Penuduh Cosby kedua mengenai mengapa dia datang ke hadapan

Selama lebih dari 30 tahun, media telah merangkumi kehidupan dan kerjaya Bill Cosby. Pada bulan Januari, tuduhan-tuduhan seksual telah ditembusi terhadapnya oleh seorang wanita Kanada dan sedang disiasat oleh pihak berkuasa di Pennsylvania.

Dalam dakwaan umum, wanita itu mengatakan bahawa Cosby mengubal dan meraba pada bulan Januari 2004. Ini adalah kisah yang dia menafikan secara mutlak. Di samping itu, seorang wanita kedua, seorang peguam California bernama Tamara Green, mendakwa bahawa Cosby melakukan perkara yang sama kepadanya pada 1970-an.

Ini adalah cerita yang sukar untuk dibincangkan, tetapi tuduhan-tuduhan ini kelihatan cukup serius, dan Cosby cukup menonjol, sehingga mereka pantas mendapat perhatian. Cosby adalah ikon yang dikenali kerana sokongannya terhadap pendidikan, kemurahan hatinya, dan kepercayaannya terhadap tanggungjawab peribadi.

“Hari ini” tuan rumah Matt Lauer bercakap dengan Green dalam temu bual eksklusif dan bertanya mengapa dia menunggu 30 tahun untuk maju ke hadapan.

Tamara Green: Saya telah mendengar bahawa terdapat serangan seksual, dan dengan sendirinya tidak mendorong saya untuk maju, tetapi kemudian saya mendengar bahawa wanita ini telah diberikan pil, berada dalam kedudukan kepercayaan dan persahabatan dengan lelaki ini, dan itu Di belakang pil dia mengambil pakaiannya dan meraba-raba dia dan apa yang ada padamu. Saya fikir, anda tahu, selepas semua tahun ini, itu adalah M.O yang sama. Kisah lama yang sama, dan saya masih tidak tampil ke hadapan.

Tetapi apabila saya mendengarnya melaporkan bahawa peguam daerah telah mengatakan bahawa cerita itu lemah, bahawa dia tidak datang ke hadapan dengan tepat pada masanya, itu adalah untuk saya mereka mengatakan bahawa mereka tidak akan memfailkan kes itu. Bahawa mereka tidak mempercayainya. Ia pada waktu itu saya memutuskan bahawa jika hanya ada dua kita, satu masa yang lalu dan satu sekarang, maka itu dua terlalu banyak.

Green berkata pertemuannya dengan Cosby bermula pada makan tengah hari di sebuah restoran di Los Angeles. Dia menderita selesema.

Hijau: Nah, ada beberapa orang di meja, kawan-kawannya, dan dia berkata kepada saya, ya, anda kelihatan sakit, anda sedikit marah, adakah anda ingin mempunyai kenalan? Anda tahu, ubat sejuk. Dan saya fikir, mengapa tidak, tidak boleh menyakiti. Jadi dia pergi ke beberapa kawasan pejabat di belakang restoran dan dia menghasilkan dua kapsul di tangannya. Saya fikir apa-apa dan saya mengambil kapsul. Di sekitar, saya tidak tahu, 20 hingga 30 minit saya berasa hebat dan kemudian kira-kira 10 minit selepas itu saya hampir benar-benar menghadapi di atas meja restoran ini.

Matt Lauer: Dan kemudian apa yang berlaku?

Hijau: Jadi dia menasihati …

Lauer: Untuk membawa anda ke rumah?

Hijau: Ya. Dia berkata, “Oh, saya mesti lebih sakit maka kami percaya. Saya benar-benar kehilangan kawalan motor; Saya hampir tidak dapat memegang kepala saya. Saya sangat, sangat, sangat dilempari batu. Dia membawa saya ke apartmen saya dan kemudian sangat membantu dan baik bersedia untuk melepas pakaian saya dan membantu saya ke tempat tidur dan haiwan peliharaan saya, dan itulah bagaimana serangan sebenar bermula.

Lauer: Dan anda mengatakan bahawa anda kehilangan kawalan motor. Adakah anda dapat bercakap dengannya? Adakah anda berkata, “Saya tidak mahu anda mengambil pakaian saya,” apa-apa seperti itu?

Hijau: Pada mulanya, ketika saya masuk ke apartmen saya dan saya begitu, saya tidak tahu bagaimana sakit saya atau bagaimana saya dilontarkan, tetapi saya perlahan-lahan mula memahami bahawa saya tidak dapat menghubungi Contact. Pusat makhluk saya memahami bahawa dia telah pergi dari membantu saya untuk meraba saya dan mencium saya dan menyentuh saya dan mengendalikan saya dan anda tahu, melepaskan pakaian saya.

