Oprah Winfrey berkongsi video yang merosakkan harta benda yang rosak akibat lumpur

Ramai rakyat Amerika mungkin masih sibuk dengan prospek presiden Oprah Winfrey berikutan ucapan yang membanggakannya di Golden Globes, tetapi mogul media memberi tumpuan kepada isu yang lebih segera: banjir dan lumpur di Southern California.

Winfrey, 63, membawa ke Instagram untuk berkongsi gambar dan video rumahnya di Montecito, Calif., Yang telah rosak oleh bencana alam.

“Apa hari! Berdoa untuk masyarakat kami lagi di Santa Barbara, “tulisnya. Winfrey memasukkan gambar kebakaran gas berdekatan, video helikopter menyelamatkan jirannya dan rakaman dia berjalan melalui halaman belakangnya, lutut dalam lumpur.

“Ada dulu pagar di sini. Itulah rumah jiran saya, hancur. Reruntuhan ada di mana-mana, “kata Winfrey dalam salah satu video.

Dia merakamkan klip itu, “Terima kasih semua orang atas doa dan kebimbangan anda. Harta saya baik-baik saja. Sesetengah kerosakan lumpur dan kecil yang lebih baik berbanding dengan jiran-jiran saya. “

Awal minggu ini, badai menumpaskan Santa Barbara County dengan hujan lebat. Pihak berkuasa berkata sekurang-kurangnya 13 orang telah meninggal dunia dan 28 orang cedera akibat hujan dan banjir.

Sekurang-kurangnya 13 mati di lumpur California; lebih banyak lagi yang hilang

10 Januari03:00

Montecito – rumah kepada beberapa selebriti – merupakan salah satu kawasan paling sukar dilanda. Beberapa bintang yang tinggal di kawasan itu mengambil media sosial untuk menawarkan sokongan mereka, termasuk Rob Lowe dan Ellen DeGeneres.

“Berkabung yang mati di bandar kecil kita malam ini. Berdoalah untuk mangsa yang selamat dan bersiap sedia untuk apa saja yang mungkin datang, “kata Lowe di Twitter. Beliau juga menulis, “Media bercakap tentang @ OPRAH mungkin akan berlari untuk Presiden dalam 3 tahun. Sementara itu, SEBELUM KAMI, dia rumah Montecito sebagai tempat persediaan untuk menyelamatkan helikopter.

DeGeneres menyiarkan gambar kejiranannya dengan kapsyen, “Ini bukan sungai. Ini adalah 101 jalan tol dalam kawasan kejiranan saya sekarang. Montecito memerlukan cinta dan sokongan anda. “

Bulan lalu, ketika kebakaran hutan California mengancam komunitinya, Winfrey menggunakan media sosial untuk mengucapkan terima kasih kepada anggota bomba untuk keberanian mereka. Dalam satu tweet dia menyatakan bahawa dia telah memindahkan anjingnya.