Penuduh Michael Douglas berkata: ‘Dia fikir dia adalah raja dunia’

Seorang wanita yang bekerja untuk Michael Douglas semasa kemuncak kerjayanya pada tahun 1980an berkata pelakon itu berulang kali mengganggu dia secara lisan dan sekali mendedahkan dirinya di hadapannya.

“Dia menyangka dia adalah raja dunia dan dia boleh memalukan saya tanpa sebarang kesan,” kata penulis Susan Braudy dalam wawancara televisyen eksklusif dengan Kate Snow NBC News.

Michael Douglas mengganggu saya, wartawan Susan Braudy mendakwa

Januari.19.201803:37

Braudy bekerja untuk syarikat produksi Douglas selama tiga tahun, di mana dia sering terlibat dalam percakapan bercakap seks. Beliau berkata tingkah laku tidak sesuai pelakon meningkat pada tahun 1989 semasa mesyuarat kerja di apartmennya.

“Dia meluncur ke lantai, membuka tali pinggangnya dan meletakkan tangannya di dalam seluarnya dan saya dapat melihat apa yang dilakukannya. Kemudian dia mula semacam mula mengagumi dirinya, “katanya. “Dan saya sangat takut.”

Braudy berkata dia terkejut untuk bersuara pada masa itu tetapi berbual dengan beberapa sahabat, yang menggesa agar dia diam.

“Salah satu kawan saya berkata, anda tidak boleh memberitahu orang lain tentangnya, orang ramai takut kepada saya,” katanya.

Michael Douglas
Michael Douglas pada Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat AFI Tahunan ke-38 pada tahun 2010.Bintang Max / IPx

Douglas, 73, yang memenangi Anugerah Akademi untuk pelakon terbaik pada tahun 1988, menolak permintaan NBC News untuk memberi komen. Tetapi dia memberitahu The Hollywood Reporter bahawa tuduhan Braudy adalah “fabrikasi malang dan lengkap.”

Terdahulu bulan ini, Douglas melancarkan usaha pencegahan sebelum penerbitan cerita dengan berbicara dengan Batas Waktu.

“Saya tidak boleh percaya bahawa seseorang akan menyakitkan orang lain seperti ini,” katanya dalam temu bual itu. “Mungkin dia tidak puas dengan kerjayanya tidak pergi seperti yang dia harapkan dan dia memegang dendam ini.”

Douglas juga mengatakan bahawa Braudy tidak pernah mengadu tentang kelakuannya pada masa itu, tetapi Braudy menolak tuntutan itu, memberitahu NBC News dia berulang kali bercakap kepada pelakon. Dia juga mengatakan bahawa dia akan pergi ke polis tetapi pada masa itu, dia tidak menyedari bahawa tindakan Douglas boleh dianggap sebagai jenayah.