Miss Teen USA telah ‘bercampur emosi’ selepas menangkap suspek ‘sekstortion’

Berikutan penangkapan FBI terhadap seorang suspek dalam kes “seks” yang melibatkan baru-baru ini dinobatkan Miss Teen USA Cassidy Wolf, remaja California itu mengakui mempunyai “emosi bercampur-campur”. 

“Adalah sesuatu yang pelik bagi saya untuk meletakkan wajah kepada orang yang melakukan ini kepada saya dan mengetahui bahawa ia adalah seseorang yang saya pergi ke sekolah menengah,” kata Wolf kepada Savannah Guthrie sebagai sebahagian daripada segmen Rossen Reports pada hari Jumaat..

Jared James Abrahams, 19, bekas rakan sekelas Wolf di Great Oak High School di Temecula, Calif., Telah didakwa dengan peras ugut selepas didakwa menggunakan perisian untuk mengawal webcam web Wolf dan tujuh wanita lain untuk mengambil gambar atau video bogel. Dia kemudiannya mengancam mangsa melalui e-mel bahawa dia akan menerbitkan gambar dalam talian jika mereka tidak bersetuju dengan permintaannya.

“Saya sangat lega,” kata Wolf. “Saya gembira mereka dapat mencari siapa orang itu, tetapi sebaliknya, ia adalah orang yang saya pergi ke sekolah menengah. Beliau masih muda, umur saya, dan saya fikir ia menyedihkan bahawa dia memilih untuk melakukan ini dan kini telah meletakkan dirinya dalam dilema besar ini. Ia bercampur emosi. “

Jared James Abrahams, 19, has been arrested and charged by the FBI for for allegedly using malicious software to control the computer webcam of Miss Teen USA Cassidy Wolf, his former high school classmate, and other victims to take nude photographs or videos, and then allegedly sending emails to them threatening to publish the photos. He is currently on house arrest after being released on $50,000 bail.
Jared James Abrahams, 19, telah ditangkap dan didakwa oleh FBI kerana didakwa menggunakan perisian jahat untuk mengawal webcam komputer Miss Teen USA Cassidy Wolf, rakan sekelas sekolah bekasnya, dan mangsa lain untuk mengambil gambar atau video bogel, dan kemudian diduga menghantar e-mel kepada mereka yang mengancam untuk menyiarkan gambar atau video dalam talian. Dia kini ditahan di rumah setelah dibebaskan dengan jaminan $ 50,000. Hari ini

Walaupun terdapat jenayah yang dikatakan itu, Wolf, 19, berkata dia merasakan kesedihan terhadap suspek.

“Saya tidak fikir dia menyedari akibatnya dan orang yang dia cedera,” katanya. “Dia mengganas saya dan banyak anak perempuan untuk sekian lama, dan saya fikir sekarang ia akan datang kepada kehidupan sebenar untuk saya dan juga orang ini melakukan ini kepada saya.”

Wolf tidak tahu Abrahams ketika mereka menghadiri sekolah menengah.

“Saya tidak pernah berinteraksi dengannya,” katanya. “Saya pergi ke sekolah tinggi yang sangat besar. Saya tahu dia, saya tahu namanya, tetapi saya tidak pernah bercakap dengannya. Saya melihatnya di lorong-lorong. ”

Wolf berkata kepada wartawan penyiasat nasional itu, Jeff Rossen bahawa cahaya untuk webcamnya tidak pernah berlaku apabila suspek itu didakwa menggodamnya untuk mengambil gambar-gambar haram dia berubah di dalam biliknya atau berjalan berulang-alik dari bilik mandi. Dia mengetahui apabila dia menerima permintaan e-mel tanpa nama sebagai pertukaran untuk tidak menghantar foto, yang dilampirkan ke e-mel. Wolf memberitahu ibunya, yang segera menghubungi polis.

Apabila penyiasat FBI melaksanakan waran geledah di rumahnya, Abrahams mengaku, menurut aduan jenayah itu. Mereka mendapati bukti perisian peretasan bersama dengan imej dan video mangsa di komputer dan telefon bimbitnya.

“Bukan hanya satu mangsa,” kata ejen FBI, Bill Lewis, hari ini. “Terdapat banyak mangsa di negeri California, di seluruh Amerika Syarikat, dan juga di peringkat antarabangsa. Ada yang berumur 16 tahun. ”

Abrahams, seorang pelajar kolej yang mempelajari sains komputer, mendapat $ 50,000 ikat jamin. Dia berada di tahanan rumah, dan hanya dibenarkan meninggalkan rumahnya untuk jemaat, sekolah, lawatan peguam dan pelantikan doktor, menurut Rossen. Dia juga dilarang menggunakan Internet. Dia muncul di mahkamah persekutuan pada hari Khamis, di mana peguamnya berkata dia mempunyai masalah kesihatan mental.

“Keluarga itu meminta maaf atas akibat kelakuannya terhadap keluarga yang terjejas, ” kata peguam Alan Eisner kepada wartawan Khamis.

FBI mengatakan penggodaman webcam adalah masalah yang semakin meningkat, dan Wolf berharap kesnya membantu membawa cahaya kepada isu itu dan memberdayakan orang lain yang dipengaruhi olehnya.

“Mesej saya adalah untuk memberitahu seseorang kerana saya tahu beberapa gadis yang terlibat dalam kes itu tidak mempunyai peluang untuk bercakap dengan penguatkuasa undang-undang dan mendapatkan bantuan,” kata Wolf. bahawa saya dapat membantu mereka serta orang lain yang boleh melalui perkara yang sama. “

23 foto

Tayangan slaid

Skandal ratu kecantikan

Mereka mungkin cantik, tetapi persaingan boleh menjadi hodoh. Dari memeras ugut untuk sabotaj, lihat litar bawah litar.