Pedagang Joe membantu manusia menarik cadangan yang ‘rumit’ di dalam kedai

Melanie Diaz, 29, bangun satu pagi musim sejuk dan memberitahunya teman lelaki, Sidd Sinha, dia mempunyai mimpi yang dicadangkan di sebuah kedai runcit. Hanya beberapa bulan kemudian pada bulan Mei, Sinha membuat pemikiran yang mengantuk itu menjadi realiti dengan cara yang paling kreatif.

Pedagang Joe's proposal
“Saya mula terkejut, saya agak terkejut,” kata Diaz mengenai masa yang dicadangkan Sinha di dalam pedagang Upper West Side Joe.Marie Tony Photography

Sinha, 31, tidak hanya menonjol soalan itu di lorong ais krim. Sebaliknya, beliau merancang satu cadangan rumit di dalam satu Pedagang Joe New York City, lengkap dengan lawatan gaya muzium yang mendokumentasikan tonggak hubungan pasangan itu dan merangkumi semua tiga tingkat kedai.

“Kami berdua tahu bahawa saya akan mencadangkan pada satu ketika,” kata Sinha HARI INI. “Dan kerana unsur kejutan itu tidak ada, saya mahu menjadikannya istimewa.”

Pedagang Joe's proposal
Sinha merancang “Jelajah Runcit Millennial” untuk muncul sebagai kempen pemasaran, tetapi semua tanda-tanda sebenarnya bermakna sesuatu yang istimewa untuk Diaz.Marie Tony Photography

Jadi Sinha menjangkau ke bahagian atas Trader West Side Joe pada April, tiga minggu sebelum cadangan 26 Mei. Dengan bantuan pengurus kedai, Sinha mencipta “Jelajah Runcit Milenium” di dalam rantaian runcit kegemaran Diaz, dengan tanda-tanda simbolik – secara harfiah – pada setiap pusingan.

Hari cadangan itu bermula sebagai hari Sabtu romantis di bandar raya – termasuk perjalanan ke Central Park, perjalanan gondola dan ilustrasi karikatur – ketika mereka menuju ke bar untuk menonton Houston Rockets Sinha di playoff NBA.

Pedagang Joe's proposal
Pedagang Joe pergi di atas dan di luar dengan reka bentuk tanda, Sinha memberitahu HARI INI. “Ia tidak sama seperti,” Oh, kami akan melakukan kebaikan ini untuk lelaki ini. “Mereka hebat mengenainya.”Marie Tony Photography

Ketika mereka melewati Trader Joe yang berdekatan, bagaimanapun, Sinha tiba-tiba mencadangkan pasangan itu berhenti untuk beberapa keperluan.

“Kami berjalan ke arah bar, dan dia pergi, ‘Oh, lihat kedai kegemaran anda, Pedagang Joe,'” Diaz teringat. “Dan dia mula bercakap tentang bagaimana kita perlu pergi ping runcit, dan saya seperti, ‘Anda tahu apa, saya benar-benar tidak mahu pergi runcit ping. Saya akan pergi esok! ‘”

Dengan dugaan yang sihat, Diaz akhirnya mematuhi.

The free dating app, Coffee Meets Bagel, connected Sinha and Diaz two and a half years ago. They've been together ever since.
Aplikasi kencan percuma, Coffee Meets Bagel, menghubungkan Sinha dan Diaz dua setengah tahun yang lalu. Sejak itu mereka telah bersama.Marie Tony Photography

Semasa berjalan ke Trader Joe, pasangan itu melihat tanda pertama yang dibuat dengan indah, yang sesuai dengan estetika trader biasa Joe. Ia membaca: “Apabila kopi memenuhi bagel, kombinasi sempurna untuk permulaan yang baik.”

Makna isyarat? “Secara kebetulan, tidak kebetulan,” seperti yang Diaz meletakkannya, pasangan itu bertemu dua tahun lalu di dalam aplikasi dating Coffee Meets Bagel.

Pada ketika itu ketika Diaz dengan cepat menyadari bahwa impuls keranjang makanan yang luar biasa Sinha adalah lebih dari sedikit kelaparan malam.

Pedagang Joe's proposal
Jadi manis!Marie Tony Photography

“Pada mulanya, saya tidak tahu apa yang sedang berlaku, tetapi saya merasa ada sesuatu yang sedang berlaku dan bagaimana tanda-tanda itu berlaku untuk saya dan hubungan kita,” kata Diaz..

Di luar papan tanda, Sinha merancang setiap detail pengalaman kedai runcit. Seorang jurugambar menyamar sebagai seorang pekerja kedai mengambil gambar, lagu kegemaran Diaz, “Lady Marmalade,” bermain di atas pembesar suara dan satu pekerja yang menyerahkan bunga.

“Saya pergi ke Trader Joe banyak dan saya tidak pernah melihat mereka menyerahkan bunga, saya ingat berfikir. Roda telah beralih pada titik ini di kepala saya … Sesuatu yang berlaku, ini bukan satu kebetulan, “kata Diaz.

Pedagang Joe's proposal
Sinha jatuh ke satu lutut kanan di tengah-tengah kedai.Marie Tony Photography

Selepas lulus dari satu lorong ke tempat seterusnya, pasangan itu tiba di stesen sampel dengan cawan makanan kegemaran mereka: badam yang dilapisi coklat.

Wanita yang mengedarkan ramuan percuma memberikan Diaz cawan, dan berkata, “sebaiknya makan mereka satu demi satu,” Diaz teringat kepada HARI INI. “Dan apabila saya mengeluarkan badam pertama, saya melihat cincin pertunangan.”

Pedagang Joe's proposal
Tanda di atas stok badam yang diliputi coklat!Marie Tony Photography

Pada masa yang tepat, Sinha kemudian menghidupkan Diaz untuk melihat satu tanda terakhir. Yang satu ini membaca, “Melanie, Akankah Anda Berkahwin dengan Aku?” Dan selepas berminggu-minggu perancangan Sinha, saat ini telah tiba. Diaz, tentu saja, berkata ya.

Pedagang Joe's proposal
Selepas cadangan itu, Sinha mengejutkan Diaz sekali lagi dengan perayaan yang termasuk keluarganya dan rakan-rakannya.Marie Tony Photography

“Ia adalah mimpi yang menjadi kenyataan,” kata Diaz. “Saya agak terkejut, tapi sangat mengagumkan seperti yang dilakukannya. Dia buat saya gembira. Saya berasa bertuah untuk berada bersama seseorang seperti dia. Ia hanya semacam mimpi. “

Peniaga Trader Joe boleh meningkatkan nilai rumah anda

03.1.20.201500:21