Menendez bersaudara kembali ke penjara buat kali pertama dalam masa hampir 22 tahun

Saudara lelaki Menendez bersama-sama sekali lagi untuk kali pertama dalam hampir 22 tahun.

Saudara-saudara, yang kedua-duanya menjalani hukuman penjara tanpa pembebasan untuk membunuh ibu bapa mereka pada tahun 1989, bersatu kembali pada malam Rabu di unit R.J. Kemudahan Pembetulan Donovan di San Diego.

Menendez bersaudara bertemu muka untuk pertama kalinya dalam 22 tahun

Apr.06.201802:42

Mereka bercakap antara satu sama lain untuk kali pertama sejak September 1996 selepas dihantar ke penjara yang berlainan 500 batu setelah hukuman mereka.

“Pejabat penjara membenarkan mereka bertemu bersama di dalam bilik selama kira-kira satu jam, ” Robert Rand, penulis buku yang akan datang” The Menendez Murders, “kepada Joe Fryer pada hari Jumat.

“Dan saudara-saudara kedua-duanya menjadi sangat emosional, mereka memeluk satu sama lain, dan mereka sangat teruja untuk disatukan kembali selepas bertahun-tahun.”

Lyle Menendez mengenai pembunuhan ibu bapanya: Dia dan Erik ‘dibutakan oleh emosi’

17.27.201706:05

Lyle, 50, telah berkhidmat di Mule Creek Penjara Negeri di Ione, California, tetapi telah dipindahkan ke kemudahan yang sama dengan Erik, 47, pada bulan Februari apabila klasifikasi keselamatannya diturunkan.

Walau bagaimanapun, kedua-dua saudara lelaki itu tinggal di unit rumah berasingan sehingga Rabu, ketika Erik dipindahkan ke unit Lyle dan melihatnya untuk pertama kalinya dalam beberapa dekade.

“Saya fikir ia adalah jawapan kepada doa,” kata ibu saudara lelaki, Marta Menendez Cano, kepada Fryer. “Saya telah berdoa selama bertahun-tahun, ini akan berlaku.”

Lyle bergembira di laman Facebooknya, yang dikendalikan oleh saudara-mara kerana dia tidak mempunyai akses internet.

“Terima kasih kepada semua orang atas kejutan yang luar biasa daripada kegembiraan dan kebahagiaan atas perjumpaan itu, ” siaran Facebook pada hari Khamis membaca.” Ia bermakna begitu banyak! “

Saudara-saudara menerima perhatian yang diperbaharui pada musim gugur yang lalu apabila kes mereka menjadi pusat “siri Hukum dan Perintah: True Crime” di NBC. Lyle memberitahu Megyn Kelly TODAY acara itu adalah “menyakitkan untuk menonton.”

Pendakwa membantah bahawa saudara-saudara membunuh ibu bapa mereka, Jose dan Kitty Menendez, di rumah keluarga mereka untuk mendapatkan nasib keluarga. Peguam saudara menegaskan bahawa ia adalah pertahanan diri selepas seumur hidup penyalahgunaan oleh ibu bapa mereka.

Lyle Menendez: Siri ‘Hukum dan Perintah’ mengenai pembunuhan ibu bapanya adalah ‘menyakitkan untuk menonton’

September.28.201705:09

Lyle dan Erik sebelum ini hanya dapat berkomunikasi di penjara melalui ahli keluarga dan menulis surat kerana mereka tidak dibenarkan bercakap di telefon, Lyle memberitahu Kelly pada September.

Kedua-duanya telah berkahwin di penjara dan juga berkomunikasi melalui isteri masing-masing, kata Rand.

Lyle memohon pemindahan penjara enam kali sehingga akhirnya diberikan, kata Rand.

Mereka kini tidak selaras, tetapi tinggal di unit perumahan yang sama yang mempunyai program pemulihan dan pendidikan.

“Tidak ada kata-kata untuk menerangkan apa yang berlaku hari ini,” kata Lyle di halaman Facebooknya.

Ikut HARI INI Joe Fryer di Twitter.

Loading...