Pergerakan milenium: Bagaimana generasi ini mendapat pengundi ke kotak undi

Millennials dijangka melepasi Baby Boomers tahun depan sebagai blok undian terbesar di negara ini. Mereka mewakili hampir satu pertiga daripada semua pengundi yang memenuhi syarat – namun hanya separuh daripadanya yang menunjukkan pengundian.

Dalam pertama siri tiga bahagian pada milenium dan midterms, “VoteTODAY” melihat beberapa usaha yang telah muncul di seluruh negara untuk memastikan bahawa generasi pengundi akan membuatnya ke kotak undi pada bulan November.

Bagaimana pengundi milenium boleh memberi kesan kepada pilihan raya separuh akhir

Sep.04.201802:54

Antara yang mengetuai jalan itu ialah kempen “Tiada Lagi” olehSkimm, surat berita langganan bukan parti yang mengumpul berita berita teratas setiap pagi.

Pada pilihan raya 2016, theSkimm melancarkan operasi yang membawa kepada pendaftaran pengundi lebih daripada 100,000 orang, kira-kira sembilan daripada 10 daripada mereka wanita.

Dalam kempen “Tiada Alasan” tahun ini, TheSims bertujuan mendapatkan 100,000 orang untuk hadir pada Hari Pemilihan. Kempen nonpartisan telah melancarkan pusat pengundi digital untuk memberi butiran mengenai isu, calon dan tarikh penting di setiap negeri untuk merayu kepada pengundi muda, milenium.

theSkimm's
Kempen “No Excuses” TheSkimm bertujuan untuk mendapatkan pengundi milenium untuk pemilihan.HARI INI

Pengasas bersama TheSkimm, Danielle Weisberg, berkata terdapat perpecahan antara pengundi milenium dan isu-isu yang mereka ambil perhatian.

“Kami melihat bahawa demografi ini mempunyai keupayaan untuk mencipta perubahan. Mereka pergi ke sana. Mereka bergerak. Mereka membuat suara mereka didengar, tetapi mereka tidak semestinya menyambungkannya dengan mengundi. Mereka tidak semestinya berfikir bahawa itu adalah satu cara untuk didengar, “katanya pada hari ini.

“Mereka tidak melihat perubahan dari Kongres dan jadi mereka mencari jalan lain untuk didengar.”

Bagaimana Skimm berharap dapat menggerakkan pengundi muda ke pemilihan

Sep.04.201802:34

Penyelidikan yang dijalankan oleh TheKimm telah mendapati bahawa millennials mempertimbangkan pekerjaan dan ekonomi sebagai kebimbangan utama mereka, diikuti oleh imigresen dan penjagaan kesihatan. Isu-isu adalah sama tanpa menghiraukan gabungan parti.

“Mereka benar-benar berpecah di tengah-tengah politik,” kata pengasas bersamaSkimm, Carly Zakin.

HeadCount bukan keuntungan juga memastikan suara milenium didengar, kerana mereka menyemai dengan pemuzik, melancong dengan bas pelancongan mereka dan menubuhkan gerai pendaftaran pada konsert. Organisasi itu telah mendaftarkan hampir 30,000 pengundi tahun ini.

Dari segi sejarah, blok pemungutan milenium tidak terlepas undi. Kira-kira 21 peratus daripada pengundi milenium yang layak sebenarnya membuat undi pada pilihan raya tengah tahun 2010 dan 2014, menurut Pusat Maklumat dan Penyelidikan mengenai Pembelajaran dan Penglibatan Sivik. Perubahan pada nombor tersebut boleh memberi impak yang besar pada bulan November.

Loading...