Orlando menembak mangsa Luis Vielma dihormati dalam penghargaan ‘Harry Potter’

Pekerja-pekerja bermata mata Universal Orlando Resort menghormati salah seorang rakan sekerja mereka yang jatuh, Luis Vielma, yang meninggal dunia dalam pembunuhan kelab malam di Orlando – pemotretan besar-besaran di dalam sejarah Amerika moden – semasa penghormatan bergerak pada malam Isnin.

Rakan dan pelopor Vielma bergabung bersama untuk menaikkan tongkat mereka untuk pemain berusia 22 tahun itu, yang bekerja di taman tema di Universal Wizarding World of Harry Potter.

“Malam ini kita ingat seorang ahli pasukan, saudara lelaki, seorang lelaki, seorang kawan,” kata seorang wanita, bercakap kepada orang ramai. “Malam ini kita ingat seseorang yang mencipta sejenis ajaib yang tidak boleh kita ganti.”

BERKAITAN: J.K. Rowling menangis kerana menembak mangsa yang bekerja di ‘Harry Potter’

Dia memanggil Vielma “salah satu jiwa yang paling baik yang pernah anda jumpai dalam hidup anda,” sebelum meminta orang ramai untuk menaikkan tongkat mereka sebagai peringatan.

Vielma adalah salah satu daripada 49 orang yang dibunuh oleh lelaki bersenjata Omar Mateen, yang melepaskan tembakan di kelab malam Orlando awal Ahad. Dia kemudian dibunuh oleh polis.

BERKAITAN: Taman tema menunjukkan sokongan untuk Orlando: ‘Ini adalah keluarga’

J.K. Rowling, pengarang siri “Harry Potter”, menulis mengenai Vielma pada hari Isnin, mengatakan dia “tidak boleh berhenti menangis,” dan menghantar ucapan takziah kepada kawan-kawan dan keluarganya.

Beberapa rakan dan rakan sekerja menjawab Rowling, mengatakan bahawa dia suka bekerja di “Harry Potter” perjalanan.

BERKAITAN: Polis tentera di Orlando menembak ke arah apa yang kebanyakan orang lari dari ‘

Mereka juga mencipta video penghormatan yang menyentuh untuk Vielma.

Universal Orlando Resort juga kehilangan pekerja lain dalam penangkapan itu, Xavier Serrano, yang merupakan pelari perarakan, menurut catatan blog Disney.

Memorial dan penghormatan untuk mangsa-mangsa, yang namanya telah dilepaskan, terus berkembang. Untuk maklumat terkini, baca lebih lanjut di NBC News.

Grad terkini, pelancong dunia: Ini adalah mangsa kelab malam Orlando

Jun.13.201602:38