Pasangan itu berkahwin sebanyak 109 kali: ‘Setiap hari adalah ulang tahun kami’

Bagi Lauren dan David Blair dari Hendersonville, Tennessee, ia menjadi impian memecahkan rekod dengan setiap “saya lakukan.”

Sehingga upacara Jumaat lalu di Gallatin, Tennessee, pasangan itu telah berkahwin 109 kali, melanjutkan rekod mereka sebagai pasangan paling berkahwin di dunia, menurut Rekod Dunia Guinness.

“[Saya suka] mempunyai suami saya memandang saya betul-betul di mata dan memberitahu saya dia akan mencintaiku sepanjang hayatnya,” kata Lauren kepada TODAY.com. “Itulah momen yang sangat menarik. Berapa ramai lelaki, adakah anda tahu, akan pernah berkahwin dengan seorang gadis lebih daripada sekali? “

Blair wedding
Perkahwinan yang bermula semuanya. The Blairs berkahwin pada tahun 1984. Hari ini

Jurucakap Guinness mengesahkan rekod Lauren dan David ke TODAY.com.

Upacara 109 hampir dua kali ganda tanda sebelumnya 58, yang dikatakan Lauren mengambil “hampir 17 tahun” untuk gerhana; mereka memecahkan rekod pada 14 Februari 2001, di kopi Serendipity 3 di New York City. “Kami terpaksa berkahwin empat kali dalam empat hari untuk memecahkannya pada Hari Valentine,” katanya dengan ketawa.

Lauren, 63, dan David, 61, telah berjalan di lorong, atau penghampiran terbaiknya, di pelbagai tempat. Untuk perkahwinan mereka ke-45, mereka mendapat perhatian di Chapel Graceland di Woods, di Memphis, Tennessee. Kedua-dua mereka pergi ke Shakespearean untuk upacara ke-50, yang diadakan di set “Romeo dan Juliet,” di Pusat Seni Pertunjukan Tennessee Nashville. Untuk No 100, mereka menjadikannya sebuah pulau di Hard Rock Cafe di Honolulu, Hawaii, pada 2 Oktober 2011.

The Blairs' 45th wedding.
Pada 2 Oktober 2000, pasangan tersebut telah berkahwin selama 45 kali di Graceland’s Chapel di Woods, di Memphis, Tennessee. Hari ini

Semuanya bermula pada 6 Mei 1984, apabila pasangan itu tersentuh – untuk kali pertama – di Inn of the Seventh Ray, di Topanga Canyon, California. Ia akan menjadi yang pertama dalam tempoh 30 tahun yang berikutnya.

“Kami tinggal di Los Angeles, dan kami mahu berkahwin di tempat tertentu di sana,” kata Lauren, yang bertemu David pada tahun 1982, ketika mereka berdua bekerja di Universal Studios Hollywood. “Ibu bapa Daud berasal dari [dekat] di sini, di Nashville, dan mereka tidak akan terbang. Oleh itu, kami mengadakan perkahwinan pada hari Ahad di Los Angeles; terbang ke Chicago pada hari Isnin, dan mengadakan perkahwinan dengan keluargaku dan keluarganya; dan kemudian kami mempunyai kupon yang tidak berkahwin untuk bebas apabila kami pergi berbulan madu kami di Las Vegas. “

yang 20th wedding for the Blairs.
Pernikahan ke-20 berlaku pada 4 Julai 1997, di Cottage Perkawinan Hendersonville, Tennessee. Hari ini

Selepas itu, Lauren berkata, mereka tertanya-tanya apa rekod itu untuk bilangan majlis perkahwinan, dan memutuskan untuk meneruskannya.

“Yang paling mahal mungkin perkahwinan di Graceland,” kata Lauren. “Saya fikir kami membayar seperti $ 375, sedangkan sebahagian besar waktu jika anda pergi ke salah satu kapel perkahwinan itu, biasanya kira-kira $ 100.”

Lauren berkata, dari semasa ke semasa, mereka tidak keberatan membelanjakan wang pada majlis itu.

“Kami tidak mempunyai anak-anak, dan kami mempunyai banyak masa lapang,” katanya.

Perkahwinan No. 106 had a holiday theme.
Touchdown! Lauren dan David Blair mengadakan perkahwinan ke-106 mereka pada 17 Disember 2012, pesta ekor sebelum Tennessee Titans dimainkan di Nashville. Hari ini

Pasangan itu juga telah mengadakan acara pernikahan di sebuah parti tailgate Tennessee Titans di Nashville, Tennessee; Hall of Fame Rock dan Roll di Cleveland, Ohio; dan juga sebuah salon pengebumian di Kentucky.

“Kami telah melakukannya pada setiap hari bernombor bulan itu,” kata Lauren. “Jadi, setiap hari adalah ulang tahun kami.”

Dia menyampaikan beberapa nasihat kepada pasangan yang ingin tinggal bersama.

“Anda hanya perlu menjaga cinta itu hidup,” katanya. “Itulah sebabnya kami memperbaharui janji kami. Tidak peduli betapa gila kita saling berpelukan, kita selalu ada. “

Ikuti penulis TODAY.com, Chris Serico di Twitter.