Mets ‘Wilmer Flores menangis di lapangan setelah mendengar laporan palsu yang dia diniagakan ke Milwaukee

Seorang pemain New York Mets emosi yang salah berfikir bahawa dia baru sahaja diniagakan terbukti Rabu malam bahawa memang ada adalah menangis dalam baseball.

Mets shortstop Wilmer Flores menunjukkan sisi perniagaan manusia ketika, di tengah kerugian 7-3 ke San Diego Padres di Citi Field di New York, dia dimaklumkan mengenai laporan media sosial bahawa dia sedang diniagakan ke Milwaukee Brewers sebagai sebahagian daripada tawaran untuk pemain luar Carlos Gomez.

Satu-satunya tangkapan? Perdagangan tidak pernah berlaku.

Wilmer Flores
Satu emosi Wilmer Flores, yang ditunjukkan dalam perlawanan lewat malam Rabu malam permainan New York Mets melawan San Diego Padres, meneteskan air mata apabila tersilap memikirkan dia telah diniagakan ke Milwaukee Brewers.Mike Stobe / Getty Images

Menurut beberapa laporan, perjanjian itu jatuh menjelang Rabu malam, dengan laporan yang saling bertentangan bahawa terdapat kebimbangan mengenai masalah pembedahan pasca operasi Tommy-John, Gothic dan Mets ‘Zack Wheeler.

Drama di lapangan bermula apabila peminat memberikan kepercayaan kepada Flores dalam perlawanan terakhirnya dalam perlawanan akhir. Apabila Flores mengambil padang dalam separuh inning yang akan datang, dia tidak dapat menahan air mata selepas memikirkan dia meninggalkan organisasi yang menandatanganinya sebagai pemain berusia 16 tahun dari Venezuela.

“Apabila saya datang untuk memukul saya mendengar semua orang bersorak, saya berkata, ‘Kenapa?’ Tidak ada sebab, “kata Flores kepada pemberita.” Saya fikir [perdagangan] adalah satu-satunya alasan. Saya sedih, bersama dengan Mets selama-lamanya, dan semua rakan sepasukan saya di sini. Itulah sebabnya saya mendapat emosi. “

Biasanya pemain ditarik keluar padang semasa perlawanan jika mereka telah diniagakan, tetapi pengurus Mets, Terry Collins memberitahu wartawan bahawa dia meninggalkan Flores kerana dia tidak menyedari perdagangan itu sehingga jurulatih bangku Bob Geren memberitahu.

Wilmer Flores
Flores, 23, telah menghabiskan seluruh kerjaya dengan Mets sejak keluar dari Venezuela pada usia 16 tahun.Mike Stobe / Getty Images

“Saya rasa dahsyat untuk Wilmer,” kata Collins selepasnya. “Tidak ada anak yang lebih baik di rumah kelab itu daripada dia, dan dengan itu diharapkan kami dapat bergerak ke depan dan bersedia untuk esok. Kami mempunyai satu lagi permainan untuk dimainkan. “

Pengurus Besar Mets Sandy Alderson meminta maaf kepada Flores berikutan perlawanan itu.

“Malangnya, media sosial, dan sebagainya, mendahului fakta dan mungkin memberi kesan buruk kepada salah seorang pemain yang dikhabarkan terlibat,” kata Alderson kepada ESPN. “Ia adalah keadaan yang tidak disengajakan. Ia adalah sesuatu yang saya buat secara peribadi dengan pemain yang terlibat, dan ia adalah salah satu perkara yang berlaku hari ini dengan komunikasi moden, dan sebagainya.

“Ia adalah keadaan yang malang, tetapi apa yang telah dijangkakan sepanjang perjalanan malam tidak dan tidak akan berlaku.”

Ikuti penulis TODAY.com Scott Stump di Twitter dan Google+.