Pendakwa: Pelakon ‘Smallville’ adalah perekrut teratas dalam kumpulan pemerdagangan seks

Seorang bekas pelakon dari pameran TV “Smallville” keluar daripada bon $ 5 juta selepas didakwa atas tuduhan penyeludupan seks yang dikatakan pendakwa raya melibatkan terlibat dalam mendapatkan budak seks bagi pemimpin sebuah organisasi rahsia.

Allison Mack, 35, yang bermain Chloe Sullivan di rangkaian CW menunjukkan remaja Superman, mengaku tidak bersalah atas tuduhan melakukan pemerdagangan seks, konspirasi perdagangan seks dan konspirasi untuk melakukan kerja paksa.

Pelakon Allison Mack berunding dengan kemungkinan penangkapan selepas penangkapan perdagangan seks

Apr.25.201803:14

Peguamnya sedang mengerjakan perjanjian rayuan dengan pendakwa raya. Para peniaga berkata Mack merekrut wanita untuk organisasi peningkatan diri yang dipanggil Nxivm yang benar-benar merupakan kumpulan pemerdagangan seks yang mensasarkan hamba seks untuk Keith Raniere, 57, pemimpin organisasi.

Pendakwa mendakwa Mack adalah perekrut terbaik Raniere dalam skim ini. Sesetengah pengikut bahkan mempunyai jenama dengan Raniere.

Raniere ditahan di Mexico bulan lepas dan menghadapi tuduhan yang sama seperti Mack.

Wanita dalam kumpulan itu terpaksa mengubah maklumat peribadi dan foto seks yang jelas sebagai bahan penipuan yang membantu Raniere menjadikan mereka budak seks, menurut aduan jenayah.

SMALLVILLE, Allison Mack, Tom Welling, (Season 5), 2001-2011. (C) Warner Bros.
Allison Mack memainkan Chloe Sullivan pada “Smallville.” Everett Collection

Raniere dan peguamnya tidak bertindak balas terhadap permintaan untuk dimaklumkan oleh NBC News.

Nxivm (diumumkan Nexium) telah mengeluarkan kenyataan di laman webnya: “Sebagai tindak balas kepada tuduhan terhadap pengasas kami, Keith Raniere, kami sedang bekerja dengan pihak berkuasa untuk menunjukkan sifat tidak bersalah dan benar. Kami sangat percaya sistem keadilan akan berlaku di Kami telah sedih dengan laporan-laporan yang dilepaskan oleh media dan mereka tidak menghiraukan ‘tidak berdosa sehingga terbukti bersalah’, tetapi kami akan terus menghormati prinsip-prinsip yang sama di mana syarikat kami ditubuhkan. kesukaran yang paling besar bahawa integriti, kemanusiaan dan belas kasihan adalah paling sukar, dan paling diperlukan. “

Tweet tweets lama dari Mack menunjukkan dia menghubungi selebriti seperti Emma Watson dan Kelly Clarkson, berpotensi untuk bercakap dengan mereka tentang Nxivm.

Mack diarahkan oleh seorang hakim persekutuan di Brooklyn untuk tinggal di rumah ibu bapanya di California dan memakai alat pemantauan elektronik. Dia juga dilarang menghubungi mana-mana ahli atau bekas ahli Nxivm.

Pelakon Catherine Oxenberg, yang terkenal dengan peranannya sebagai Amanda Carrington pada tahun 1980an melanda “Dinasti,” kepada Megyn Kelly pada hari ini bahawa anak perempuannya India adalah sebahagian daripada Nxivm.

Catherine Oxenberg bercakap mengenai perjuangannya untuk menyelamatkan anak perempuannya yang ‘dirampas’

Nov.02.201711:22

“Ia memecahkan anda, ia mengunci identiti baru seperti persona kultus, adalah apa yang saya diberitahu,” kata Oxenberg. “Dan kemudian ia membuat anda tunduk dan disarankan supaya hasil akhirnya adalah anda mempunyai wanita bersetuju untuk melakukan perkara untuk menyakiti diri mereka sendiri. “

Peguam India Oxenberg memberitahu NBC News, “India Oxenberg ingin berkongsi kisahnya dalam masa terdekat, dan sangat sedih dengan tuduhan yang tidak benar yang dibuatnya di media.”

Raniere dan Mack boleh berdepan dengan penjara jika disabitkan kesalahan.

Ikuti penulis TODAY.com Scott Stump di Twitter