Olive Garden di Times Square mengenakan $ 400 setiap orang pada Malam Tahun Baru – dan mereka tidak bersendirian

Jika anda merancang untuk berdering pada tahun 2016 di salah satu restoran Times Square di New York City, bersiap sedia untuk mengeluarkan wang tunai.

Dataran itu terkenal dengan kejatuhan bola tahunannya pada Malam Tahun Baru, sebuah pesta yang menarik ribuan dari seluruh dunia – dan peluang bahkan restoran paling mesra bajet untuk menaikkan harga mereka.

Nikmati Olive Garden di Times Square untuk Tahun Baru – untuk hanya $ 400

Disember.30.201501:25

Sama seperti setiap tahun, harga tahun ini menarik perhatian – seperti tiket Olive Garden $ 400 seorang, termasuk makan malam bufet dan bar terbuka. (Dan tentu saja, bungkusan roti.)

Rantaian Itali bukanlah satu-satunya restoran yang mendaki harga mereka.

olive-garden-times-square-today-151230-tease1
Olive Garden di Times Square New York City.HARI INI / Angeliki Jackson

Bubba Gump Shrimp Co., yang merupakan beberapa blok yang lebih dekat dengan bola dan mempunyai pandangan yang lebih baik, mengecas $ 799 satu kepala, manakala kemasukan umum ialah $ 349 pada Ruby Tuesday dan $ 299 di Planet Hollywood.

Anda akan menemui perjanjian yang relatif di TGI Friday, di mana tiket bermula pada $ 199.

BERKAITAN: $ 375 untuk makan di Applebee? Lihat apa harga NYE 2013 kelihatan seperti

Harga naik kepada beribu-ribu jika anda mencari meja atau apa-apa jenis rawatan VIP, seperti perkhidmatan botol.

bubba-gump-times-square-151230-tease
Bubba Gump Shrimp Co. menjadi tuan rumah salah satu pihak yang lebih mahal di Times Square, pada $ 799 setiap orang.HARI INI / Angeliki Jackson

Tetapi harga tiket meraih tajuk bukan sesuatu yang baru, kata Paul Warshaw, pengasas bersama Ball Drop, sebuah syarikat yang bekerja dengan banyak restoran, bar dan hotel Times Square untuk merancang pesta Malam Tahun Baru.

BERKAITAN: Adakah anda akan membeli pasta tanpa had $ 100 daripada Olive Garden?

“Harga telah agak konsisten sejak lima atau sepuluh tahun yang lalu,” katanya kepada HARI INI. “Mungkin kenaikan kecil, tanpa perhatian setiap tahun.”

BERKAITAN: New York akan menjadi ‘bandar selamat’ pada Tahun Baru: pakar keselamatan

Walaupun ia bebas untuk berdiri di Times Square pada Malam Tahun Baru, ia sering membeku dan boleh menjadi sukar untuk mencari ruang.

kali-square-16-lights-today-151229-inline
Times Square New York bersedia untuk 2016.JUSTIN LANE / EPA

“Untuk mendapatkan tempat yang baik, anda mesti berdiri di jalan selama sepuluh jam, dan tinggal di sana,” kata Warshaw. “Anda tidak mempunyai bilik mandi, tiada akses kepada makanan.”

Warshaw juga menunjukkan apa yang paling mengerikan New York sudah tahu – bahawa orang-orang di Times Square pada Malam Tahun Baru kebanyakannya pelancong.

“Inilah perkara itu, orang datang dari seluruh dunia,” katanya. “Majoriti pangkalan pelanggan kami datang dari luar negeri atau di luar New York, dan mereka mahu melihat penurunan bola.”

Loading...