadakan siri tembakan paparazzi dan kemudian mempunyai serangan jantung yang jelas.

“Sayangnya, ayah saya tidak akan menghadiri majlis perkahwinan kami, saya selalu menjaga ayah saya dan berharap dia dapat diberikan ruang yang diperlukan untuk memberi tumpuan kepada kesihatannya,” kata pengantin wanita dalam satu kenyataan Khamis.

Putera Harry dan Markle akan berkahwin pada tengah hari Sabtu di Kapel St. George di Windsor Castle.

Apa yang akan dikenakan oleh Meghan Markle di perkahwinan diraja?

Mei.18.201802:57