Nasihat Princess Diana berkongsi dengan anak-anaknya tentang cinta

Sebagai kegembiraan dan jangkaan ke atas perkahwinan Putera Harry kepada Meghan Markle membina, begitu juga dengan kesedihan tertentu di kalangan penggemar raja lama yang tidak dapat hadir dari upacara 19 Mei.

Ibu Harry.

Puteri Diana meninggal dunia dalam kemalangan kereta pada 31 Ogos 1997 ketika Harry berusia 12. Saudara lelakinya, Putera William, berusia 15 tahun.

Putera William with Princess Diana and brother Prince Harry
“Dia mencium kami dengan cinta, itu pasti,” kata Putera Harry tentang ibunya, Princess Diana.Anwar Hussein / Getty Images

Anak-anaknya telah menghormati ingatannya dengan pelbagai cara. Antaranya, dengan hati-hati nasihat Diana berkongsi tentang kepentingan memegang cinta.

“Saya pergi ke sekolah dan menyerahkannya kepada William, terutamanya, jika anda mendapati seseorang yang anda suka dalam hidup, anda harus menggantungnya dan menjaga ia,” kata Diana dalam wawancara dengan BBC pada tahun 1995. “Dan jika anda cukup bernasib baik untuk mencari seseorang yang mengasihi anda, maka seseorang mesti melindunginya. “

The two princes and their mom in 1995.
Dua putera dan ibunya pada tahun 1995. Johnny Eggitt / AFP – Getty Images

Ironinya, nasihat itu datang ketika dia cuba memberi peringatan kepada anak-anaknya tentang cerita-cerita yang muncul tentang perkahwinannya yang runtuh kepada ayah mereka.

Walau bagaimanapun, nasihat itu tersangkut dengan William, yang mendapati cintanya dengan kekasih perguruannya, Kate Middleton. Kedua-dua mereka berkahwin pada bulan April 2011 dengan pengantin perempuan itu memakai cincin pertunangan sapphire dan berlian Diana.

Putera William proposed to Kate Middleton with the engagement ring that belonged to his mother.
Putera William mencadangkan kepada Kate Middleton dengan cincin pertunangan yang dimiliki ibunya. Reuters

“Ia sangat istimewa kepada saya, kerana Kate sangat istimewa kepada saya sekarang juga. Ia betul-betul betul, kedua-dua mereka disatukan, “kata William kepada pemberita selepas mengumumkan pertunangan mereka.

“Ia cara saya memastikan ibu tidak terlepas hari ini dan keseronokan dan hakikat bahawa kita akan menghabiskan seluruh kehidupan kita bersama-sama.”

Pasangan itu sejak itu mempunyai tiga orang anak, mengalu-alukan keseronokan terbaru mereka pada 23 April.

Lihat Duchess Kate, Putera William meninggalkan hospital dengan bayi lelaki baru

Apr.23.201801:01

Pada tahun 2017, Harry mencadangkan kepada Markle dengan cincin yang dibuat khusus yang juga mengadakan hubungan istimewa dengan ibunya.

Dia merancang cincin itu dengan dua berlian dari koleksi peribadi Diana “untuk memastikan bahawa dia bersama kami dalam perjalanan gila ini bersama-sama,” katanya ketika wawancara bersama pertama pasangan itu selepas pertunangan mereka.

Putera Harry, Meghan Markle
Cincin pertunangan Meghan MarkleDaniel Leal-Olivas / AFP – Getty Images

Pada majlis perkahwinan Harry bulan depan, di dalam Kapel St. George berdasarkan Istana Windsor, William akan berdiri di sebelah abangnya dan berkhidmat sebagai lelaki terbaik. Kedua-dua putera telah bercakap tentang bagaimana kematian ibu mereka membawa mereka lebih dekat bersama.

Cinta persaudaraan! Lihat Prince William dan momen-momen paling manis Prince Harry bersama-sama

Apr.26.201801:00

Julia Samuel, kawan rapat Diana dan ibu sayang kepada Prince George, anak lelaki William yang lebih tua, berkata dia percaya Diana akan meluluskan pengantin perempuan masa depan Harry.

Diana, Princess of Wales with her sons, Prince William and Prince Harry, at the piano in Kensington Palace in 1985.
Diana, Puteri Wales dengan anak-anaknya, Putera William dan Putera Harry, di piano di Kensington Palace pada tahun 1985.Tim Graham / Getty Images

“Saya fikir dia akan menyukainya,” kata Samuel, ahli psikoterapi dan penasihat kesedihan.

“Selalunya orang cuba bercakap mengenai Diana dan saya sering berfikir, ‘Baiklah, anda tidak tahu. Anda tidak boleh bercakap untuk orang lain, ‘”katanya semasa wawancara HARI INI baru-baru ini. “Tetapi saya fikir apa yang selalu dia mahu adalah untuk anak-anaknya bahagia dan akan bangga dengan lelaki yang telah mereka menjadi.”

Putera Harry dan Meghan Markle menjemput orang ramai untuk perkahwinan mereka

Mac.02.201800:30