Patti Davis: Saya memilih untuk berdamai dengan ibu saya, Nancy Reagan

Walaupun hubungan rumit dan keterlaluan mereka kebanyakannya untuk kehidupan dewasa mereka, Patti Davis mendapati keamanan dengan ibunya dan menikmati hubungan yang selesa dengan Nancy Reagan selama beberapa tahun sebelum kematiannya.

“Saya berasa sangat selesa dalam hubungan saya dengannya,” kata Davis kepada Maria Shriver dalam wawancara HARI INI yang eksklusif. “Saya merasa sangat bersih dan bersih di mana hubungan kami datang, terutamanya beberapa tahun kebelakangan dalam hidupnya.”

Patti Davis: Saya ‘merasa lengkap’ dalam hubungan dengan ibu Nancy Reagan

Mac.10.201606:31

Bekas wanita pertama adalah 94 ketika dia meninggal dunia pada hujung minggu kegagalan jantung kongestif. Pengebumiannya akan diadakan pada hari Jumaat.

BERKAITAN: Nancy Reagan meninggal pada tahun 94: Melihat aktres, kehidupan bekas wanita pertama dalam gambar

Davis berkata dia dan ibunya mula membaiki hubungan mereka sejurus selepas bapanya, bekas Presiden Ronald Reagan, didiagnosis dengan penyakit Alzheimer. Dalam tempoh itu, Davis berkata dia memilih untuk membuat perdamaian dan bergerak maju bersama ibunya.

“Saya benar-benar membuat keputusan untuk mencuba melihatnya dan melihat kami menerusi kanta yang berbeza, menerusi lensa yang lebih mencintai, memaafkan,” katanya. “Itu tidak bermakna ia adalah perjalanan yang lancar. Ia bukan. Masih ada banyak puncak dan lembah di sana, dan banyak lembah yang sangat dalam. “

Patti Davis with Nancy Reagan.
Patti Davis dengan Nancy Reagan.HARI INI

Davis mencadangkan bahawa sebahagian daripada ketegangan itu mungkin terikat kepada hubungan yang ditakdirkan oleh ibu bapanya antara satu sama lain, sesuatu yang dia dan saudaranya, Ron, selalu menyedari bahawa sebagai anak.

BERKAITAN: Ron Reagan: Cinta ibu Nancy mencipta ‘Ronald Reagan yang kita kenali

“Perasaan itu semacam, jika sekumpulan pionis datang dan membawa saya dan Ron pergi, mereka akan terlepas kami, tetapi mereka akan menjadi baik. Anda tahu, mereka akan pergi, “katanya. “Yang tidak bermakna mereka tidak mencintai kami. Tetapi ia bermakna bahawa mereka telah lengkap. Kehidupan mereka tidak akan musnah jika kita tidak berada di sana. Mereka saling lengkap. Dan itu boleh menjadi perkara yang rumit untuk kanak-kanak. “

Patti Davis with Nancy Reagan
Patti Davis dengan Nancy Reagan.HARI INI

Davis berkata kedua-dua dia dan saudaranya merancang untuk menyampaikan eulogies di pengebumian ibu mereka, butiran yang semuanya dirancang oleh bekas wanita pertama.

Davis berkata ibunya tidak takut mati, terutamanya kerana ia bermakna dia akan bersatu semula dengan suaminya.

“Ya, Amerika kehilangan bekas wanita pertama, tetapi saya kehilangan ibu saya dan saya gembira kerana dia bersama ayah saya sekarang,” katanya..

Ikuti penulis TODAY.com Eun Kyung Kim di Twitter.