Mengenai Hujung Minggu HARI INI

Edisi hari Ahad NBC News ‘HARI INI ditayangkan pada 20 September 1987. Lima tahun kemudian, pada 1 Ogos 1992, edisi Sabtu membuat penampilan sulungnya, memperluaskan jadual siaran francais TODAY hingga tujuh hari seminggu. Program ini disiarkan dari Studio 1A di Rockefeller Plaza di New York. 

NBC's Lester Holt
NBC Lester Holt

Siaran hujung minggu terus meneruskan tradisi HARI INI yang meliputi berita pecah, menemuramah para pembuat berita, melaporkan pelbagai cerita popular dan kisah minat manusia, yang meliputi isu-isu kesihatan dan kewangan dan menyampaikan laporan cuaca terkini. Di samping itu, pameran tersebut menawarkan pengunjung ke New York City peluang untuk melihat secara langsung kerja siaran televisyen secara langsung dengan studio berpinggirannya di Rockefeller Plaza. Interaksi dengan orang ramai di luar studio adalah sebahagian besar daripada program ini.

HARI INI -- Pictured: Jenna Wolfe, NBC News Correspondent -- NBC Photo: Barbara Nitke
HARI INI – Digambarkan: Jenna Wolfe, Koresponden NBC News – Foto NBC: Barbara NitkeBarbara Nitke

Edisi akhir pekan disesuaikan dengan keutamaan dan minat penonton hujung minggu – menawarkan siri khas seperti “Sabtu HARI INI di Plaza,” yang menampilkan persembahan secara langsung oleh nama-nama terbesar dalam muzik, dan tarian dan teater dari pameran New York City yang terkenal di luar studio setiap hujung minggu sepanjang musim panas.

Jim Bell adalah pengeluar eksekutif HARI INI. Dee Dee Thomas adalah pengeluar eksekutif Weekend HARI INI.

Biok jangkar:

Jenna Wolfe

Klik di sini untuk menghantar e-mel kepada kami.