Makcik 13 anak yang ditahan oleh ibu bapa di rumah California bercakap

Saudari wanita yang ditahan bersama suaminya selepas 13 kanak-kanak yang kurang sihat dan menyeksa mereka didapati tawanan di dalam rumah mereka di California yang bercakap mengenai penemuan yang mengganggu yang menggoncangkan negara.

“Kami sedih dan terkejut dan marah dan kecewa dengan orang lain,” kata Teresa Robinette kepada NBC News dalam satu wawancara eksklusif.

Robinette adalah saudara perempuan Louise Turpin. Dia dan suaminya, David Turpin, memiliki rumah di Perris, California, di mana polis menemui 13 kanak-kanak, beberapa yang dibelenggu dan dirantai ke perabot, hidup dalam keadaan yang sungguh-sungguh.

Makcik dan bapa saudara kanak-kanak ditahan dalam ‘rumah kengerian’ bercakap

17 Januari 201202:50

Pihak berkuasa mengatakan anak perempuan Turpins berusia 17 tahun melarikan diri melalui tingkap dan memanggil 911 dengan telefon bimbit yang dia ambil sebelum dia melarikan diri. Panggilan itu membawa polis untuk menemui tempat kejadian yang mengerikan yang penuh dengan kanak-kanak yang begitu gizi sehingga tujuh anak tertua yang berusia dewasa berusia 29 tahun, kelihatan seperti anak muda muda.

“Jika anda boleh bayangkan, berusia 17 tahun dan kelihatan berusia 10 tahun, dirantai ke tempat tidur. menjadi kurang sihat, dan kecederaan yang berkaitan dengannya – saya akan memanggil penyeksaan itu, “kata Ketua Polis Perris Greg Fellows kepada pemberita pada sidang akhbar Selasa.

Semua kanak-kanak kini berada dalam penjagaan doktor, dan ibu bapa mereka berada dalam penjara, dengan jaminan masing-masing $ 9 juta.

Robinette berkata dia selalu bertanya kepada kakaknya mengenai saiz anak-anaknya kerana mereka sangat kecil.

“Saya selalu memberi komen kepada Louise, apabila saya bercakap dengannya, ‘Mereka sangat kurus,’ dan dia akan ketawa. ‘Baiklah, Daud begitu tinggi dan lanky. Mereka akan menjadi seperti dia, “katanya.

Louise and David Turpin often renewed their wedding vows, surrounded by their children. (Only the faces of the adult children are showed here.)
Louise dan David Turpin sering memperbaharui janji perkahwinan mereka, dikelilingi oleh anak-anak mereka. (Hanya wajah orang dewasa yang ditunjukkan di sini.)
HARI INI

Robinette berkata kakaknya pulang ke rumah pada usia 16 tahun untuk berkahwin dengan David, yang berusia lapan tahun. Dia berkata kakaknya dan iparnya sangat ketat dengan anak-anak mereka.

“Mereka tidak dibenarkan tarikh, atau mereka tidak mempunyai kehidupan sosial,” katanya. “Mereka tidak dibenarkan menonton TV. Mereka tidak dibenarkan bercakap di telefon, mempunyai kawan-kawan, perkara seperti itu. Perkara biasa yang dilakukan oleh anak-anak. “

Turpins memperbaharui janji perkahwinan mereka, setiap kali dikelilingi oleh semua anak-anak mereka, katanya.

Polis menahan orang tua selepas menemuinya. Pasangan itu ditempah atas tuduhan penyeksaan dan kanak-kanak. Mereka menghadapi tarikh mahkamah Khamis.

David Turpin menjalankan sekolah persendirian dari rumahnya, menurut rekod awam. Tetapi Jabatan Pendidikan California mengatakan ia tidak mempunyai kuasa untuk memeriksa sekolah swasta, yang boleh menjelaskan mengapa tidak ada pegawai negeri yang pernah melawat rumah.

13 adik-beradik didapati ditawan di California; ibu bapa yang didakwa dengan penyeksaan

Januari.16.201802:25