Lauer: Dan bagaimana pula kejadian ini berakhir?

Hijau: Saya sebenarnya memberitahu dia bahawa dia perlu membunuh saya, bahawa jika dia tidak membunuh saya dan dia cuba merogol saya, ia akan pergi dengan sangat teruk. Dan saya marah dan saya melemparkan benda-benda di sekeliling. Jadi dia, anda tahu, saya rasa tidak menyukainya pada ketika itu, saya tidak berjaya diserahkan ke dalam penyerahan dan dia meninggalkan dua bil $ 100 pada meja kopi saya dan dia meninggalkan apartmen saya.

Lauer: Kenapa awak tidak memanggil polis selepas ubat itu hilang?

Hijau: Nah, kerana, pertama sekali saya sangat sakit, sebab saya mengambil ubat ini kerana saya mempunyai selesema yang tidak baik.

Lauer: Tetapi kira-kira seminggu kemudian, kira-kira beberapa hari kemudian?

Hijau: Baiklah saya beritahu awak, dan saya faham tentang mangsa sekarang. Perkara pertama yang anda rasa bodoh, dan kemudian anda merasakan bahawa tidak ada yang akan mempercayai anda. Inilah Bill Cosby yang hebat, dia mempunyai kekayaan yang luar biasa, kuasa, p.r. mesin, reputasi, dia adalah Mr. Jell-O, tetapi perkara paling buruk yang anda rasa bodoh. Ada unsur malu yang terlibat.

Elemen kedua bagi saya adalah tidak lama selepas serangan itu, adik saya telah sakit parah di Hospital Kanak-kanak, dan Bill pergi ke sana dan memberinya radio mudah alih, gembira dengan semua kanak-kanak dan menjadi wira wad kanak-kanak terminal . Abang saya tidak lama selepas itu. Saya tidak sanggup pada masa adik saya hidup untuk mengambilnya dari dia.

Lauer: Izinkan saya membaca kenyataan daripada peguam Bill Cosby yang mengatakan, “Tuduhan Miss Green adalah benar-benar palsu. Encik Cosby tidak tahu nama Tamara Green atau Tamara Lucier,” yang merupakan nama gadis anda, “dan kejadian yang dia jelaskan tidak berlaku. Hakikat bahawa dia mungkin mengulangi cerita ini kepada orang lain tidak menyokongnya. ” Apakah tindak balas anda terhadapnya?

Hijau: Nah, maksud saya, apa yang anda harapkan dia katakan? “Saya masih ingat dia. Saya cuba merogol dia dalam ’70-an dengan memberikan ubatnya “? Saya fikir bahawa dalam keadilan kepada Encik Cosby, dia jenis orang yang mungkin berjumpa dengan sejuta orang di antara masa yang dia jumpa saya dan masa kini. Bahawa dia tidak ingat nama saya, jika saya boleh memetik peguamnya, tidak menunjukkan dia tidak mengenali saya.

Dan hakikat bahawa saya memberitahu orang ramai tepat pada waktunya butir-butir tepat mengenai kisah ini, yang sangat sesuai dengan butir-butir mangsa baru, adalah sebab saya memutuskan untuk tampil ke hadapan. Saya mendengar mereka mengatakan tentang dia, bahawa ia tidak berlaku, bahawa ia tidak masuk akal bahawa Bill Cosby akan melakukan perkara sedemikian. Baik ia tidak masuk akal. Dia melakukannya kepada saya.

Lauer: Tetapi sebagai seorang peguam, dan mengetahui tentang beban bukti, dan dalam keadaan seperti ini di mana hanya ada dua orang yang berada di dalam bilik itu 30 tahun yang lalu dan keduanya akan menceritakan kisah yang berbeda tentang apa yang terjadi, adakah anda selesa dengan apa anda ada dari segi fakta?

Hijau: Saya tahu apa yang berlaku dan dia tahu apa yang berlaku. Kalau saya satu-satunya mangsa selain mangsa sekarang maka itu dua orang yang terlalu banyak.

Lauer: Adakah anda bersedia untuk kemungkinan tindak balas daripada ini?

Hijau: Nah yuran guaman saya akan lebih murah daripada dia. Dan saya bersedia untuk tindak balas tersebut. Saya tahu bahawa ini tidak akan dihargai oleh orang yang suka dan suka tapi tidak tahu Bill Cosby. Saya faham kesan bahawa kenyataan ini ada. Tetapi saya faham bahawa ada seorang wanita yang telah membuat tuduhan yang sebaliknya telah disapu di bawah karpet jika satu lagi cerita dengan keadaan yang sama tidak muncul, tidak kira berapa lama dahulu ia telah berlaku.